Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z arcydzieglem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Z arcydzieglem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-10-27 10:34:45

Temat: Z arcydzieglem
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Jakis czas temu wspominalam, ze znalazlam przepis na cos z arcydzieglem
i obiecalam podac, jak tylko poczta do mnie dotrze. Poczta, po 3.5
tygodnia oczekiwania, poganiania i tupania, obudzila mnie dzis rano
dostarczajac upragiona ksiazke, wiec podaje:

Pasta z arcydziegla i miety:

Na 4 porcje
szklanka lisci arcydziegla
szklanka mlodych lisci miety
lyzka soku i cwierc otartej skorki z cytryny
2-3 lyzki gestego majonezu
2-3 lyzki posiekanych orzechow laskowych

Umyte i osuszone liscie artcydziegla i miety zmiksowac z orzechami,
sokiem i skorka z cytryny, dokladnie wymieszac z majonezem, lekko schlodzic.

Pisza tutaj, ze mozna tego uzywac do kanapek i tortow kanapkowych, do
dekoracji, pieczonych ziemniakow, jako nadzienie do nalesnikow i warzyw.

Przepis pochodzi z Encyklopedii polskiej sztuki kulinarnej wydawnictwa REA.



--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepisy na grzybowe potrawy
mała kolacyjka dla 2+1
kulebiak
zmywarka a zlew
tarta z brokułami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »