| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-27 10:34:45
Temat: Z arcydzieglemJakis czas temu wspominalam, ze znalazlam przepis na cos z arcydzieglem
i obiecalam podac, jak tylko poczta do mnie dotrze. Poczta, po 3.5
tygodnia oczekiwania, poganiania i tupania, obudzila mnie dzis rano
dostarczajac upragiona ksiazke, wiec podaje:
Pasta z arcydziegla i miety:
Na 4 porcje
szklanka lisci arcydziegla
szklanka mlodych lisci miety
lyzka soku i cwierc otartej skorki z cytryny
2-3 lyzki gestego majonezu
2-3 lyzki posiekanych orzechow laskowych
Umyte i osuszone liscie artcydziegla i miety zmiksowac z orzechami,
sokiem i skorka z cytryny, dokladnie wymieszac z majonezem, lekko schlodzic.
Pisza tutaj, ze mozna tego uzywac do kanapek i tortow kanapkowych, do
dekoracji, pieczonych ziemniakow, jako nadzienie do nalesnikow i warzyw.
Przepis pochodzi z Encyklopedii polskiej sztuki kulinarnej wydawnictwa REA.
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |