Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia przepis: blyskawiczny swiateczny "murzyn"

Grupy

Szukaj w grupach

 

przepis: blyskawiczny swiateczny "murzyn"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-12-12 11:09:40

Temat: przepis: blyskawiczny swiateczny "murzyn"
Od: "Faraonka" <r...@N...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Błyskawiczny Świąteczny "Murzyn"

Składniki:
2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
? szklanki oleju
2 łyżki kakao
2 czubate łyżki dżemu
1 cukier waniliowy
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki przyprawy do piernika
bakalie

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dobrze wymieszać (nie trzeba zachowywać jakiejkolwiek
kolejności). Można dodać bakalie lub posypać tylko drobno posiekanymi
orzechami (zrobi się wtedy taka pyszna skórka po upieczeniu). Piec w
temperaturze 1800C-2000C około godziny.
Smacznego
--
Z pozdrowieniami
Krystyna P. - Faraonka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-12-12 11:18:59

Temat: Re: przepis: blyskawiczny swiateczny "murzyn"
Od: "Faraonka" <r...@N...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Faraonka" <r...@N...onet.pl> napisał w wiadomości
news:brc7pi$54q$1@news.onet.pl...
> ? szklanki oleju
sorry
mialo byc: 1/2 szklanki oleju
--
Z pozdrowieniami
Krystyna P. - Faraonka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-12 11:23:44

Temat: Re: przepis: blyskawiczny swiateczny "murzyn"
Od: "Muad Dibb" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Faraonka" <r...@N...onet.pl> napisał w wiadomości
news:brc7pi$54q$1@news.onet.pl...
> Błyskawiczny Świąteczny "Murzyn"
>
> Składniki:
> 2 szklanki mleka
> 1 szklanka cukru
> 3 szklanki mąki
> ? szklanki oleju


przepraszam, a dokładnie ile oleju? 1/2 ?


Pozdrawlijaju

Anka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-12 11:25:06

Temat: Re: przepis: blyskawiczny swiateczny "murzyn"
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Faraonka" <r...@N...onet.pl> napisał w wiadomości
news:brc8b1$9vd$1@news.onet.pl...
> > ? szklanki oleju
> sorry
> mialo byc: 1/2 szklanki oleju
No i stopnie o jeden rząd niżej ;)) : "Piec w temperaturze 1800C-2000C około
godziny."

Kruszyzna
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-12 11:25:15

Temat: Re: przepis: blyskawiczny swiateczny "murzyn"
Od: "sMOCZYCA" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Piec w
> temperaturze 1800C-2000C około godziny.
=======
Mój piekarnik tego nie potrafi ;D
pozdrówka ;)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-12 11:46:24

Temat: Re: przepis: blyskawiczny swiateczny "murzyn"
Od: "Faraonka" <r...@N...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "sMOCZYCA" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:brc8jc$a2j$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Piec w
> > temperaturze 1800C-2000C około godziny.

oczywiscie ze w temperaturze 180-200 tylko ze jak mialam napisane w wordzie
to bylo: 180stopniC-200stopniC i "stopniC" zrobilo sie na: 0C

jeszcze raz przepraszam
P.S. bede nastepnym razem 4 razy czytac, zeby nie bylo kolejnej wpadki ;-)
--
Z pozdrowieniami
Krystyna P.- Faraonka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-12-12 16:03:05

Temat: Re: przepis: blyskawiczny swiateczny "murzyn"
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 12 Dec 2003 12:25:15 +0100, "sMOCZYCA" <a...@w...pl>
wrote:

>Piec w
>> temperaturze 1800C-2000C oko?o godziny.
>=======
>Mój piekarnik tego nie potrafi ;D
>pozdrówka ;)
>


to jakis marny piekarnik...idz do stalowni jakiejs to Ci upieka
;)))

trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przyprawy do piernika
pizza
Przyprawa do piernika - gdzie wawa
nieco OT - pyt. o dodatek Wigilia a'la Makłowicz
Śledzik pysznościowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »