| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-20 20:03:02
Temat: Re: paella-----Original Message-----
From: Wladyslaw Los <w...@t...com.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 19 stycznia 2001 07:27
Subject: Re: paella
>Tyle tylko, ze szafran nie jest tylko barwnikiem, lecz przyprawa.
>Podobnie zreszta kurkuma, czyli szafranica indyjska. Przyprawy te maja
>zupelnie rozny smak i aromat, wiec zasepowanie szafranu kurkuma daje
>mizerne skutki.
>
>Wladyslaw
Dlatego porownalam kurkume do "ubogiego krewnego" :-) Kiedys moja bardzo
sceptyczna mama zrobila test porownawczy - czesc ryzu zabarwila szafranem a
czesc kurkuma - nie trzeba bylo probowac - wystarczylo popatrzec.
Herbatka
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |