| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-03-08 11:37:13
Temat: Re: propozycja :)Anet napisał(a):
[...]
> O właśnie następnym razem będzie z boczkiem, a co do ziół to brak mi pomysłu
> co by tam mogło pasować.
Ziół czy ziół przyprawowych?
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-03-08 11:39:18
Temat: Re: NOWE - przepisy wysylamy ! Re: propozycja :)Qrczak napisał(a):
> Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:dultl8$sh9$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Uzytkownik "KSZYCHOOO" <b...@m...pl> napisal w wiadomosci
>> news:dukou7$7e8$1@inews.gazeta.pl...
>>> witam
>>> reakcje jest:)
>>> zalozylem wiec konto pocztowe:)
>>> jesli bedzie duzy odzew (i bedzie w czym wybierac) to podam termin do
>>> kiedy przyjmuje :))
>> a dlaczego na konto a nie od razu na Grupe?
> Bo to będzie tajemne pieczenie ;-)
A potem "jego" książka z przepisami jakich to teraz dużo na rynku.
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-03-08 11:57:24
Temat: Re: propozycja :)
> Ziół czy ziół przyprawowych?
> pozdr. Jerzy
Przyprawowych, a może i jedne i drugie by się przydały.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-03-08 12:20:25
Temat: Re: propozycja :)On Wed, 8 Mar 2006 11:47:53 +0100, "Anet" <a...@a...pl> wrote:
>
>>>
>>
>> Winie ser! pewnie byz bez wyrazu. bo sama tlustosc sera powinna
>> byla duzo zrobic. A moze go bylo za malo? jak dlugo i powoli
>> pieczone to mi tez tak jakos dziwnie wysycha, o ile od poczatku
>> nie bylo przesadnie mokre (bo wtedy jest fantastiko!, znaczy jak
>> przesadnie mokre od poczatku)
>> a jak za szybko pieczone to smaki nie maja czasu sie wymieszac
>> porzadnie...albo moze CZEGOS zapiekance brakowalo...boczku?
>> buraka?ziol?
>>
>> Pierz, co chyba zrobi zapiekanke z buraczkiem dzis, bo jakos ma
>> za duzo oncy w lodowce
>> K.T. - starannie opakowana
>
>O w?a?nie nast?pnym razem b?dzie z boczkiem, a co do zió? to brak mi pomys?u
>co by tam mog?o pasowa?.
>
>Anet
>
Majeranek, tymianek i rozmaryn. Na przyklad. Ja czem na wierzch
zapiekanki , albo samych ziemniakow zapiekanych, klade
pognieciona galazke rozmarynu, pieke pod przykryciem , na
ostatnie +/- 15 minut odkrywam. Wszystko powinno przejsc
rozmarynem. a propos rozmarynu to czytalam nie tak dawno ksiazke
o jednej kobiecie we Wloszech, kiedy zamieszkala tam sasiad
przyszedl zrobic jej tzw grilla i kielbaski nadzial na patyki
rozmarynwoe. zainetresowana sama tak zrobilam i bylo to bardzo
ciekawe . Tzn bylo bardzo dobre ale zbyt rozmarynowe -
prawdopodobnie kielbaski byly zbys mdle (w stosunku do rozmarynu)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-03-08 12:23:18
Temat: Re: propozycja :)On Wed, 8 Mar 2006 12:57:24 +0100, "Anet" <a...@a...pl> wrote:
>
>> Zió? czy zió? przyprawowych?
>> pozdr. Jerzy
>
>Przyprawowych, a mo?e i jedne i drugie by si? przyda?y.
>
>Anet
>
>
Nie no, melisy, zywokostu, czy dziurawca lepiej do zapiekanki nie
pchac :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2006-03-08 12:58:27
Temat: Re: propozycja :)
>
> Majeranek, tymianek i rozmaryn. Na przyklad. Ja czem na wierzch
> zapiekanki , albo samych ziemniakow zapiekanych, klade
> pognieciona galazke rozmarynu, pieke pod przykryciem , na
> ostatnie +/- 15 minut odkrywam. Wszystko powinno przejsc
> rozmarynem. a propos rozmarynu to czytalam nie tak dawno ksiazke
> o jednej kobiecie we Wloszech, kiedy zamieszkala tam sasiad
> przyszedl zrobic jej tzw grilla i kielbaski nadzial na patyki
> rozmarynwoe. zainetresowana sama tak zrobilam i bylo to bardzo
> ciekawe . Tzn bylo bardzo dobre ale zbyt rozmarynowe -
> prawdopodobnie kielbaski byly zbys mdle (w stosunku do rozmarynu)
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
Krysiu dzięki za wskazówki. Ja trzeci tydzień siedzę w domu, nudzi mi się i
wzięło mnie na gotowanie. Jutro robię jeszcze raz, a z tego co zostało z
wczoraj to chyba kotlety zrobię. Rozdziabie widelcem dam jajo, przyprawie,
usmażę i może zjedzą z michą sałaty. Szkoda mi wyrzucić, choć może powinnam.
anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2006-03-08 20:33:04
Temat: Re: NOWE - przepisy wysylamy ! Re: propozycja :)Użytkownik Jini napisał:
> a dlaczego na konto a nie od razu na Grupe?
chcialem zeby kierowac sie preferencjami smakowymi a nie osobowymi :P
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2006-03-09 06:16:17
Temat: Re: NOWE - przepisy wysylamy ! Re: propozycja :)
Użytkownik "KSZYCHOOO" <b...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dunnpl$kmh$1@inews.gazeta.pl...
>
> chcialem zeby kierowac sie preferencjami smakowymi a nie osobowymi :P
no nie wiem, nie wiem czy mogę zaufać Twojemu smakowi.. ;-PP
Jini
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |