Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pytanie o pieczarki na pizzy:)

Grupy

Szukaj w grupach

 

pytanie o pieczarki na pizzy:)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 18


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-03-07 19:09:02

Temat: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: "komes" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich Grupowiczów:)
Chciałem zapytać, czy pieczarki, które chcę dodać na pizzę, muszą być
wcześniej w jakiś sposób specjalnie przygotowane (poza umyciem i pokrojeniem
oczywiście;) ), czy trzeba je np. poddusić wcześniej?
Pozdrawiam
Komes

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-03-07 19:14:56

Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: "Protz" <n...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "komes" <k...@w...pl> napisał

> wcześniej w jakiś sposób specjalnie przygotowane (poza umyciem i
pokrojeniem
> oczywiście;) ), czy trzeba je np. poddusić wcześniej?

ja je odparowuje na patelni, uprzednio lekko soląc.

Protz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-03-07 20:00:24

Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "komes" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:duklp2$2qn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich Grupowiczów:)
> Chciałem zapytać, czy pieczarki, które chcę dodać na pizzę, muszš być
> wczeœniej w jakiœ sposób specjalnie przygotowane (poza umyciem i
pokrojeniem
> oczywiœcie;) ), czy trzeba je np. poddusić wczeœniej?
>

Odparować posolone koniecznie, bo pizza popłynie :)
Pozdrawiam, Agata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-03-07 20:05:19

Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: KSZYCHOOO <b...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik komes napisał:

> Witam wszystkich Grupowiczów:)
> Chciałem zapytać, czy pieczarki, które chcę dodać na pizzę, muszą być
> wcześniej w jakiś sposób specjalnie przygotowane (poza umyciem i
> pokrojeniem oczywiście;) ), czy trzeba je np. poddusić wcześniej?

witam
Ja pieczarki albo scieram na tarce (wieksze oczka) lub na kroje na
kawalki. Nastepnie na patelnie z olejem wrzucam pokrojona cebule do
zarumienienia , a nastepnie pieczarki. Po chwili (5 minut) dolewam wody
i dusze w zaleznosci od pomyslowosci :)

K.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-03-07 20:09:25

Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: BasiaBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik KSZYCHOOO napisał:
> Ja pieczarki albo scieram na tarce (wieksze oczka) lub na kroje na
> kawalki. Nastepnie na patelnie z olejem wrzucam pokrojona cebule do
> zarumienienia , a nastepnie pieczarki. Po chwili (5 minut) dolewam wody
> i dusze w zaleznosci od pomyslowosci :)

Ta woda to po co?
--
pa, BasaiBjk, co do pizzy nie daje pieczarek wcale.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-03-07 20:19:44

Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: KSZYCHOOO <b...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik BasiaBjk napisał:

> Ta woda to po co?

podusic :)
btw: nie jest to wiadro wody:P

K.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-03-07 20:23:22

Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "KSZYCHOOO" <b...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dukpsg$c7q$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik BasiaBjk napisał:
>
> > Ta woda to po co?
>
> podusic :)
> btw: nie jest to wiadro wody:P

Nie lepiej na oliwie/oleju/maśle? ;)
Pozdrawiam, Agata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-03-07 20:25:13

Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: BasiaBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik KSZYCHOOO napisał:
> podusic :)
> btw: nie jest to wiadro wody:P

Ale i tak nosisz drwa do lasu. A duś raczej na masle.
--
pa, BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-03-07 21:17:06

Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: "Izolda" <izolda_80@USUŃ_TOpoczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Odparować posolone koniecznie, bo pizza popłynie :)

Witam
Wcale niekoniecznie, ja nie odparowuję, kładę na pizzę takie surowe, cienko
pokrojone i nigdy pizza mi nie popłynęła ale ja piekę w bardzo wysokiej
temperaturze (280 st.) więc woda szybko z nich paruje.

Pozdrowionka serdeczne
Izolda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-03-07 21:19:55

Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: "AniaM" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


"komes" <k...@w...pl> wrote in message
news:duklp2$2qn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich Grupowiczów:)
> Chciałem zapytać, czy pieczarki, które chcę dodać na pizzę, muszą być
> wcześniej w jakiś sposób specjalnie przygotowane (poza umyciem i
> pokrojeniem oczywiście;) ), czy trzeba je np. poddusić wcześniej?
> Pozdrawiam
> Komes

>Pieczarki do pizzy zawsze kupuje duze, kroje w plastry, ukladam na
>wedlinie, lekko sole i di pieca. Pod koniec pieczenia posypuje serem.
>Polecam
Anna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto bez pieczenia
propozycja :)
Czyszczenie plastikow [pytanie]
brokuły i zapiekanka
Chińszczyzna i dodatki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »