Data: 2001-09-05 16:27:33
Temat: Re: pomocy!!!
Od: "Hiubi" <h...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <o...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3074.00000001.3b96415f@newsgate.onet.pl...
> Jasne, że można !
> wyparz, lub wypraż słoiki w piekarniku.
> nakładaj gorącą fasolkę - nie do pełna.
> lekko zakręć wstaw do gara z wodą (3cm - poniżej pokrywki)- na warstwie
gazet.
> Po 0,5h od zawrzenia. wyjmij dokręć pokrywki na maxa - ustaw do góry dnem
do
> wystygnięcia.
chmmm to jest prawie jak teoria :)
moja starsza wkłada do wyparzonych (to tylko ze względów higienicznych)
słoików
ja zakręcam prawie na maksa, później do piekarnika na kilkanaście minutek i
do piwnicy na półkę.
Wiem, niektórzy twierdzą, że to niebezpieczne, bo słoik może "wybuchnąć"...
cóż przez 20
lat może i pękły ze 4, ale to jest raptem może 1 promil. A zdarzało się, że
wekowały się
całą noc - później tylko problemy z odkręceniem.
Także jak nie masz dużego garnka, to polecam tą metodę.
--
Hiubi
|