| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-18 21:47:08
Temat: Re: paella-----Original Message-----
From: Małgorzata Prożogo <p...@a...net>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 18 stycznia 2001 21:58
Subject: Odp: paella
>
>Użytkownik Dorota <b...@f...hoga.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>napisał:946o4k$9n7$...@n...tpi.pl...
>> Dziekuje Gosiu,
>>
>> Ja do swojej chce jeszcze dodac pokrojony filet z mintaja.
>> Szkoda ze szafran jest taki drogi :-(
>>
>> Serdecznie pozdrawiam
>> Dorota
>
>
>Mozna dostac takie cos, co zastepuje szafran i barwi potrawy na ladny zolty
>kolor. Ja uzywam czegos takiego, co sie nazywa szafranica indyjska i jest
>bardzo ladne w kolorze.
>Pozdrawiam
>Gosia
Mozna barwic kurkuma - ale w porowaniu z szafranem jest ona ze tak powiem
"ubogim krewnym" - nie barwi tak intensywnie ani na tak przyjemny zolty
kolor.
Kerbatka
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-19 06:29:01
Temat: Re: paellaHerbatka <b...@d...com.pl> wrote:
> >Mozna dostac takie cos, co zastepuje szafran i barwi potrawy na ladny zolty
> >kolor. Ja uzywam czegos takiego, co sie nazywa szafranica indyjska i jest
> >bardzo ladne w kolorze.
> >Pozdrawiam
> >Gosia
> Mozna barwic kurkuma - ale w porowaniu z szafranem jest ona ze tak powiem
> "ubogim krewnym" - nie barwi tak intensywnie ani na tak przyjemny zolty
> kolor.
Tyle tylko, ze szafran nie jest tylko barwnikiem, lecz przyprawa.
Podobnie zreszta kurkuma, czyli szafranica indyjska. Przyprawy te maja
zupelnie rozny smak i aromat, wiec zasepowanie szafranu kurkuma daje
mizerne skutki.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |