| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-04 09:41:49
Temat: Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)Mam w planach na dzisiejszą kolację, tylko co ta jest "pasta chili" i skąd
ją wziąć?
A przepis od Izis brzmiał tak:
WĘDZONY PSTRĄG Z CIEPŁYM MALINOWYM SOSEM CHILI:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 10 minut
Porcje: 4-6
310 g dkg świeżych szparagów
1 wędzony pstrąg
1 czerwona cebula pokrojona na cienkie plasterki
pomidorki pokrojone w łezki
200 g malin świeżych
Ciepły malinowy sos z chili
125 g świeżych malin
1 łyżeczka pasty chili
2 ząbki czosnku
1/2 kubka oliwy z oliwek
2 łyzki malinowego lub białego octu winnego
1. Sos sałatkowy: w rondelku na malym ogniu delikatnie mieszac wszystkie
skladniki az maliny rozgotuja sie i zabarwia sos. Przelac do miski, dobrze
roztrzepac i doprawic sola i swiezo zmielonym pieprzem.
2. Ugotowa szparagi. Osączyć i odświeżyć pod zimna wodą. Zdjąc skóre z
pstrąga, wyjac kregosłup, mięso podzielic na kawałki.
3. Na talerzu ułożyć szparagi, pstrąga, cebulę pomidorki i maliny i polac
sosem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-16 19:58:02
Temat: Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)Pasta chili.
mysle ,ze chodzi o ostry sos pomidorowy/ nie mylic z keczupem/
pozdr/Patty
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 07:46:42
Temat: Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)
p...@h...com:
> Pasta chili.
> mysle ,ze chodzi o ostry sos pomidorowy/ nie mylic z keczupem/
a to by się wtedy nazywało przecier pomidorowy. Pasta chili to jest
pasta z chili, nic innego. Można pewnie zastąpić świeżymi peperoni,
utartymi na masę (lekko podgotować, obedrzeć skórkę i utrzeć z solą)
albo sambal oelek.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-17 11:14:17
Temat: Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)>
>
> p...@h...com:
> > Pasta chili.
> > mysle ,ze chodzi o ostry sos pomidorowy/ nie mylic z keczupem/
>
> a to by się wtedy nazywało przecier pomidorowy. Pasta chili to jest
> pasta z chili, nic innego. Można pewnie zastąpić świeżymi peperoni,
> utartymi na masę (lekko podgotować, obedrzeć skórkę i utrzeć z solą)
> albo sambal oelek.
>
> Waldek
>
> Chodzilo mi o cos w rodzaju sosu chili/pomidory,jablko,cebula,
musztarda,ziele ang.,gozdzki,imbir, ocet - czhyba wszystkie skladniki
wmienilam?
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |