Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Paszteciki z mięsem - półfrancuskie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Paszteciki z mięsem - półfrancuskie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-02-04 02:50:09

Temat: Re: pů>=francuskie...
Od: Marsjasz <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett napisał(a):

> pokusilam sie kiedys na zrobienie prawdziwego ciasta francuskiego, no bo
> trzeba choc raz sprobowac, zeby wiedziec, jak to ma naprawde smakowac w
> porownaniu ze sklepowym. Oczywiscie jest nieporownywalnie
> delikatniejsze, smak masla jest prawdziwy, a nie chemiczny, itd., itp.,
> tylko ze tyle z tym ciezkiego walkowania, ze drugi raz juz mi sie nie
> chcialo, ale wiem, ze na jakas specjalna okazje znow kiedys zrobie.
>
> Natomiast polfrancuskie jest szybkie i latwe, i mozna robic w malakserze
> w kilka sekund, ale nie za dlugo, bo zamieni sie w karton po upieczeniu.
> MB

kiedys z zona probowalismy tworzyc takie prawdziwe ciasto francuskie...
wielkorotne walkowanie dodawnie masla do ciasta z maslem wsadzanie do
lodowki na kilka godzin i znowu walkowanie dodawanie masla lodowka i tak
dalej...
obecnie kupuje gotowe i efekt ten sam...
szpinak i feta (polska jaka kazdy wie) jako nadzienie i juz...
ludzie sie zazeraja...
podobnie jak ciastkami Kruszyny...
matko ile warjacji...
ale sprobuje tego pol bedzie bardziej ludzkie w robieniu...
pozdrawiam
Marsjasz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam ponownie na liście
Ti, gde ti sad...
A tu nadal bagno :(
mąka z niedozwoloną substancją
Gdzie Kminek w Krakowie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »