Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ostatnio wędzone kości schabu...
Date: Wed, 21 Mar 2007 20:43:42 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <ets1u2$6p8$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl> <etrsjq$5vp$1@nemesis.news.tpi.pl>
<etrt6s$b6u$1@inews.gazeta.pl> <etrvel$qhi$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ets19r$185$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: abbs204.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1174506243 6952 83.6.208.204 (21 Mar 2007 19:44:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 21 Mar 2007 19:44:03 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 000726-1, 2007-03-21), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:293658
Ukryj nagłówki
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:ets19r$185$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
> > "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> > news:etrt6s$b6u$1@inews.gazeta.pl...
> >> Panslavista napisał(a):
> >>> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> >>> news:etrre3$1l9$1@inews.gazeta.pl...
> >>>> a dziś doceniam wędzone żeberka...
> >>>> na początek krupnik...
> >>>> Mars
> >>> Kapuśniak, żurek - zalewajka, grochówka, fasolowa, jarzynowa, barszcz
> >>> czerwony + dwa grzybki, barszcz biały, barszcz bialy na kwasie
> > ogórkowym,
> >>> ogórkowa...
> >>>
> >>>
> >> naprawde na nowo odkrywam wedzone kosci...
> >> zapach podczas gotowania...
> >> i taj jak wczesniej pisalem robie z nich warzywny wywar w ktorym gotuje
> >> czy to kasze czy groch...
> >> Mars
> >
> > Na tych kosciach nie ma kawałka mięsa?
> >
> >
> na zeberkach jakies 40%...
> Mars
To obgotuj, kości w śmietnik, a mięso pokrajać na drobne kawałki i do
zupy...
Można też dodac kawałek normalnej wołowiny - wtedy gotujemy razem, ale do
miękkości kawałka wołowiny, a nie żeberek - czasem wyciągamy gołe kości -
oszczędza to pracy z obieraniem mięsa... ale trzeba ostrożnie nabierać - na
dnie mogą być kawałki kości - nieraz ostre od cięcia piłą.
|