« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-12 09:34:29
Temat: "pachnacy" kurczakWitam wszystkich i prosze o pomoc.
Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.
Z gory dziekuje
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-12 10:29:42
Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Użytkownik "Kasia Klang" <k...@e...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:3BC6B925.B4FA7398@ee.pw.edu.pl...
> Witam wszystkich i prosze o pomoc.
> Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
> Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.
Zapaszek czego? Bo jak lekko zepsutego mięska to może lepiej z
zapaszkiem i kurczaka się pozbyć?..
Zawsze możesz próbować ( jak w dawnych czasach) intensywnie pachnących
przypraw....
Ja bym jednak nie ryzykowała - może on nie był już taki "świeży" jak
go kupowałaś?
Pozdrawiam
DominikaNM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 10:36:53
Temat: Re: "pachnacy" kurczakUżytkownik "Kasia Klang" <k...@e...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:3BC6B925.B4FA7398@ee.pw.edu.pl...
> Witam wszystkich i prosze o pomoc.
> Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
> Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.
Czasem taki kurczak "z wierzchu" zapach lapie. Mysle, ze najlepiej go dobrze
umyc - jezeli po umyciu zapach nie zniknie to lepiej wywalic.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 11:21:56
Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Użytkownik Kasia Klang <k...@e...pw.edu.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@e...pw.edu.pl...
> Witam wszystkich i prosze o pomoc.
> Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
> Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.
>
jak masz pieska, to mu ugotuj, pieski lubią zapaszkowe mięska.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 11:28:01
Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Użytkownik "Kasia Klang" <k...@e...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:3BC6B925.B4FA7398@ee.pw.edu.pl...
: Witam wszystkich i prosze o pomoc.
: Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
: Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.
:
Najczesciej wnetrze kurczaka zaczyna szybko sie psuc. Nie do "pachnacego", ale
tak w ogole mam taki przepis:
2 zabki czosnku
papryka
pieprz
sol
1 lyzka oleju
Czosnek miazdze. Dodaje do tego przyprawy i mieszam to wszystko razem z oliwa.
Taka papka smaruje wyporcjowanego kurczaka. Smaze na patelni do uzyskania
zlotego koloru, a potem dolewam wody, aby dusil sie do miekkosci.
Wychodzi z tego bardzo smaczny kurczak i sos.
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 12:10:46
Temat: Re: "pachnacy" kurczakUżytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9q6jp9$l2k$1@news.tpi.pl...
> jak masz pieska, to mu ugotuj, pieski lubią zapaszkowe mięska.
>
A jak masz sepa to nie musisz mu nawet gotowac :)
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 12:44:21
Temat: Re: "pachnacy" kurczak
> > jak masz pieska, to mu ugotuj, pieski lubią zapaszkowe mięska.
> >
>
> A jak masz sepa to nie musisz mu nawet gotowac :)
psu też nie. Tylko kości mu nie dawaj.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 13:25:53
Temat: Re: "pachnacy" kurczak
slyszalam, ze takie miesko trzeba wyszorowac sola i dokladnie umyc. Ostatnio
tez takie miesko kupilam, wyszorowalam - i nie "pachnialo". ale i tak
zrobilam z tego zupe:-)
pozdrawiam
Beata;-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 14:00:32
Temat: Re: "pachnacy" kurczakHej!
Umyć wodą z dodatkiem octu. I wsio.
Namaste!
EuGeniusz Dębski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 14:51:03
Temat: Re: "pachnacy" kurczak> Umyć wodą z dodatkiem octu. I wsio.
W sklepie, też pewnie ze dwa razy to zrobili zanim sprzedali ;-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |