Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierogi ruskie

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierogi ruskie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-10-27 12:48:35

Temat: pierogi ruskie
Od: "Natalia" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo prosze o przepis na pierogi ruskie :))
jestem spragniona polskiego jedzenia...
nigdy nie umialam i nie lubilam gotowac, ale
cos czuje ze tu w anglii z braku laku stane sie specjalistka
od przyrzadzania tradycyjnych polskich potraw
potrzeba matka wynalazkow ;)

jest jeszcze klopot z bialym serem
nigdzie go tu nie widzialam
macie moze jakies pomysly czym zastapic bialy ser w pierogach ruskich,
by jak najmniej stracily swoj charakterystyczny, jakze cudowny dla
podniebienia smak?

no i moze macie pomysly czym zastapic walek do ciasta?

spragniona pierogoe, zdesperowana natalia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-10-27 20:28:52

Temat: Re: pierogi ruskie
Od: "Snigdha" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Natalia" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4798.00000342.417f9922@newsgate.onet.pl...

| jest jeszcze klopot z bialym serem
| nigdzie go tu nie widzialam
| macie moze jakies pomysly czym zastapic bialy ser w pierogach ruskich,

Mam dwa pomysły:
zrobić pierogi ruskie z innym nadzieniem (kartofle + cebula +jajko, mniam)
zrobić biały ser (z mleka):-)

| no i moze macie pomysly czym zastapic walek do ciasta?

To najmniejszy problem - bierzesz jakąkolwiek butelkę z gwintem, nalewasz
wody, żeby była cięższa, zakręcasz i wałek gotowy:-)

S.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-27 20:46:13

Temat: Re: pierogi ruskie
Od: "Netka" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> macie moze jakies pomysly czym zastapic bialy ser w pierogach ruskich,
> by jak najmniej stracily swoj charakterystyczny, jakze cudowny dla
> podniebienia smak?
>

pierogi ruskie bez białego sera ? raczej nie

> no i moze macie pomysly czym zastapic walek do ciasta
> spragniona pierogoe, zdesperowana natalia

> kiedyś musiałam użyć szklanki do wałkowania ciasta :)
Netka
>

> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-27 21:18:21

Temat: Re: pierogi ruskie
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le mercredi 27 octobre 2004 ŕ 14:48:35, vous écriviez :

> jest jeszcze klopot z bialym serem
> nigdzie go tu nie widzialam
> macie moze jakies pomysly czym zastapic bialy ser w pierogach ruskich,
> by jak najmniej stracily swoj charakterystyczny, jakze cudowny dla
> podniebienia smak?

Przeczytaj watek tutaj :
http://minilien.com/?1FAqw232x6

Mam dokladnie takie same problemy jak ty z bialym serem (z tych samych
przyczyn zreszta) wiec technologie produkcji bialego sera i ruskich
pierogow za granica juz dokladnie opracowalam (i wielkrotnie
przecwiczylam).

Aha, jezeli nie mesz doswiadczenia z pierogami to zrob (lub kup
gotowe) nalesniki, i nedziewaj je nadzieniem do pierogow. Sensacje
takie same :)


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-28 07:03:17

Temat: Re: pierogi ruskie
Od: "Jola" <j...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=3898

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-28 10:48:12

Temat: Re: pierogi ruskie
Od: "P@nB@rtek" <b...@s...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Natalia" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4798.00000342.417f9922@newsgate.onet.pl...
Bardzo prosze o przepis na pierogi ruskie :))

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=pierogi+ruskie&l
r=


smacznego :-)))


Gwalbert Stefański
"P@nB@rtek"
www.sg.krakow.pl
GG-4477206
Heyah 880221742


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-29 02:28:15

Temat: Re: pierogi ruskie
Od: "Izabela Sowula" <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


> macie moze jakies pomysly czym zastapic bialy ser w pierogach ruskich,
> by jak najmniej stracily swoj charakterystyczny, jakze cudowny dla
> podniebienia smak?

mozna go zastapic jak najtlustszym odsaczonym w lodowce przez 24 h na sitku
cottage cheese

a do walkowania t obutelka po winie tez sie nada a jak nie, to zapraszam do
mnie do domu - mam maszyne do walkowania ciasta na makaron - bardzo sie
przydaje do pierogow i faworkow
gdzie mieszkasz - bo ja na poludniowych przedmiesciach Londynu :-)

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-01 08:48:55

Temat: Re: pierogi ruskie
Od: "plitkin" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

> no i moze macie pomysly czym zastapic walek do ciasta?

Szklana butelka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Z arcydzieglem
Przepisy na grzybowe potrawy
mała kolacyjka dla 2+1
kulebiak
zmywarka a zlew

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »