Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!b
order1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!nx02.iad01.newshosting.com!newsh
osting.com!198.186.190.247.MISMATCH!news-xxxfer.readnews.com!news-out.readnews.
com!spool-big1.readnews.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: propozycja :)
Date: Wed, 08 Mar 2006 12:20:25 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <q...@4...com>
References: <duk051$5ep$1@inews.gazeta.pl> <duklv4$1qs$1@nemesis.news.tpi.pl>
<dukoeq$4vp$1@inews.gazeta.pl>
<5...@4...com>
<dum57k$muq$1@nemesis.news.tpi.pl>
<k...@4...com>
<dumcs6$mnp$1@nemesis.news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 37
NNTP-Posting-Host: c0f897e4.reader.corenews.com
X-Trace: DXC=E27R\?KWcFff4VEdWNlOOgADSBL>UW;[k==cYh3R;@bn2XfNDfnmQjinLTF24^:h^``;@En6
1<HAf@J>hI?k`Snb
X-Complaints-To: a...@c...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:262281
Ukryj nagłówki
On Wed, 8 Mar 2006 11:47:53 +0100, "Anet" <a...@a...pl> wrote:
>
>>>
>>
>> Winie ser! pewnie byz bez wyrazu. bo sama tlustosc sera powinna
>> byla duzo zrobic. A moze go bylo za malo? jak dlugo i powoli
>> pieczone to mi tez tak jakos dziwnie wysycha, o ile od poczatku
>> nie bylo przesadnie mokre (bo wtedy jest fantastiko!, znaczy jak
>> przesadnie mokre od poczatku)
>> a jak za szybko pieczone to smaki nie maja czasu sie wymieszac
>> porzadnie...albo moze CZEGOS zapiekance brakowalo...boczku?
>> buraka?ziol?
>>
>> Pierz, co chyba zrobi zapiekanke z buraczkiem dzis, bo jakos ma
>> za duzo oncy w lodowce
>> K.T. - starannie opakowana
>
>O w?a?nie nast?pnym razem b?dzie z boczkiem, a co do zió? to brak mi pomys?u
>co by tam mog?o pasowa?.
>
>Anet
>
Majeranek, tymianek i rozmaryn. Na przyklad. Ja czem na wierzch
zapiekanki , albo samych ziemniakow zapiekanych, klade
pognieciona galazke rozmarynu, pieke pod przykryciem , na
ostatnie +/- 15 minut odkrywam. Wszystko powinno przejsc
rozmarynem. a propos rozmarynu to czytalam nie tak dawno ksiazke
o jednej kobiecie we Wloszech, kiedy zamieszkala tam sasiad
przyszedl zrobic jej tzw grilla i kielbaski nadzial na patyki
rozmarynwoe. zainetresowana sama tak zrobilam i bylo to bardzo
ciekawe . Tzn bylo bardzo dobre ale zbyt rozmarynowe -
prawdopodobnie kielbaski byly zbys mdle (w stosunku do rozmarynu)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|