Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Hiubi" <h...@k...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pomocy!!!
Date: Wed, 5 Sep 2001 18:27:33 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 28
Message-ID: <9n8bb4$hqh$1@news.tpi.pl>
References: <9n5f0o$lka$1@h1.uw.edu.pl> <3...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pa26.plock.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 999796900 18257 213.77.208.26 (6 Sep 2001 17:21:40 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Sep 2001 17:21:40 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:66575
Ukryj nagłówki
Użytkownik <o...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3074.00000001.3b96415f@newsgate.onet.pl...
> Jasne, że można !
> wyparz, lub wypraż słoiki w piekarniku.
> nakładaj gorącą fasolkę - nie do pełna.
> lekko zakręć wstaw do gara z wodą (3cm - poniżej pokrywki)- na warstwie
gazet.
> Po 0,5h od zawrzenia. wyjmij dokręć pokrywki na maxa - ustaw do góry dnem
do
> wystygnięcia.
chmmm to jest prawie jak teoria :)
moja starsza wkłada do wyparzonych (to tylko ze względów higienicznych)
słoików
ja zakręcam prawie na maksa, później do piekarnika na kilkanaście minutek i
do piwnicy na półkę.
Wiem, niektórzy twierdzą, że to niebezpieczne, bo słoik może "wybuchnąć"...
cóż przez 20
lat może i pękły ze 4, ale to jest raptem może 1 promil. A zdarzało się, że
wekowały się
całą noc - później tylko problemy z odkręceniem.
Także jak nie masz dużego garnka, to polecam tą metodę.
--
Hiubi
|