« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-10 17:40:35
Temat: pizza - DIY ?Hi
Jak zrobic pizze tak aby ser nie odpadal od ciasta ?
Ja do tej pory robiłem tak ze ugniatalem ciasto drozdzowe z dodatkiem oleju
a na to sypalem ser z tarkownicy po czym ladnie sie topil ale miedzy serem a
ciastem tworzyla sie warstwa powietrza ktora go skutecznie odseparowala tak
ze krojac pizze sciagam z ciasta caly ser.
Moze problem w tym ze ser musi byc mozarella a ja takiego w sklepie nie
widuje.
W restauracji jakos sobie z tym radza a ja ciagle tworze potwory kulinarne.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-10 18:00:11
Temat: Re: pizza - DIY ?
Użytkownik "Doxent" <d...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bc551b$l7c$1@inews.gazeta.pl...
> W restauracji jakos sobie z tym radza a ja ciagle tworze potwory
kulinarne.
>
>
w restauracji smaruja ciasto warstwa sosu pomidorowego z ziolami :)
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-10 21:13:13
Temat: Re: pizza - DIY ?
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bc56ah$4c4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> w restauracji smaruja ciasto warstwa sosu pomidorowego z ziolami :)
A na pl.rec.kuchnia daja miedzy ciasto i sos warstwę oliwy.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-11 05:03:09
Temat: Re: pizza - DIY ?Doxent <d...@g...pl> wrote:
> Hi
>
> Jak zrobic pizze tak aby ser nie odpadal od ciasta ?
> Ja do tej pory robi"em tak ze ugniatalem ciasto drozdzowe z dodatkiem oleju
> a na to sypalem ser z tarkownicy po czym ladnie sie topil ale miedzy serem a
> ciastem tworzyla sie warstwa powietrza ktora go skutecznie odseparowala tak
> ze krojac pizze sciagam z ciasta caly ser.
> Moze problem w tym ze ser musi byc mozarella a ja takiego w sklepie nie
> widuje.
> W restauracji jakos sobie z tym radza a ja ciagle tworze potwory kulinarne.
Prawdopodobnie sypiesz za duzo sera.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |