Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mała kolacyjka dla 2+1

Grupy

Szukaj w grupach

 

mała kolacyjka dla 2+1

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-10-27 16:36:18

Temat: mała kolacyjka dla 2+1
Od: "nazgul" <_...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktoś może mi podpowiedzieć przepis na prostą kolacyjkę, ot taką na ząb,
nie żeby się najeść, ale też nie taką zwyczajną . Ale jak w temacie dla
dwójki plus córki. Przepis który mógłby (właściwie nawet powinien) być
również "jadalny" dla małolaty, czyli ślimaki, małże i śledzie odpadają.
Dzięki za wszelkie pomysły.

Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-10-27 18:06:10

Temat: Re: mała kolacyjka dla 2+1
Od: "Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

. Przepis który mógłby (właściwie nawet powinien) być
> również "jadalny" dla małolaty, czyli ślimaki, małże i śledzie odpadają.
> Dzięki za wszelkie pomysły.
>
> Kasia
>
> Frytki.!
Zjadalny posilek dla kazdego.No oczywiscie i cos do tego.Do frytek sos lub
zwyczajnie kechup,Dzieciaki to lubia. Dla "Was" moze byc cos mniej strawnego
i bardziej tuczacego jak majonez .Surowka .Teraz mamy w sklepach bardzo duzy
wybor.Na ostro to meksykanska,.z selerem, z kukurydza-lagodna.Przydala by
sie tylo jakas "wkladka": miesna.Kawalek kurczaka pieczonego?moze kielbaska
pieczona?No i" popitka" czyli jakis napoj typu cola .......lub dla doroslych
kieliszek czerwonego wina?.

Stanislaw


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-27 18:28:13

Temat: Re: mała kolacyjka dla 2+1
Od: Sławek SWP <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W: cloipl$s37$...@n...dialog.net.pl,
Od: nazgul <_...@t...pl>
Było:
> Czy ktoś może mi podpowiedzieć przepis na prostą kolacyjkę, ot taką
> na ząb, nie żeby się najeść, ale też nie taką zwyczajną . Ale jak w
> temacie dla dwójki plus córki. Przepis który mógłby (właściwie nawet
> powinien) być również "jadalny" dla małolaty, czyli ślimaki, małże i
> śledzie odpadają. Dzięki za wszelkie pomysły.

To może jakąś zapiekankę ale nie na bułce tylko na cieście (woda gazowana,
mąka, jajko, oczywiście sól i pieprz) usmażyć na patelni.

A farsz to pieczarki-kapelusze usmażone w całości na oleju (górną częścią do
dołu żeby woda się zebrała, od dołu skórka ma być aż brązowa) ułożyć na
usmażonym cieście, posypać osobno smażonymi pokrojonymi warzywami
wymieszanymi (już po smażeniu) z żółtym serem.
Zapiec tylko do rozpuszczenia się sera.
Aha ser musi jakoś się scalić z ciastem czyli "grzybka" - to te ciasto po
usmażeniu - trzeba podziurkować widelcem i posypać serem, ułożyć pieczarki i
warzywa z serem.

Smacznego :-)

--
----------------------------------------------------
--------
Przy odpowiedzi na priv proszę usunąć oczywiste 2 nadwyżki tekstu
----------------------------------------------------
--------
Sławek SWP
---------------------------------------------------
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Zajrzyj na : http://teampoland.republika.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-27 18:28:55

Temat: Re: mała kolacyjka dla 2+1
Od: "Egon Olsen" <e...@c...chello.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "nazgul" <_...@t...pl> napisał w wiadomości
news:cloipl$s37$1@news.dialog.net.pl...
>
> Dzięki za wszelkie pomysły.
>
A może caprese + bruschetta z bazylią i pomidorkiem :)))
lekko i w sam raz na wieczór.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-28 05:54:59

Temat: Re: mała kolacyjka dla 2+1
Od: "nazgul" <_...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


>>
> A może caprese + bruschetta z bazylią i pomidorkiem :)))
> lekko i w sam raz na wieczór.
>
>Szczerze mówiąc to nie wiem co to jest :)) Poproszę o bliższe informacje na
>ten temat.

Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-28 06:03:02

Temat: Re: mała kolacyjka dla 2+1
Od: "walkie!" <w...@w...wroclaw.net.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik nazgul napisał:
>>A może caprese + bruschetta z bazylią i pomidorkiem :)))
>>lekko i w sam raz na wieczór.
>>
>>Szczerze mówiąc to nie wiem co to jest :)) Poproszę o bliższe informacje na
>>ten temat.
>
>
> Kasia
>
>
>
caprese = mozarella + pomidory + bazylia + oliwa z oliwek + sol
bruschetta to takie pieczywko,

--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-28 07:18:10

Temat: Re: mała kolacyjka dla 2+1
Od: "Kaszycha" <k...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "nazgul" <_...@t...pl> napisał w wiadomości
news:cloipl$s37$1@news.dialog.net.pl...

Pierś kurczka pokrojona w kostkę z przyprawami i smażona w garnku do fondue.
Kilka różnych sosów. Każdy sam sobie piecze! Zalety. Trzeba czekać na
upieczenie i jest czas pogadać!
Pozdrawiam
Kaśka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-29 10:38:55

Temat: Re: mała kolacyjka dla 2+1
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik walkie! <w...@w...wroclaw.net.com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:clq22k$2s9l$...@w...net.pl...
> Użytkownik nazgul napisał:
> >>A może caprese + bruschetta z bazylią i pomidorkiem :)))
> >>lekko i w sam raz na wieczór.
> >>
> >>Szczerze mówiąc to nie wiem co to jest :)) Poproszę o bliższe informacje
na
> >>ten temat.
> >
> >
> > Kasia
> >
> >
> >
> caprese = mozarella + pomidory + bazylia + oliwa z oliwek + sol
> bruschetta to takie pieczywko,

...idac tym tropem...ja bym zjadla tak...
kupila ciabatte...zrobila z niej centymetrowe grzanki...i nastawila sie na 3
typy

- tak jak sugeruja wyzej z bazylia i pomidorem (sparzamy pomidora, obieramy,
kroimy bez pestek w niedbala kostke, dodajemy oliwe z oliwek, sol, pieprz,
siekana swieza bazylie...mozna minimalna porcje czosnku zsiekac i wrzucic
doslownie chwile przed podaniem - posadzic to na upieczonych grzankach
podlanych wczesniej oliwa lub nie - mozarella tez mile widziana)

- druga - z lososiem wedzonym...moze kaparami...moze siekanym koperkiem i
kropka z majonezu (kwestia gustu)

- trzecia upieczona i przejechana zabkiem czosnku....podlana oliwa z
rozmarynem, swiezo mielonym pieprzem....moze zapieczona ze startym zoltym
serem z domieszka suszonych prowansalskich ziol ;)

agataw (ja bym to zjadla)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kulebiak
zmywarka a zlew
tarta z brokułami
jaka patelnia najlepsza
kasztany jadalne .... i co dalej

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »