« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-05-24 11:36:46
Temat: Re: pierś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomocA ja mam, trochę inne pytanie: jakich ziół użyć do przyprawienia piersi
kurczaka (na parze), w sytuacji gdy nie mogę korzystać z soli, pieprzu,
sosów itp.
Robiłam raz utaplanego tymiankiem - smakował jak z syropem na kaszel i raz z
koperkiem - ten odrobinę lepszy wyszedł, ale generalnie, to brakuje mi
pomysłów.
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
***** www.madej.master.pl ****** http://skocz.pl/bjbu *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-05-24 12:13:19
Temat: Re: pierś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomoc
Użytkownik "@nn" <a...@b...pl> napisał w wiadomości
news:e51gg7$9kb$1@ns.netstone.pl...
>A ja mam, trochę inne pytanie: jakich ziół użyć do przyprawienia piersi
>kurczaka (na parze), w sytuacji gdy nie mogę korzystać z soli, pieprzu,
>sosów itp.
> Robiłam raz utaplanego tymiankiem - smakował jak z syropem na kaszel i raz
> z koperkiem - ten odrobinę lepszy wyszedł, ale generalnie, to brakuje mi
> pomysłów.
> Ania
>
> --
> ******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
> ***** www.madej.master.pl ****** http://skocz.pl/bjbu *****
> "Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
> możliwości regeneracyjne."
>
>
polecam świeży rozmaryn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-05-24 12:34:41
Temat: Re: pierś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomoc@nn schrieb:
> A ja mam, trochę inne pytanie: jakich ziół użyć do przyprawienia piersi
> kurczaka (na parze), w sytuacji gdy nie mogę korzystać z soli, pieprzu,
> sosów itp.
> Robiłam raz utaplanego tymiankiem - smakował jak z syropem na kaszel i
> raz z koperkiem - ten odrobinę lepszy wyszedł, ale generalnie, to
> brakuje mi pomysłów.
> Ania
>
Rozmaryn, jak pisał Mizar albo estragon. Ale z oboma nie przesadzać, bo
baaaardzo aromatyczne.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-05-24 12:40:08
Temat: Re: pierś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomoc
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
news:4dj1ocF19vjaaU1@uni-berlin.de...
> @nn schrieb:
>> A ja mam, trochę inne pytanie: jakich ziół użyć do przyprawienia piersi
>> kurczaka (na parze), w sytuacji gdy nie mogę korzystać z soli, pieprzu,
>> sosów itp.
>> Robiłam raz utaplanego tymiankiem - smakował jak z syropem na kaszel i
>> raz z koperkiem - ten odrobinę lepszy wyszedł, ale generalnie, to brakuje
>> mi pomysłów.
>> Ania
>>
> Rozmaryn, jak pisał Mizar albo estragon. Ale z oboma nie przesadzać, bo
> baaaardzo aromatyczne.
>
> Waldek
ja wolę rozmaryn ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-05-24 12:44:00
Temat: Re: pier ś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomocnotujaca napisał(a):
> slonce3 napisał(a) 24/05/2006 11:46:
>
>>> Mozna w trakcie duszenia dodac swiezy starty imbir.
>> Właśnie o imbirze myślałam, teraz mam pewność, że nie jest to najgorszy
>> pomysł.
>> A myślisz, że musi być koniecznie świeży?
>
> Nie znam się na kurczakach, ale to prawda że suszony imbir nie ma porównania
> do świeżego, dla mnie to zupełnie inna przyprawa. Tylko uwaga - świeży jest
> bardzo intensywny i ostry, trzeba uważać żeby nie przesadzić z ilością.
Czy są jeszcze ludzie co wiedzą do czego dodac gałki muszkatołowej?
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-05-24 13:26:04
Temat: Re: pier ś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomoc
"Jerzy Nowak" <0...@m...pl> wrote in message
news:e51mrm$s4e$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Waldemar Krzok napisał(a):
> [..]
>>> Czy są jeszcze ludzie co wiedzą do czego dodac gałki muszkatołowej?
>
> Po chwili zauważyłem.
> Ale wyjątek nie czyni reguły.
Np. do zupy pomidorowej, do kremowej zupy z dyni na rosole itd...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-05-24 13:26:18
Temat: Re: pier ś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomocJerzy Nowak schrieb:
> notujaca napisał(a):
>> slonce3 napisał(a) 24/05/2006 11:46:
>>
>>>> Mozna w trakcie duszenia dodac swiezy starty imbir.
>>> Właśnie o imbirze myślałam, teraz mam pewność, że nie jest to najgorszy
>>> pomysł. A myślisz, że musi być koniecznie świeży?
>>
>> Nie znam się na kurczakach, ale to prawda że suszony imbir nie ma
>> porównania
>> do świeżego, dla mnie to zupełnie inna przyprawa. Tylko uwaga - świeży
>> jest
>> bardzo intensywny i ostry, trzeba uważać żeby nie przesadzić z ilością.
>
> Czy są jeszcze ludzie co wiedzą do czego dodac gałki muszkatołowej?
> ;-)
> pozdr. Jerzy
są
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-05-24 13:27:12
Temat: Re: pier ś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomocWaldemar Krzok napisał(a):
[..]
>> Czy są jeszcze ludzie co wiedzą do czego dodac gałki muszkatołowej?
Po chwili zauważyłem.
Ale wyjątek nie czyni reguły.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-05-24 16:46:41
Temat: Re: pierś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomoc> A ja mam, trochę inne pytanie: jakich ziół użyć do przyprawienia piersi
> kurczaka (na parze), w sytuacji gdy nie mogę korzystać z soli, pieprzu,
> sosów itp.
> Robiłam raz utaplanego tymiankiem - smakował jak z syropem na kaszel i raz z
> koperkiem - ten odrobinę lepszy wyszedł, ale generalnie, to brakuje mi
> pomysłów.
> Ania
--------------
To może tak, na pół godziny przed obróbką, natrzyj kurczaka mieszanką: po równej
części- papryka, oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn ,w oliwie(ewentualnie,
wcisnięty ząbek czosnku), o !, lub, ewentualnie, zioła prowanslskie.Pozdrawiam
Areta
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-05-24 18:59:36
Temat: Re: pierś kurczaka poraz setny, ale proszę o pomocMizar napisał(a):
>>Tak na smak - goździki? Sos sojowy?
>>
>>Pozdr.
>>R.
>
>
> zdecydowanie 2 ząbki czosnku i 3-4 łyzki sosu sojowego, a na koniec zarobić
> to 100 ml śmietanki 18%
>
Ale to sos (tzn. robimy to na patelni z kurczaczkiem),
czy taki dip na zimno jest?
--
Freedom is not free
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |