« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-03 18:36:13
Temat: porySluchajcie nadrabiam czytanie po kilku dniach nieobecnosci.Swietne zwlaszcza o
tym Misiu z okienka,tez znam ten numer z opowiesci ,to byl niezaprzeczalny czar
TV na zywo...Poniewaz "trwonie czas"jak mowi moj maz jak mnie nakryje na grupie
no to ilosc godzin do jutrzejszego celebrowania czwartego lipca niebezpiecznie
sie zmniejszyla a musze przyrzadzic mase rzeczy i jeszcze jechac do sklepow.No
wiec prosba:mam pory,ktore musze zrobic dzis bo znowu wyjezdzam i sie mi
zestarzeja,jak bardzo nieskomplikowanie i smacznie rozprawic sie z tymi
porami???i zeby bylo to szybkie bardzo.Och licze na Was i ide siekac
Dotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-03 20:12:53
Temat: Re: pory
Użytkownik "Lilibell555" <l...@a...com> napisał w wiadomości
news:20010703143613.08610.00002323@ng-bd1.aol.com...
> No
> wiec prosba:mam pory,ktore musze zrobic dzis bo znowu wyjezdzam i sie mi
> zestarzeja,jak bardzo nieskomplikowanie i smacznie rozprawic sie z tymi
> porami???i zeby bylo to szybkie bardzo.Och licze na Was i ide siekac
Poszukaj w archiwum lub http://groups.google.com/advanced_group_search
Autor:Tom.W (d...@e...net.ae)
Temat:Szynka z porami
Grupy dyskusyjne:pl.rec.kuchnia
Data:2000/11/27
--
Joanna
Moja witryna http://jduszczynska.republika.pl
została zakwalifikowana do finału konkursu Podium Republiki WWW!!!
Jeśli Ci się podoba zagłosuj na nią!!!
http://fabryka.republika.pl/podium/nominacje.asp
Strona jest na liście jako czwarta od końca z ciut dziwnym opisem
"Chomik, rodzinka, ulubiony film i potrawy Joanny."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-03 20:58:30
Temat: Re: pory
>Poszukaj w archiwum lub http://groups.google.com/advanced_group_search
>Autor:Tom.W
Dzieki Joasiu za odpowiedz.Znalazlam,ale pierwsze primo nie mam szynki a drugie
primo hi hi to za duzo roboty jak na dzisiejszy dzien ale czytajac po prostu
stwierdzilam,ze je ugotuje zwyczajnie w wodzie i zjemy to na obiad polane
odrobina masla z tarta bulka(bo pory to akurat na dzisiaj).Ciekawe czy bedzie
to zjadliwe.Swietnie,ze Twoja strona jest w finale!!!Kongratulacje!Koncze i
lece do garow! Dotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-03 21:06:32
Temat: Re: pory
>
>Dzieki Joasiu za odpowiedz.Znalazlam,ale pierwsze primo nie mam szynki a drugie
>primo hi hi to za duzo roboty jak na dzisiejszy dzien ale czytajac po prostu
>stwierdzilam,ze je ugotuje zwyczajnie w wodzie i zjemy to na obiad polane
>odrobina masla z tarta bulka(bo pory to akurat na dzisiaj).Ciekawe czy bedzie
>to zjadliwe.Swietnie,ze Twoja strona jest w finale!!!Kongratulacje!Koncze i
>lece do garow! Dotka
Ugotowane, na zimno z odrobina majonezu i kilkoma kroplami
cytryny.
ALBO:
pokroic cienko, posolic, posikac dobrze sokiem z cytryny.
Odstawic, niech zmiekna. Przed samym podanim wymieszac z kwasna
smietana. Bardzo dobrze "lamie" tlustawe miesa, a jakie dobre z
puree katroflanym!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-03 21:50:35
Temat: Re: pory
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:llc4ktgmjnl2gr0bs5gd8mr8l1lqlpshrm@4ax.com...
>
> pokroic cienko, posolic, posikac dobrze sokiem z cytryny.
> Odstawic, niech zmiekna. Przed samym podanim wymieszac z kwasna
> smietana. Bardzo dobrze "lamie" tlustawe miesa, a jakie dobre z
> puree katroflanym!
Ja jeszcze takie pory dobrze zgniatam w dloni po pokrojeniu... Skuteczniej
wtedy miekna i puszczaja soczek...
--
Joanna
Moja witryna http://jduszczynska.republika.pl
zostala zakwalifikowana do finalu konkursu Podium Republiki WWW!!!
Jesli Ci sie podoba zaglosuj na nia!!!
http://fabryka.republika.pl/podium/nominacje.asp
Strona jest na liscie jako czwarta od konca z ciut dziwnym opisem
"Chomik, rodzinka, ulubiony film i potrawy Joanny."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-04 05:04:32
Temat: Re: poryMoja mama robi salatke z porow.
Pokrojone cienko pory wrzuca na chwile do wrzatku, potem odcedza i czeka az
wystygna (albo robi "na cieplo"). Nastepnie do porow dodaje kukurydze z
puszki, drobno pokrojone jajka i majonez.
Przygotowanie nie zabiera zbyt duzo czasu, wiec moze warto sprobowac........
Smacznego
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-04 07:44:10
Temat: Re: poryUżytkownik "Lilibell555" <l...@a...com> napisał w wiadomości
news:20010703165830.08617.00001921@ng-bd1.aol.com...
> Dzieki Joasiu za odpowiedz.Znalazlam,ale pierwsze primo nie mam szynki a
drugie
> primo hi hi to za duzo roboty jak na dzisiejszy dzien ale czytajac po
prostu
> stwierdzilam,ze je ugotuje zwyczajnie w wodzie i zjemy to na obiad polane
> odrobina masla z tarta bulka(bo pory to akurat na dzisiaj).Ciekawe czy
bedzie
A bym bulki nie dodawal, bo por za delikatny. Samo maselko bedzie ok. A
gotowac najlepiej na parze, to sie nie rozleci i nie sflaczeje.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-04 09:55:18
Temat: Re: pory
"Lilibell555" <l...@a...com> wrote in message
news:20010703143613.08610.00002323@ng-bd1.aol.com...
> Sluchajcie nadrabiam czytanie po kilku dniach nieobecnosci.Swietne
zwlaszcza o
> tym Misiu z okienka,tez znam ten numer z opowiesci ,to byl niezaprzeczalny
czar
> TV na zywo...Poniewaz "trwonie czas"jak mowi moj maz jak mnie nakryje na
grupie
> no to ilosc godzin do jutrzejszego celebrowania czwartego lipca
niebezpiecznie
> sie zmniejszyla a musze przyrzadzic mase rzeczy i jeszcze jechac do
sklepow.No
> wiec prosba:mam pory,ktore musze zrobic dzis bo znowu wyjezdzam i sie mi
> zestarzeja,jak bardzo nieskomplikowanie i smacznie rozprawic sie z tymi
> porami???i zeby bylo to szybkie bardzo.Och licze na Was i ide siekac
> Dotka
>
mam calkiem ciekawy przepis...
skaldniki:
pory
ziemniaki
cebula
ser zolty
mleko
musztarda
maka
galaka muszkatolowa
olej
maslo
pory pokroic w krazki(biale i jasno zielone czesci), rozgrzac dwie lyzeczki
oleju w garnku wsypac cebule(zarumienic) dodac pory(dusic pod przykryciem az
do miekkosci)przyprawic sola,
ugotowac ziemniaki, pokroic w paski albo plasterki
dodac do uduszonego poru i wymieszac.
Sos beszamelowy:
rozgrzac maslo, dodac maki, wlac mleko, zagotowac, dodac lyzczeke musztardy,
polowe utartego sera zoltego, galake muszkatolowa, zagotowac
wymieszne razem ziemniaki z porami polac sosem beszamelowym, na gore posypac
jeszcze serem zoltym, wsadzic do piekarnika(220oC) i podpiekac 20min.
podawac gorace.
co do propoprcji to kazdy wie najlepiej(ja proponuje pol na pol)
smakuje wysmienice!
samacznego!
Lisa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-04 14:06:22
Temat: Odp: pory
Użytkownik "Lilibell555" <l...@a...com> napisał w wiadomości
news:20010703143613.08610.00002323@ng-bd1.aol.com...
> Sluchajcie nadrabiam czytanie po kilku dniach nieobecnosci.Swietne
zwlaszcza o
> tym Misiu z okienka,tez znam ten numer z opowiesci ,to byl niezaprzeczalny
czar
> TV na zywo...Poniewaz "trwonie czas"jak mowi moj maz jak mnie nakryje na
grupie
> no to ilosc godzin do jutrzejszego celebrowania czwartego lipca
niebezpiecznie
> sie zmniejszyla a musze przyrzadzic mase rzeczy i jeszcze jechac do
sklepow.No
> wiec prosba:mam pory,ktore musze zrobic dzis bo znowu wyjezdzam i sie mi
> zestarzeja,jak bardzo nieskomplikowanie i smacznie rozprawic sie z tymi
> porami???i zeby bylo to szybkie bardzo.Och licze na Was i ide siekac
> Dotka
>
Ja uwielbiam salatke z porow - kroje je i troszke parze - uwazaj zeby za
miekkie nie byly. Dodaje pokrojone w kostke jablka - winne najlepsze i
ananasa z puszki,. Troche majonezu do tego - ja koniecznie winiarskiego, bo
z tym mi najbardziej smakuje.
I juz
--
Pozdrawiam
aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |