Data: 2001-09-07 07:22:06
Temat: RE: pomocy!!!
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: Hiubi
> chmmm to jest prawie jak teoria :)
> moja starsza wkłada do wyparzonych (to tylko ze względów
> higienicznych)
> słoików
> ja zakręcam prawie na maksa, później do piekarnika na
> kilkanaście minutek i
> do piwnicy na półkę.
> Wiem, niektórzy twierdzą, że to niebezpieczne, bo słoik
> może "wybuchnąć"...
> cóż przez 20
> lat może i pękły ze 4, ale to jest raptem może 1 promil. A
> zdarzało się, że
> wekowały się
> całą noc - później tylko problemy z odkręceniem.
> Także jak nie masz dużego garnka, to polecam tą metodę.
>
No to fakt.... Ja pasteryzuję w garze, ale też zakręcone, bo jak nie,
to mi się nie chciały za dobrze zasysać. Też nie pękają.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|