Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-04 09:41:49

Temat: Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)
Od: "Danka" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam w planach na dzisiejszą kolację, tylko co ta jest "pasta chili" i skąd
ją wziąć?

A przepis od Izis brzmiał tak:

WĘDZONY PSTRĄG Z CIEPŁYM MALINOWYM SOSEM CHILI:

Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 10 minut
Porcje: 4-6

310 g dkg świeżych szparagów
1 wędzony pstrąg
1 czerwona cebula pokrojona na cienkie plasterki
pomidorki pokrojone w łezki
200 g malin świeżych

Ciepły malinowy sos z chili

125 g świeżych malin
1 łyżeczka pasty chili
2 ząbki czosnku
1/2 kubka oliwy z oliwek
2 łyzki malinowego lub białego octu winnego


1. Sos sałatkowy: w rondelku na malym ogniu delikatnie mieszac wszystkie
skladniki az maliny rozgotuja sie i zabarwia sos. Przelac do miski, dobrze
roztrzepac i doprawic sola i swiezo zmielonym pieprzem.

2. Ugotowa szparagi. Osączyć i odświeżyć pod zimna wodą. Zdjąc skóre z
pstrąga, wyjac kregosłup, mięso podzielic na kawałki.

3. Na talerzu ułożyć szparagi, pstrąga, cebulę pomidorki i maliny i polac
sosem.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-16 19:58:02

Temat: Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)
Od: p...@h...com szukaj wiadomości tego autora

Pasta chili.
mysle ,ze chodzi o ostry sos pomidorowy/ nie mylic z keczupem/

pozdr/Patty

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 07:46:42

Temat: Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora



p...@h...com:
> Pasta chili.
> mysle ,ze chodzi o ostry sos pomidorowy/ nie mylic z keczupem/

a to by się wtedy nazywało przecier pomidorowy. Pasta chili to jest
pasta z chili, nic innego. Można pewnie zastąpić świeżymi peperoni,
utartymi na masę (lekko podgotować, obedrzeć skórkę i utrzeć z solą)
albo sambal oelek.

Waldek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-17 11:14:17

Temat: Re: powiało morzem czyli... morski przepis :)
Od: p...@h...com szukaj wiadomości tego autora

>
>
> p...@h...com:
> > Pasta chili.
> > mysle ,ze chodzi o ostry sos pomidorowy/ nie mylic z keczupem/
>
> a to by się wtedy nazywało przecier pomidorowy. Pasta chili to jest
> pasta z chili, nic innego. Można pewnie zastąpić świeżymi peperoni,
> utartymi na masę (lekko podgotować, obedrzeć skórkę i utrzeć z solą)
> albo sambal oelek.
>
> Waldek
>
> Chodzilo mi o cos w rodzaju sosu chili/pomidory,jablko,cebula,
musztarda,ziele ang.,gozdzki,imbir, ocet - czhyba wszystkie skladniki
wmienilam?


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mohito-jak zrobic ???
whisky w kuchni
Falszywe Guacamole
Pasta z RedKidneya do kanapek
Nierowno rosnie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »