Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not
-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mała kolacyjka dla 2+1
Date: Fri, 29 Oct 2004 12:38:55 +0200
Organization: Aster City Cable
Lines: 39
Message-ID: <clt64o$1ki5$1@mamut1.aster.pl>
References: <cloipl$s37$1@news.dialog.net.pl> <HNRfd.42917$z77.37569@news.chello.at>
<clq1j4$i9u$1@news.dialog.net.pl> <clq22k$2s9l$1@wroclaw.net.pl>
NNTP-Posting-Host: 92-goc-5.acn.waw.pl
X-Trace: mamut1.aster.pl 1099045848 53829 62.121.120.92 (29 Oct 2004 10:30:48 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 29 Oct 2004 10:30:48 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...pl
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.aster.pl. server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Server-Info: http://www.aster.pl/news/
X-I-Am-Sorry: For my poor newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: mała kolacyjka dla 2+1
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:220062
Ukryj nagłówki
Użytkownik walkie! <w...@w...wroclaw.net.com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:clq22k$2s9l$...@w...net.pl...
> Użytkownik nazgul napisał:
> >>A może caprese + bruschetta z bazylią i pomidorkiem :)))
> >>lekko i w sam raz na wieczór.
> >>
> >>Szczerze mówiąc to nie wiem co to jest :)) Poproszę o bliższe informacje
na
> >>ten temat.
> >
> >
> > Kasia
> >
> >
> >
> caprese = mozarella + pomidory + bazylia + oliwa z oliwek + sol
> bruschetta to takie pieczywko,
...idac tym tropem...ja bym zjadla tak...
kupila ciabatte...zrobila z niej centymetrowe grzanki...i nastawila sie na 3
typy
- tak jak sugeruja wyzej z bazylia i pomidorem (sparzamy pomidora, obieramy,
kroimy bez pestek w niedbala kostke, dodajemy oliwe z oliwek, sol, pieprz,
siekana swieza bazylie...mozna minimalna porcje czosnku zsiekac i wrzucic
doslownie chwile przed podaniem - posadzic to na upieczonych grzankach
podlanych wczesniej oliwa lub nie - mozarella tez mile widziana)
- druga - z lososiem wedzonym...moze kaparami...moze siekanym koperkiem i
kropka z majonezu (kwestia gustu)
- trzecia upieczona i przejechana zabkiem czosnku....podlana oliwa z
rozmarynem, swiezo mielonym pieprzem....moze zapieczona ze startym zoltym
serem z domieszka suszonych prowansalskich ziol ;)
agataw (ja bym to zjadla)
|