« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-10-18 16:46:57
Temat: pomysl na rostbefWitam !
Dostalam piekne 4 kawaly rostbefu z koscia i moze macie Kochani jakis
pyszny pomysl co z nim zrobic i jak ?
pozdrawiam serdecznie!
monia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-10-18 17:07:43
Temat: Re: pomysl na rostbefIn article <dj38tv$ihh$1@atena.e-wro.net>,
"Monika" <m...@p...gazeta.pl> wrote:
> Witam !
> Dostalam piekne 4 kawaly rostbefu z koscia i moze macie Kochani jakis
> pyszny pomysl co z nim zrobic i jak ?
Może rostbef?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-10-18 17:42:35
Temat: Re: pomysl na rostbef
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-14C97A.19074318102005@news.gazeta.pl...
> Może rostbef?
>
> Władysław
jesli wyrazilam sie malo fachowo to przepraszam ...
Moze sie poprawie i zapytam prawidlowo : jak przyzadzic część lędźwiowa
tuszy wołowej położona równolegle do polędwicy ? :)))))
pozdrawiam !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-10-18 18:45:45
Temat: Re: pomysl na rostbefIn article <dj3c6h$5kj$1@atena.e-wro.net>,
"Monika" <m...@p...gazeta.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-14C97A.19074318102005@news.gazeta.pl...
> > Może rostbef?
> >
> > Władysław
>
> jesli wyrazilam sie malo fachowo to przepraszam ...
> Moze sie poprawie i zapytam prawidlowo : jak przyzadzic część lędźwiowa
> tuszy wołowej położona równolegle do polędwicy ? :)))))
Najlepiej zrobić rostbef.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-10-18 19:04:48
Temat: Re: pomysl na rostbefUżytkownik Monika napisał:
> jesli wyrazilam sie malo fachowo to przepraszam ...
> Moze sie poprawie i zapytam prawidlowo : jak przyzadzic część lędźwiowa
> tuszy wołowej położona równolegle do polędwicy ? :)))))
Wyraziłas się dobrze, tylko Władysław tak czasem musi. Inaczej się udusi? :)
Ten rostbef zrób tak:
przygotuj zalewę z odrobiny oliwy, cebuli, selera, pietruszki,
marchewki, ziela angielskiego, pieprzu i lista bobkowego. Warzywa mają
byc poszatkowane bardzo drobno, by puściły sok. Obłóż tym mięso i daj do
lodówki na dobę. Następnego dnia oczyść z tego, obwiąż mięso grubszą
nitką, oprósz mąką, posól, i podsmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do
zrumienienia. Potem wstaw do gorącego (~250)piekarnika na 20 minut,
polewaj tluszczem. Wewnątrz powinno być różowe, poznasz po tym, że przy
nakłuciu wydziela różowy sok. Gotowe :)
--
pa, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-10-18 19:07:10
Temat: Re: pomysl na rostbefMonika <m...@p...gazeta.pl> napisał(a):
> jesli wyrazilam sie malo fachowo to przepraszam ...
> Moze sie poprawie i zapytam prawidlowo : jak przyzadzic część lędźwiowa
> tuszy wołowej położona równolegle do polędwicy ? :)))))
Rostbef to także nazwa potrawy; z ang. roast-beef czyli "pieczeń" i "wołowina"
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-10-18 19:12:40
Temat: Re: pomysl na rostbefMonika napisał(a):
> jesli wyrazilam sie malo fachowo to przepraszam ...
> Moze sie poprawie i zapytam prawidlowo : jak przyzadzic część lędźwiowa
> tuszy wołowej położona równolegle do polędwicy ? :)))))
Skoro niemal cytujesz to "docytaj" resztę:
http://www.slownik-online.pl/kopalinski/0702DFF515F1
B86FC12565860082002F.php
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-10-18 19:19:27
Temat: Re: pomysl na rostbef
Wielkie dzieki dla Basi ! Na pewno wyprobuje jak wiele innych potraw ,ktore
dzieki Grupie udalo mi sie przyzadzic!
....a ze rostbef to rowniez nazwa potrawy to doskonale wiem :)
pozdrawiam cieplo!
monia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |