Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czy warto jeszcze gotować?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Czy warto jeszcze gotować?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-10 00:36:45

Temat: Czy warto jeszcze gotować?
Od: "waldek" <A...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

===
W garmażerkach (i nie myślę o chamach (HipedrMarketach)) coraz więcej
smacznych produktów: pierogi, kaszanki, krokiety, surówki, placki, rozmaite
rożnówki, mnóstwo różnych kotletów, kopytka, a nawet pieczone ziemniaki.
Wszystko w cenach porównywalnych do kosztów domowego obiadu, a przy tym
całkiem strawne (oczywiście tylko te niektóre). Np. ostatnio odkryłem
cudowną kaszankę, zajadam się nią od tygodnia. Więc, przekornie, czy warto
jeszcze gotować?

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-10 06:32:18

Temat: Re: Czy warto jeszcze gotować?
Od: "Jeannette" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Więc, przekornie, czy warto
> jeszcze gotować?
>
> waldek

Ale z Ciebie prowokator!
Jeannette


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 06:57:27

Temat: Odp: Czy warto jeszcze gotować?
Od: "Piotr Gołębiowski" <hgolebiowski @ interia.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik waldek <A...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ccndm4$4u0$...@i...gazeta.pl...

> W garmażerkach (i nie myślę o chamach (HipedrMarketach)) coraz więcej
> smacznych produktów: pierogi, kaszanki, krokiety, surówki, placki,
rozmaite
> rożnówki, mnóstwo różnych kotletów, kopytka, a nawet pieczone ziemniaki.

A czy kolega oglądał program "Uwaga"? Takie wyroby mogą mieć kilka tygodni i
cały czas są odświerzane olejami i innymi specyfikami.

> Wszystko w cenach porównywalnych do kosztów domowego obiadu, a przy tym
> całkiem strawne (oczywiście tylko te niektóre). Np. ostatnio odkryłem
> cudowną kaszankę, zajadam się nią od tygodnia. Więc, przekornie, czy warto
> jeszcze gotować?

Tylko, że ta kasanka może mieć już kilka tygodni.


--
Piotr Gołębiowski
h...@i...pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 07:26:08

Temat: Re: Czy warto jeszcze gotować?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 10 Jul 2004 02:36:45 +0200, "waldek" <A...@o...pl>
wrote:

>===
>W garmażerkach (i nie myślę o chamach (HipedrMarketach)) coraz więcej
>smacznych produktów: pierogi, kaszanki, krokiety, surówki, placki, rozmaite
>rożnówki, mnóstwo różnych kotletów, kopytka, a nawet pieczone ziemniaki.
>Wszystko w cenach porównywalnych do kosztów domowego obiadu, a przy tym
>całkiem strawne (oczywiście tylko te niektóre). Np. ostatnio odkryłem
>cudowną kaszankę, zajadam się nią od tygodnia. Więc, przekornie, czy warto
>jeszcze gotować?
>
>waldek
>===

naprawde chcesz robic sam kaszanke? matku bosku :P

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 08:45:46

Temat: Re: Czy warto jeszcze gotować?
Od: "Medea" <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ccndm4$4u0$1@inews.gazeta.pl...
Więc, przekornie, czy warto
> jeszcze gotować?

Ja mam natomiast zupełnie przeciwne odczucia do Twoich - wolałabym sama
robić wszystko w domu od podstaw, poczynając od chleba, konfitur, majonezu a
na pasztetach i wędlinach kończąc. Ale niestety, po pierwsze nie umiem, a po
drugie zabrakłoby mi na to życia. W związku z tym też czasami posiłkuję się
sklepowymi garmażerkami.
Poza tym gotowanie jest przyjemnością samą w sobie, nie tylko _jedzenie_ się
liczy ;-). Przynajmniej dla mnie.
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 08:57:03

Temat: Re: Czy warto jeszcze gotować?
Od: "agatka" <A...@i...com> szukaj wiadomości tego autora


> Ja mam natomiast zupełnie przeciwne odczucia do Twoich - wolałabym sama
> robić wszystko w domu od podstaw, poczynając od chleba, konfitur, majonezu
a
> na pasztetach i wędlinach kończąc. Ale niestety, po pierwsze nie umiem, a
po
> drugie zabrakłoby mi na to życia. W związku z tym też czasami posiłkuję
się
> sklepowymi garmażerkami.
> Poza tym gotowanie jest przyjemnością samą w sobie, nie tylko _jedzenie_
się
> liczy ;-). Przynajmniej dla mnie.
> Ewa

W pełni popieram - po prostu są ludzie którzy jeadzą aby żyć i dla nich
jest garmażerka, a inni żyją żeby jeść, smakować, gotować...
pozdrawiam
agata z tej drugiej grupy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 09:40:11

Temat: Re: Czy warto jeszcze gotować?
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 10 Jul 2004 02:36:45 +0200, Waćpanna lub Waćpan *waldek*, w
wiadomości news:<news:ccndm4$4u0$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:

> ===
> W garmażerkach (i nie myślę o chamach (HipedrMarketach)) coraz więcej
> smacznych produktów: pierogi, kaszanki, krokiety, surówki, placki, rozmaite
> rożnówki, mnóstwo różnych kotletów, kopytka, a nawet pieczone ziemniaki.
> Wszystko w cenach porównywalnych do kosztów domowego obiadu, a przy tym
> całkiem strawne (oczywiście tylko te niektóre). Np. ostatnio odkryłem
> cudowną kaszankę, zajadam się nią od tygodnia. Więc, przekornie, czy warto
> jeszcze gotować?

Warto. Ale czasami jest tak, że czasu na obiad to jest dokładnie tyle ile
trzeba na wybranie w sklepie... poza tym każdemu można wtedy wedle upodobań
(a na 5 osób w domu z reguły mamy 4 upodobania) no i przecież nie będę dla
siebie robiła trzech łyżek sałatki niemieckiej, skoro mogę ją kupić jak mam
na nią ochotę raz na trzy miesiące ;) no i jeszcze jak mam siedzieć pół dnia
i robić 60 pierogów dla moich głodomorów, a mam troszkę mniej czasu... to
wolę kupić
Podsumowując - jedzenie garmażeryjne jakie mam niedaleko siebie jest dobre,
oszczędza czas i pozwala na różnorodność w trakcie jednego obiadu. Ale za
często tak nie można, bo bym była chora bez własnych naleśników z
pieczarkami...
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 10:48:41

Temat: Re: Czy warto jeszcze gotować?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 10 Jul 2004 10:57:03 +0200, "agatka"
<A...@i...com> wrote:

>
>> Ja mam natomiast zupe?nie przeciwne odczucia do Twoich - wola?abym sama
>> robi? wszystko w domu od podstaw, poczynaj?c od chleba, konfitur, majonezu
>a
>> na pasztetach i w?dlinach ko?cz?c. Ale niestety, po pierwsze nie umiem, a
>po
>> drugie zabrak?oby mi na to ?ycia. W zwi?zku z tym te? czasami posi?kuj?
>si?
>> sklepowymi garma?erkami.
>> Poza tym gotowanie jest przyjemno?ci? sam? w sobie, nie tylko _jedzenie_
>si?
>> liczy ;-). Przynajmniej dla mnie.
>> Ewa
>
>W pe?ni popieram - po prostu s? ludzie którzy jeadz? aby ?y? i dla nich
>jest garma?erka, a inni ?yj? ?eby je??, smakowa?, gotowa?...
>pozdrawiam
>agata z tej drugiej grupy
>


sa jeszcze ci po srodku..

pierz, na plocie
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 13:53:17

Temat: Odp: Czy warto jeszcze gotować?
Od: "agatonek" <a...@g...univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik waldek <A...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ccndm4$4u0$...@i...gazeta.pl...
> ===
> W garmażerkach (i nie myślę o chamach (HipedrMarketach)) coraz więcej
> smacznych produktów: pierogi, kaszanki, krokiety, surówki, placki,
rozmaite
> rożnówki, mnóstwo różnych kotletów, kopytka, a nawet pieczone ziemniaki.
> Wszystko w cenach porównywalnych do kosztów domowego obiadu, a przy tym
> całkiem strawne (oczywiście tylko te niektóre). Np. ostatnio odkryłem
> cudowną kaszankę, zajadam się nią od tygodnia. Więc, przekornie, czy warto
> jeszcze gotować?


mi sie wydaje ze dzis to zalezy od czasu, jakim dysponuje, jak mam ochote
robie ruskie i wogole wszystko sama zupe ze swiezych pomidorow, itp.jednak
jak mi sie nie chce wystarczy pojsc do sklepu.. to jest wybor ktory fajnie
ze jest:)))))))))))))) czy warto? hmm warto np po to zeby od 4 latka
niejadka uslyszec" ciocia pyszna ta zupka daj jeszcze!" wiec chyba warto:))


--
pozdrawiam cieplutko (znad pozerania pizzy bo dzis dzien.. leniwy:)
**agatka**


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-10 14:22:00

Temat: Re: Czy warto jeszcze gotować?
Od: Nessie <w...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

waldek wrote:
> ===
> Więc, przekornie, czy warto
> jeszcze gotować?

Wiesz co, waldek, to jest tak jak z chodzeniem po górach: czy warto?
Skoro można pojechać autokarem albo wjechać kolejką linową na sam
szczyt? Pewnie, że warto. Bo robi się to właśnie dla samej uciechy
wspinaczki, czy... gotowania.

A jeśli ktoś jest zmęczony, nie ma czasu, boli go głowa, to bardzo
dobrze, że nie MUSI się zmuszać do gotowania, boby tę czynność
znienawidził do szczętu. W takiej sytuacji idzie sobie do sklepu i
kupuje mrożoną zupę, pierogi, frytki... I bardzo dobrze, bo dzięki temu
gotowanie przestaje być "posługą", a staje się elementem miłego
spędzania wolnego czasu - przynajmniej dla mnie.

Ludzie, którzy kiedyś musieli chodzić po górach bo nie było autokarów do
samego domu, też pewnie szczerze nienawidzili tych 'spacerków' :)


Nessie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przechowywanie pesto
przechowywanie pesto
Witajcie!!!
O śląskiej roladzie.
Re:Jak Wasze jagodzianki ;)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »