« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-10 15:01:41
Temat: polskie jedzenie cdWitam
Jade na spotkanie mlodziezy i trzeb aze soba zabrac smakolyki
charakterystyczne dla danego kraju
wymyslilam chleb razowy, oscypka, kielbase podsuszana
macie moze jakies sugestie ??
Zastanawiam sie czy cosik ze slodyczy by nie kupic
Pozdrawiam
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-10 19:32:08
Temat: Re: polskie jedzenie cdKaRoLa wrote:
> Witam
> Jade na spotkanie mlodziezy i trzeb aze soba zabrac smakolyki
> charakterystyczne dla danego kraju
>
> wymyslilam chleb razowy, oscypka, kielbase podsuszana
> macie moze jakies sugestie ??
> Zastanawiam sie czy cosik ze slodyczy by nie kupic
> Pozdrawiam
> K.
Ze slodyczy sekacz i 'Michalki'. Sekacz zupelnie nie pasuje do poludnia
Polski, gdzie mieszkam, ale jednak kojarzy mi sie z Polska mimo, iz na
poludniu Szwecji, w Skanii robi sie ciasto o podobnym wygladzie, ale sklada
sie ono chyba tylko z bialek i cukru.
Pozdrawiam,
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-10 21:29:28
Temat: Re: polskie jedzenie cdNikodem Ku?nik <n...@W...albatros.gliwice.pl> schrieb:
>KaRoLa wrote:
>
>> Witam
>> Jade na spotkanie mlodziezy i trzeb aze soba zabrac smakolyki
>> charakterystyczne dla danego kraju
>>
>> wymyslilam chleb razowy, oscypka, kielbase podsuszana
>> macie moze jakies sugestie ??
>> Zastanawiam sie czy cosik ze slodyczy by nie kupic
>> Pozdrawiam
Koniecznie Prince Polo!!! Moi islandzcy zanjomi szaleja za tym, z
reszta inne nacje tez:)
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-11 07:07:42
Temat: Re: polskie jedzenie cd
Użytkownik "KaRoLa" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:b7410f$gfj$1@news.onet.pl...
> Witam
> Jade na spotkanie mlodziezy i trzeb aze soba zabrac smakolyki
> charakterystyczne dla danego kraju
>
> wymyslilam chleb razowy, oscypka, kielbase podsuszana
> macie moze jakies sugestie ??
> Zastanawiam sie czy cosik ze slodyczy by nie kupic
a krowki ?
zdaje sie ze to tylko w polsce robia??
szynka
wodka
a fakt przeciez naspotkanie mlodziezy jedziesz
to moze wodka nie
pozdrowienia
k
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-11 07:41:11
Temat: Re: polskie jedzenie cdhm wodka jak najbardziej ale z tego ma byc kolacja wiec tak sobie wymyslam
dziekuje za porady :-)
Poozdrawiam
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-11 08:51:03
Temat: Re: polskie jedzenie cd
Użytkownik "KaRoLa" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:b7410f$gfj$1@news.onet.pl...
> Witam
> Jade na spotkanie mlodziezy i trzeb aze soba zabrac smakolyki
> charakterystyczne dla danego kraju
>
> wymyslilam chleb razowy, oscypka, kielbase podsuszana
> macie moze jakies sugestie ??
> Zastanawiam sie czy cosik ze slodyczy by nie kupic
> Pozdrawiam
> K.
Moja rodzinka zawsze prosi o miód, grzyby suszone, albo takie w
słoiczku.
Prawdziwy sernik z mielonego sera, kapusta kiszona i ogórki tez jakies
takie polskie mi sie zdaja.
Miłego
Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-11 15:30:09
Temat: Re: polskie jedzenie cdNikodem Ku?nik wrote:
> Ze slodyczy sekacz
Sękacz jest "ogólnosuwalski", czyt.: litewski. :P
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-12 06:16:12
Temat: Re: polskie jedzenie cd=?iso-8859-2?Q?Konrad_Brywczy=F1ski?= <k...@b...tk> wrote:
> Nikodem Ku?nik wrote:
> > Ze slodyczy sekacz
>
> Sękacz jest "ogólnosuwalski", czyt.: litewski. :P;
A w Niemczech nazywa sie Baumkuchen, a we Francji gateau a la broche.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-12 06:35:12
Temat: Re: polskie jedzenie cdWladyslaw Los wrote:
> >
> A w Niemczech nazywa sie Baumkuchen, a we Francji gateau a la broche.
I tak umarł kolejny mit... :)
--
Konrad J. Brywczyński Bus station is the place where bus stops.
k...@b...tk Trainstation is the place where train stops.
www.brywczynski.tk I have a workstation on my desk...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-12 08:04:59
Temat: Re: polskie jedzenie cdehm co do sekacza to pamietam jak ogladalam program a tv5
i jak tam pokazywali jak francuska firma rodzinna robi sekacz
juz zakupilam:
chleb goralski z awiteksu - razowiec
kielbasa podsuszana
przysmak babuni - smalec z czyms tam
krowki
kukulki
oscypek bialy i uwedzony
ser zolty wedzony
babka drozdzowa
prince- polo
napitki zubrowka i grzaniec galicyjski
dziekuje za porady
pozdrawiam
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |