« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-05 15:13:28
Temat: pomocy!!!Ugotowalam caly duzy gar fasolki po bretonsku z jarzynami ....
Musze teraz powkladac do sloikow i zapasteryzowac... na inny czas...
balagam powiedzcie jak zapasteryzowac?
jak dlugo mozna trzymac ja w sloikach?
i czy wogole moge wlozyc do sloika...?
dzieki wielkie z kazda podpowiedz
iza
gg 879972
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-05 15:14:39
Temat: Re: pomocy!!!Jasne, że można !
wyparz, lub wypraż słoiki w piekarniku.
nakładaj gorącą fasolkę - nie do pełna.
lekko zakręć wstaw do gara z wodą (3cm - poniżej pokrywki)- na warstwie gazet.
Po 0,5h od zawrzenia. wyjmij dokręć pokrywki na maxa - ustaw do góry dnem do
wystygnięcia.
Sprawdzone do wszystkiego. :)
O.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 15:41:52
Temat: Re: pomocy!!!Wielkie dzieki...
a dlugo moze to stac w sloiku?
--
pozdrawiam
---------------------
iza
GG 879972
Użytkownik <o...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...onet.pl...
> Jasne, że można !
> wyparz, lub wypraż słoiki w piekarniku.
> nakładaj gorącą fasolkę - nie do pełna.
> lekko zakręć wstaw do gara z wodą (3cm - poniżej pokrywki)- na warstwie
gazet.
> Po 0,5h od zawrzenia. wyjmij dokręć pokrywki na maxa - ustaw do góry dnem
do
> wystygnięcia.
> Sprawdzone do wszystkiego. :)
> O.
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 15:49:38
Temat: Re: pomocy!!!> Wielkie dzieki...
> a dlugo moze to stac w sloiku?
A nie lepiej zamrozić, moim zdaniem będzie lepsza niż wekowana.
pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 16:27:33
Temat: Re: pomocy!!!
Użytkownik <o...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3074.00000001.3b96415f@newsgate.onet.pl...
> Jasne, że można !
> wyparz, lub wypraż słoiki w piekarniku.
> nakładaj gorącą fasolkę - nie do pełna.
> lekko zakręć wstaw do gara z wodą (3cm - poniżej pokrywki)- na warstwie
gazet.
> Po 0,5h od zawrzenia. wyjmij dokręć pokrywki na maxa - ustaw do góry dnem
do
> wystygnięcia.
chmmm to jest prawie jak teoria :)
moja starsza wkłada do wyparzonych (to tylko ze względów higienicznych)
słoików
ja zakręcam prawie na maksa, później do piekarnika na kilkanaście minutek i
do piwnicy na półkę.
Wiem, niektórzy twierdzą, że to niebezpieczne, bo słoik może "wybuchnąć"...
cóż przez 20
lat może i pękły ze 4, ale to jest raptem może 1 promil. A zdarzało się, że
wekowały się
całą noc - później tylko problemy z odkręceniem.
Także jak nie masz dużego garnka, to polecam tą metodę.
--
Hiubi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 17:27:46
Temat: Re: pomocy!!!On Wed, 5 Sep 2001 17:49:38 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl>
wrote:
>> Wielkie dzieki...
>> a dlugo moze to stac w sloiku?
>A nie lepiej zamrozić, moim zdaniem będzie lepsza niż wekowana.
>pozdrawiam Jerzy
>
>
ja, jak zamroze cos na bazie pomidorow, to potem po rozmrozeniu
mam problem z patrzeniem na potrawe, bo sie sos dzieli na czesc
stala i na taka pomidorowa surowice...czy to tylko mnie tak?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 17:33:28
Temat: Re: pomocy!!!On Wed, 5 Sep 2001 19:43:03 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl>
wrote:
>> ja, jak zamroze cos na bazie pomidorow, to potem po rozmrozeniu
>> mam problem z patrzeniem na potrawe, bo sie sos dzieli na czesc
>> stala i na taka pomidorowa surowice...czy to tylko mnie tak?
>Bo pewnie nie zageszczas zbytnio, mozna tez dodac maki nawet po
>rozmrozeniu i problem znika.
>pozdr. Jerzy
>
ale ja na to nie moge patrzec!
K
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 17:43:03
Temat: Re: pomocy!!!> ja, jak zamroze cos na bazie pomidorow, to potem po rozmrozeniu
> mam problem z patrzeniem na potrawe, bo sie sos dzieli na czesc
> stala i na taka pomidorowa surowice...czy to tylko mnie tak?
Bo pewnie nie zageszczas zbytnio, mozna tez dodac maki nawet po
rozmrozeniu i problem znika.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-05 20:48:32
Temat: Re: pomocy!!!
Użytkownik "iza" <i...@h...pl> napisał w wiadomości
news:9n5f0o$lka$1@h1.uw.edu.pl...
> Ugotowalam caly duzy gar fasolki po bretonsku z jarzynami ....
Jeżeli masz za dużo prześlij mi (nawet przez e-maila, faksem, przez telefon)
a będę szczęśliwa ja i mój ukochany.
--
Majeczka
bardzo głodna bo pl.rec.kuchnia czytała
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-07 07:22:06
Temat: RE: pomocy!!!From: Hiubi
> chmmm to jest prawie jak teoria :)
> moja starsza wkłada do wyparzonych (to tylko ze względów
> higienicznych)
> słoików
> ja zakręcam prawie na maksa, później do piekarnika na
> kilkanaście minutek i
> do piwnicy na półkę.
> Wiem, niektórzy twierdzą, że to niebezpieczne, bo słoik
> może "wybuchnąć"...
> cóż przez 20
> lat może i pękły ze 4, ale to jest raptem może 1 promil. A
> zdarzało się, że
> wekowały się
> całą noc - później tylko problemy z odkręceniem.
> Także jak nie masz dużego garnka, to polecam tą metodę.
>
No to fakt.... Ja pasteryzuję w garze, ale też zakręcone, bo jak nie,
to mi się nie chciały za dobrze zasysać. Też nie pękają.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |