Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia "pachnacy" kurczak

Grupy

Szukaj w grupach

 

"pachnacy" kurczak

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-12 09:34:29

Temat: "pachnacy" kurczak
Od: Kasia Klang <k...@e...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich i prosze o pomoc.
Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.

Z gory dziekuje
Kasia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-12 10:29:42

Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: "DominikaNM" <d...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kasia Klang" <k...@e...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:3BC6B925.B4FA7398@ee.pw.edu.pl...
> Witam wszystkich i prosze o pomoc.
> Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
> Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.

Zapaszek czego? Bo jak lekko zepsutego mięska to może lepiej z
zapaszkiem i kurczaka się pozbyć?..
Zawsze możesz próbować ( jak w dawnych czasach) intensywnie pachnących
przypraw....
Ja bym jednak nie ryzykowała - może on nie był już taki "świeży" jak
go kupowałaś?
Pozdrawiam
DominikaNM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 10:36:53

Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kasia Klang" <k...@e...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:3BC6B925.B4FA7398@ee.pw.edu.pl...
> Witam wszystkich i prosze o pomoc.
> Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
> Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.

Czasem taki kurczak "z wierzchu" zapach lapie. Mysle, ze najlepiej go dobrze
umyc - jezeli po umyciu zapach nie zniknie to lepiej wywalic.

Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 11:21:56

Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Kasia Klang <k...@e...pw.edu.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@e...pw.edu.pl...
> Witam wszystkich i prosze o pomoc.
> Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
> Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.
>
jak masz pieska, to mu ugotuj, pieski lubią zapaszkowe mięska.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 11:28:01

Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kasia Klang" <k...@e...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:3BC6B925.B4FA7398@ee.pw.edu.pl...
: Witam wszystkich i prosze o pomoc.
: Kupilam "swiezego" kurczaka i okazalo sie ze zalapal lekki zapaszek.
: Pomozcie mi, jak sie pozbyc tego zapachu.
:
Najczesciej wnetrze kurczaka zaczyna szybko sie psuc. Nie do "pachnacego", ale
tak w ogole mam taki przepis:
2 zabki czosnku
papryka
pieprz
sol
1 lyzka oleju

Czosnek miazdze. Dodaje do tego przyprawy i mieszam to wszystko razem z oliwa.
Taka papka smaruje wyporcjowanego kurczaka. Smaze na patelni do uzyskania
zlotego koloru, a potem dolewam wody, aby dusil sie do miekkosci.
Wychodzi z tego bardzo smaczny kurczak i sos.
pozdr. Wilma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 12:10:46

Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9q6jp9$l2k$1@news.tpi.pl...
> jak masz pieska, to mu ugotuj, pieski lubią zapaszkowe mięska.
>

A jak masz sepa to nie musisz mu nawet gotowac :)

Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 12:44:21

Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


> > jak masz pieska, to mu ugotuj, pieski lubią zapaszkowe mięska.
> >
>
> A jak masz sepa to nie musisz mu nawet gotowac :)

psu też nie. Tylko kości mu nie dawaj.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 13:25:53

Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: "Beata" <b...@h...torun.pl> szukaj wiadomości tego autora


slyszalam, ze takie miesko trzeba wyszorowac sola i dokladnie umyc. Ostatnio
tez takie miesko kupilam, wyszorowalam - i nie "pachnialo". ale i tak
zrobilam z tego zupe:-)

pozdrawiam
Beata;-))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 14:00:32

Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hej!
Umyć wodą z dodatkiem octu. I wsio.

Namaste!
EuGeniusz Dębski



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 14:51:03

Temat: Re: "pachnacy" kurczak
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Umyć wodą z dodatkiem octu. I wsio.
W sklepie, też pewnie ze dwa razy to zrobili zanim sprzedali ;-)))
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jaka woda zalewac herbate...?
nalewka????
ad kiszona kapusta i slodycze
Łosoś wędzony mi został
pasztet hiszpanski

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »