Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia papryka

Grupy

Szukaj w grupach

 

papryka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-10 01:04:59

Temat: papryka
Od: "T.N." <x...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam, robiąc pokrojoną paprykę duszoną w różnych sosach, leczo itp. zawsze
otrzymuję ją twardą i soczystą, co jakoś nie bardzo mi pasuje. Właściwie
jest tak bez względu na czas przyrządzania. Chciałbym, aby wypuściła sok,
stała się miekka, sflaczała i "ciapowata". Wie ktoś może jak uzyskać taki
efekt? Dodam, że chciałbym użyć jak najmniej tłuszczu.

--
T.N.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-10 21:14:13

Temat: Re: papryka
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



"T.N." wrote:

> Witam, robiąc pokrojoną paprykę duszoną w różnych sosach, leczo itp. zawsze
> otrzymuję ją twardą i soczystą, co jakoś nie bardzo mi pasuje. Właściwie
> jest tak bez względu na czas przyrządzania. Chciałbym, aby wypuściła sok,
> stała się miekka, sflaczała i "ciapowata". Wie ktoś może jak uzyskać taki
> efekt? Dodam, że chciałbym użyć jak najmniej tłuszczu.
>
> --
> T.N.

A czy obierasz ja ze skory? skoro nie flaczeje, to chyba nie...
Najprostszy sposob to umiescic przekrojone, wypestkowane papryki skora do gory
pod opekaczem, az powstana czarne bable (bomble), i 3/4 skory zczernieje.
Wyjac, przykryc folia do ostygniecia, obrac ze skory (ktora zejdzie z
latwoscia), pokroic i dodac do dania.
Powodzenia
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Czy warto jeszcze gotować?
przechowywanie pesto
przechowywanie pesto
Witajcie!!!
O śląskiej roladzie.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »