| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-12 08:36:12
Temat: nalewka????Moze zna ktos przepis na super dobra nalewke "babska"?
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-12 08:54:29
Temat: Re: nalewka????
<s...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:6255.00000001.3bc6ab7c@newsgate.onet.pl...
> Moze zna ktos przepis na super dobra nalewke "babska"?
>
Nalac ile sie da super babke i kosztowac.
Erotoman Gawedziarz
Wez dzikiej rozy owocow oczyszczonych i zapelnij nimi pojemnik do ok 3/4, zalej
mocna wodka i odstaw na 6 tygodni od czasu do czasu potrzasajac, przefiltruj a
ciecz dopraw cukrem, poczekaj cierpliwie az ew. osad opadnie i przelej ostroznie
do malych, babskich buteleczek.
Albo bzu dzikiego tak z 350 g lekko rozgniec, zalej mocna wodka albo winiakiem
albo pol tego pol tego jakies 500 ml, dodaj 2 gozdziki, kawalek cynamonu i
odstaw na dwa tygodnie albo dluzej. W 1/8 l wody rozpusc 150 g cukru, zagotuj,
ostudz i dodaj do alkoholowej ciapy, przefiltruj i ponownie odstaw na kilka
tygodni.
Irek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 11:06:24
Temat: Re: nalewka????s...@p...onet.pl napisal:
> Moze zna ktos przepis na super dobra nalewke "babska"?
A co to jest babska nalewka?
Krycha (baba żywo zinteresowana nowym gatunkiem nalewek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-12 13:00:15
Temat: Re: nalewka????> s...@p...onet.pl napisal:
>
> > Moze zna ktos przepis na super dobra nalewke "babska"?
>
> A co to jest babska nalewka?
>
> Krycha (baba żywo zinteresowana nowym gatunkiem nalewek)
>
To taka nalewka z "soku z faceta"
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-14 19:28:04
Temat: Re: nalewka????Irek Zablocki <i...@w...de> wrote:
[...]
> Albo bzu dzikiego tak z 350 g lekko rozgniec, zalej mocna wodka albo winiakiem
> albo pol tego pol tego jakies 500 ml, dodaj 2 gozdziki, kawalek cynamonu i
> odstaw na dwa tygodnie albo dluzej. W 1/8 l wody rozpusc 150 g cukru, zagotuj,
> ostudz i dodaj do alkoholowej ciapy, przefiltruj i ponownie odstaw na kilka
> tygodni.
Jeśli masz na mysli bez czarny, to nalezy pamietac ze w formie surowej
jest lekko trujacy. Trujacy przestaje byc po dosc intensywnym
podgrzaniu.
> Irek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |