| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-05 09:29:13
Temat: przypomnijcie,proszW nawale postów umknęła dobra rada dotycząca wykorzystania kuchenki
mikrofalowej do obrania papryki ze skórki.Wczoraj robiłam paprykę po
macedońsku /w piekarniku ,może z mikrowel będzie szybciej/
I jeszcze pytanie do osób mających kuchenkę gazową Kasię z termoregulatorem
i grilem, jakiego używacie nr termoregulatora przy pieczeniu ciast? nie
posiadam instrukcji więc pytanie może być naiwne.
Dzięki i miłego dnia:))))))
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-05 17:39:32
Temat: Re: przypomnijcie,prosz
Użytkownik "Ewik" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bj9l1t$p2o$1@atlantis.news.tpi.pl...
> W nawale postów umknęła dobra rada dotycząca wykorzystania kuchenki
> mikrofalowej do obrania papryki ze skórki.
Szczerze mówiąc nie pamiętam co trzeba było zrobic z tą papryką, może ktoś
inny się wypowie. A czy jeśli się nie ma pod ręką mikrofalówki to można
papryki potaktować jak pomidory, tzn. sparzyć je wrzątkiem? Z pomidorów
skórka schodzi migiem, ale nie wiem czy na papryce to zadziała? Niech
wypowiedzą się starzy wyjadacze kuchni;)
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-05 17:39:32
Temat: Re: przypomnijcie,prosz
Użytkownik "Ewik" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bj9l1t$p2o$1@atlantis.news.tpi.pl...
> W nawale postów umknęła dobra rada dotycząca wykorzystania kuchenki
> mikrofalowej do obrania papryki ze skórki.
Szczerze mówiąc nie pamiętam co trzeba było zrobic z tą papryką, może ktoś
inny się wypowie. A czy jeśli się nie ma pod ręką mikrofalówki to można
papryki potaktować jak pomidory, tzn. sparzyć je wrzątkiem? Z pomidorów
skórka schodzi migiem, ale nie wiem czy na papryce to zadziała? Niech
wypowiedzą się starzy wyjadacze kuchni;)
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-05 18:04:44
Temat: Re: przypomnijcie,prosz
Bee wrote:
>
> Użytkownik "Ewik" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bj9l1t$p2o$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > W nawale postów umknęła dobra rada dotycząca wykorzystania kuchenki
> > mikrofalowej do obrania papryki ze skórki.
>
> Szczerze mówiąc nie pamiętam co trzeba było zrobic z tą papryką, może ktoś
> inny się wypowie. A czy jeśli się nie ma pod ręką mikrofalówki to można
> papryki potaktować jak pomidory, tzn. sparzyć je wrzątkiem? Z pomidorów
> skórka schodzi migiem, ale nie wiem czy na papryce to zadziała? Niech
> wypowiedzą się starzy wyjadacze kuchni;)
>
> Gosia
Papryke trzeba przypiec pod opiekaczem, az bedzie miala czarne plamy.
Wyjac, przykryc folia, do ostygniecia. Skorka latwo wtedy zejdzie.
Wrzatek na papryke nie dziala tak, jak na pomidory.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |