Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pizza - DIY ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

pizza - DIY ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-10 17:40:35

Temat: pizza - DIY ?
Od: "Doxent" <d...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Hi

Jak zrobic pizze tak aby ser nie odpadal od ciasta ?
Ja do tej pory robiłem tak ze ugniatalem ciasto drozdzowe z dodatkiem oleju
a na to sypalem ser z tarkownicy po czym ladnie sie topil ale miedzy serem a
ciastem tworzyla sie warstwa powietrza ktora go skutecznie odseparowala tak
ze krojac pizze sciagam z ciasta caly ser.
Moze problem w tym ze ser musi byc mozarella a ja takiego w sklepie nie
widuje.
W restauracji jakos sobie z tym radza a ja ciagle tworze potwory kulinarne.


--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-06-10 18:00:11

Temat: Re: pizza - DIY ?
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Doxent" <d...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bc551b$l7c$1@inews.gazeta.pl...
> W restauracji jakos sobie z tym radza a ja ciagle tworze potwory
kulinarne.
>
>
w restauracji smaruja ciasto warstwa sosu pomidorowego z ziolami :)

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-10 21:13:13

Temat: Re: pizza - DIY ?
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bc56ah$4c4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> w restauracji smaruja ciasto warstwa sosu pomidorowego z ziolami :)

A na pl.rec.kuchnia daja miedzy ciasto i sos warstwę oliwy.

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-11 05:03:09

Temat: Re: pizza - DIY ?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Doxent <d...@g...pl> wrote:

> Hi
>
> Jak zrobic pizze tak aby ser nie odpadal od ciasta ?
> Ja do tej pory robi"em tak ze ugniatalem ciasto drozdzowe z dodatkiem oleju
> a na to sypalem ser z tarkownicy po czym ladnie sie topil ale miedzy serem a
> ciastem tworzyla sie warstwa powietrza ktora go skutecznie odseparowala tak
> ze krojac pizze sciagam z ciasta caly ser.
> Moze problem w tym ze ser musi byc mozarella a ja takiego w sklepie nie
> widuje.
> W restauracji jakos sobie z tym radza a ja ciagle tworze potwory kulinarne.

Prawdopodobnie sypiesz za duzo sera.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wok z IKEA
Zelmer Multi Robi
ciastka kruche do herbatki [P]
salatke poszukuje
ciasto truskawkowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »