« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-04 17:42:27
Temat: pytankoWitam
Pisze prace licencjacka na temat kuchni arabskiej.Czy moglby ktos serdeczny
podpowiedziec mi gdzie moglbym znalezc jakies materialy do tej
pracy.chcialem nabyc ksiazke r.roczana,ale nigdzie ni emoge jej dostac nawet
w ksiegarni internetowej wyczerpaly sie zapasy.z gory dziekuje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-04 18:15:29
Temat: Re: pytankomarcin wrote:
> Witam
> Pisze prace licencjacka na temat kuchni arabskiej.Czy moglby ktos serdeczny
> podpowiedziec mi gdzie moglbym znalezc jakies materialy do tej
> pracy.chcialem nabyc ksiazke r.roczana,ale nigdzie ni emoge jej dostac nawet
> w ksiegarni internetowej wyczerpaly sie zapasy.z gory dziekuje
>
>
Ksiazka jest dostepna tu:
http://www.mareno.pl/ksiazka.php?isbn=83-916332-1-7
i tu:
http://www.inbook.pl/index.php?a=_szukaj&s=kuchnia+a
rabska&d=ksiazki&g=t&x=0&y=0
i w kilkunastu innych ksiegarniach internetowych.
Materialy
Po polsku:
http://www.planetaislam.com/kobiety/przepisy/
Po angielsku:
http://www.coquinaria.nl/english/recipes/04.6histrec
ept.htm
Gelder GJ van. 2000. God's Banquet: Food in Classical Arab Literature.
Columbia University Press.
A Book of Middle Eastern Food
by Claudia Roden
(Vintage Books, 1974)
ISBN 0394719484
A Taste of Lebanon
Cooking Today the Lebanese Way
by Mary Salloum
(Interlink Pub Group, 1992)
ISBN: 0940793903
From the Lands of Figs and Olives:
Over 300 Delicious & Unusual Recipes from the Middle East
by Habeeb Salloum and James Peters
(Interlink Pub Group,1998)
ISBN: 1566561604
The Great Book of Couscous
Classic Cuisines of Morocco, Algeria and Tunisia
by Copeland Marks
(Donald Fine, 1994)
ISBN: 1-556611-420-6
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-06 17:11:53
Temat: Re: pytankomarcin wrote:
> Witam
> Pisze prace licencjacka na temat kuchni arabskiej.Czy moglby ktos serdeczny
> podpowiedziec mi gdzie moglbym znalezc jakies materialy do tej
> pracy.chcialem nabyc ksiazke r.roczana,ale nigdzie ni emoge jej dostac nawet
> w ksiegarni internetowej wyczerpaly sie zapasy.z gory dziekuje
>
>
mam książkę pt. Kuchnia arabska jak u mamy w Bejrucie, ale po niemiecku.
Jak podpasuje, to mogę conieco zeskanować, ale na wszystko nie mam czasu.
Waldek,chwilowo w Berlinie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |