« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-21 12:58:44
Temat: pyszny schabikPyszny schabik wyprodukowałam w niedzielę na obiad. No to się chwalę:
Poplasterkowany schab rozbiłam (a dokładniej uczynił to mój małżonek, bo ja
nie znoszę tłuc mięsa)(OT.nie mogę zataić tego faktu, bo on ostatnio
podczytuje grupę i dopiero bym miała gadania ;-)
Pokroiłam (już naprawdę ja!) te rozbite plasterki w paseczki.
Na patelni rozgrzałam olej (winogronowy). Nasypałam sporo słodkiej papryki,
do tego pokrojoną dość drobno cebulkę. Podsmażyłam.
Do tego wrzuciłam mięsko oprószone mąką i posolone.
Obsmażyłam. Pod koniec wrzuciłam pokrojoną czerwoną paprykę, ale tak
naprawdę pod koniec, coby się za bardzo nie zmiękczyła. No i doprawiłam
dobrą łychą słodkiego sosu chili.
Mówię Wam, po prostu pycha.
Pozdrawiam
chwalipięta czyli Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-21 14:06:16
Temat: Re: pyszny schabik"Ana" <a...@e...com.pl> wrote:
>Pyszny schabik wyprodukowałam w niedzielę na obiad.
gratuluję, dobry schab jest jednym z ulubionych mies...
a ja nie mogę wyjść z podziwu dla pewnej rozbudowanej ofery w
osiedlowej pizzerni. Zapraszaja na pizze po polsku z kotletem
schabowym i zoltym serem...sos pomidorowy gratis...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-21 16:00:59
Temat: Re: pyszny schabik
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:a2h70a$vl$1@news.tpi.pl...
> "Ana" <a...@e...com.pl> wrote:
>
> >Pyszny schabik wyprodukowałam w niedzielę na obiad.
>
> gratuluję, dobry schab jest jednym z ulubionych mies...
>
> a ja nie mogę wyjść z podziwu dla pewnej rozbudowanej ofery w
> osiedlowej pizzerni. Zapraszaja na pizze po polsku z kotletem
> schabowym i zoltym serem...sos pomidorowy gratis...
>
> AgataW.
Ee, to jeszcze nic, w barku w Biblitece Narodowej na pizzy po polsku leży
surowa kiszona
kapusta. Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-21 21:55:13
Temat: Re: pyszny schabikFrom: "batory" <r...@a...net>
> Ee, to jeszcze nic, w barku w Biblitece Narodowej na pizzy po polsku leży
> surowa kiszona
> kapusta. Pozdrawiam - Agnieszka
Bardzo czesto tak robie, smak dziwny, ale luuubie !!! I nie tylko ja.
K. Kot
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-22 11:04:34
Temat: Odp: pyszny schabik [P?]<ciach!>
>Zapraszaja na pizze po polsku z kotletem
> schabowym i zoltym serem...sos pomidorowy gratis...
Tak a propos schabowego i żółtego sera - bardzo fajnie smakuje schaboszczak
z położonym na wierzchu plasterkiem pomidora oprószonym ziółkami i
przykrytym plasterkiem sera. Można jeszcze podlać ociupinką wina, trochę
poddusić i jeść :) Tak wygląda moja ekspresowa ekskluzywna wersja
schaboszczaka ;)
Anka - stsal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |