« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-08-08 12:03:06
Temat: pikantne skrzydelkawitam
czy ktos z szacownych tutaj smakoszy posiada wiedze jak sporzadzic
skrzydelka lub tez kawalki kurczaka typu KFC
chodzi konkretnie mi o panierke ewentualnie wczesniejsze
ich macerowanie
mile widziany przepis prosto rodem z KFC
z góry dzieki
adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-08-08 12:58:39
Temat: Re: pikantne skrzydelkaadam158 wrote:
> witam
> czy ktos z szacownych tutaj smakoszy posiada wiedze jak sporzadzic
> skrzydelka lub tez kawalki kurczaka typu KFC
> chodzi konkretnie mi o panierke ewentualnie wczesniejsze
> ich macerowanie
> mile widziany przepis prosto rodem z KFC
ROTFL
ANIA
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
***** www.madej.master.pl **************** http://skocz.pl/bmhh *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-08-08 13:55:05
Temat: Re: pikantne skrzydelka
"adam158" <a...@o...pl> wrote in message
news:eb9uil$j1u$1@atlantis.news.tpi.pl...
> witam
> czy ktos z szacownych tutaj smakoszy posiada wiedze jak sporzadzic
> skrzydelka lub tez kawalki kurczaka typu KFC
> chodzi konkretnie mi o panierke ewentualnie wczesniejsze
> ich macerowanie
> mile widziany przepis prosto rodem z KFC
> z góry dzieki
> adam
Musisz mieć Tabasco.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-08-08 15:44:48
Temat: Re: pikantne skrzydelkaPanslavista napisał(a):
> "adam158" <a...@o...pl> wrote in message
> news:eb9uil$j1u$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>witam
>>czy ktos z szacownych tutaj smakoszy posiada wiedze jak sporzadzic
>>skrzydelka lub tez kawalki kurczaka typu KFC
>>chodzi konkretnie mi o panierke ewentualnie wczesniejsze
>>ich macerowanie
>>mile widziany przepis prosto rodem z KFC
>>z góry dzieki
>>adam
>
>
> Musisz mieć Tabasco.
> to juz mam co dalej
moze jakieś konkrety ?
adam
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-08-08 15:54:50
Temat: Re: pikantne skrzydelkaadam158 wrote:
> mile widziany przepis prosto rodem z KFC
> z góry dzieki
> adam
Zapytaj w google.
http://www.google.com/search?hl=en&q=przepis+kurczak
+z+KFC&btnG=Google+Search
Tutaj glownie rozmawiamy o jedzeniu, a nie o chemii, stad te reakcje.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-08-08 20:09:19
Temat: Re: pikantne skrzydelka
adam158 napisał(a):
> witam
> czy ktos z szacownych tutaj smakoszy posiada wiedze jak sporzadzic
> skrzydelka lub tez kawalki kurczaka typu KFC
> chodzi konkretnie mi o panierke ewentualnie wczesniejsze
> ich macerowanie
> mile widziany przepis prosto rodem z KFC
> z góry dzieki
> adam
Panierka na te kurczali to wg mojej wiedzy, kurczaki swieze obtoczone
platkami kukurydzianymi i smazone w glebokim tluszczu.
Masz pikatne i lagodne. Te pikantne to z przyprawa chili.
Co do przypraw, to musisz sobie wygospodarowac z tego co jest dostepne
na rynku. KFC importuje zestawy przyprawowe dla wlasnych potrzeb.
IMHO, glownie wyroznia je sposob obrobki, bo przyprawy to moga byc
indywidualne.
Sposob obrobki, to panierka z platkow kukurydzianych, dostepnych u nas
na rynku
i smazenie ich w glebokim tluszczu, jak frytki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-08-09 06:23:38
Temat: Re: pikantne skrzydelkanapisz do mnie to wyslę ci przepis :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-08-09 07:27:14
Temat: Re: pikantne skrzydelkaUżytkownik "aga-ch" <j...@c...pl> napisał w wiadomości
news:1155067759.232496.235730@p79g2000cwp.googlegrou
ps.com...
>ciach<
>Panierka na te kurczali to wg mojej wiedzy, kurczaki swieze obtoczone
>platkami kukurydzianymi i smazone w glebokim tluszczu.
>Masz pikatne i lagodne. Te pikantne to z przyprawa chili.
>Co do przypraw, to musisz sobie wygospodarowac z tego co jest dostepne
>na rynku. KFC importuje zestawy przyprawowe dla wlasnych potrzeb.
>IMHO, glownie wyroznia je sposob obrobki, bo przyprawy to moga byc
>indywidualne.
>Sposob obrobki, to panierka z platkow kukurydzianych, dostepnych u nas
>na rynku
>i smazenie ich w glebokim tluszczu, jak frytki.
oj mylisz sie bardzo....
sekret panierki KFC jest taki ze do maki dodaje sie jajka w proszku w
odpowiednich proporcjach - żadnych płatków kukurydzianych, a co do
przypraw to masz racje - dostaja takie opakowania 15kg gotowej
mieszanki...
swoja droga to strasznie blewne jedzenie..
---------------
emati - co golonke ukochal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-08-09 07:56:33
Temat: Re: pikantne skrzydelka
emati napisał(a):
> Użytkownik "aga-ch" <j...@c...pl> napisał w wiadomoci
>
> >Sposob obrobki, to panierka z platkow kukurydzianych, dostepnych u nas
> >na rynku
> >i smazenie ich w glebokim tluszczu, jak frytki.
>
> oj mylisz sie bardzo....
> sekret panierki KFC jest taki ze do maki dodaje sie jajka w proszku w
> odpowiednich proporcjach - żadnych płatków kukurydzianych, a co do
> przypraw to masz racje - dostaja takie opakowania 15kg gotowej
> mieszanki...
> swoja droga to strasznie blewne jedzenie..
> emati - co golonke ukochal
Napisalam wg autopsji tego co jest kolo mnie w KFC.
Sa rozne rodzaje i masz racje, ze podstawa jest gotowa mieszanka i
tylko oni wiedza jakim badziewiem czestuja.
Jajka w proszku w gastronomi, czy piekarnictwie to czesto sztuczny
twor, gdzie
jajko zastepuje sie preparatami sojowymi.
W ten sposob ogranicza sie ryzyko zarazenia salmonella i ekonomizuje
proces
produkcji. Bialko sojowe jest zblizone parametrami do jajka kurzego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-08-09 12:39:05
Temat: Re: pikantne skrzydelka> >i smazenie ich w glebokim tluszczu, jak frytki.
>
oj mylisz sie bardzo....
bo smazy sie je w glebokim tluszczu ale w smazalniach cisnieniowych, tj
zamkniete sa te smazalnie!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |