Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia raclet

Grupy

Szukaj w grupach

 

raclet

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-07 13:34:21

Temat: raclet
Od: "zocha" <z...@s...net> szukaj wiadomości tego autora

Cześć!!!
Jakie macie wymyślne genialne pomysły na potrawy z racleta?

dzieki za propozycje i pozdroooowienia
zocha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-07 14:06:51

Temat: Re: raclet
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

zocha wrote:
>
> Cześć!!!
> Jakie macie wymyślne genialne pomysły na potrawy z racleta?
>
> dzieki za propozycje i pozdroooowienia


może raclette?
Chyba miesiąc temu już było. Bierzesz urządzenie, bierzesz ser raclette
i to co w lodówce.
Aha, ziemniaki owbowiązkowo też.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-07 14:45:52

Temat: Re: raclet
Od: Aneta Baran <a...@c...anetek.net> szukaj wiadomości tego autora

Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> wrote:
> Chyba miesiąc temu już było. Bierzesz urządzenie, bierzesz ser raclette
> i to co w lodówce.
Korniszonki, pikle, oliwki, marynowane grzybki, marynowane cebulki tyż.

> Aha, ziemniaki owbowiązkowo też.
Mnie najbardziej smakują pieczone. I do tego białe wino, mmmmm...

Anetek
--
....
.' .. `. Aneta Baran *---* Work: ++41 22 76 76478 A...@c...ch
:`.__.': http://chall.ifj.edu.pl/~aneta *---* Home: a...@a...net
`....' * Anything is good and useful if it is made of chocolate. *

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-07 22:20:14

Temat: Odp: raclet
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik zocha <z...@s...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9sbdbr$2ec$...@o...ict.pwr.wroc.pl...
> Cześć!!!
> Jakie macie wymyślne genialne pomysły na potrawy z racleta?
>
> dzieki za propozycje i pozdroooowienia
> zocha

Waldemar ma rację, zresztą jak zwykle.Jeśli masz naczynka do raclette
oto przepis:Raclette prowansalskie fasolowe

500 g Fasoli pieszej
250 g świeżych pieczarek
100 g szynki gotowanej
600 g pokrojonego w plastry żółtego sera
2 łyżki masła
1 łyżka musztardy dijon
1łyżeczka ziół prowansalskich
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 pomidory
sok z 1 cytryny
sól,świeżo zmielony biały pieprz,cebula

Fasolę obgotować w osolonej wodzie,pokroić cebulę i zeszklić. Pieczarki
pokroić, skropić sokiem z cytryny,szynkę pokroić w małą kostkę , dodać do
cebuli i krótko zasmażyć.Następnie dodać fasolę wszystko przyprawić solą,
pieprzem musztardą, ziołami, zasmażyć. W trakcie smażenia dodać pomidora
obranego ze skórki i pokrojonego w ósemki. Podsmażyć, posypać
pietruszką.porozkładać na patelenkach, przykryć plastrem sera. zapiec aby
ser się stopił. Smacznego.

Nie ukrywam, że przepis mam ze specjalnej książki którą sobie zafundowałam
DANIA RACLETTE, ten wypróbowałam. Pycha.
Ale tak wogle to zasada Waldka idealna. Pozdrawiam Ramzes.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-13 09:28:49

Temat: Re: raclet
Od: i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak) szukaj wiadomości tego autora

From: Ramzes <w...@w...krakow.pl>

> Waldemar ma rację, zresztą jak zwykle.Jeśli masz naczynka do raclette
> oto przepis:Raclette prowansalskie fasolowe


Och och och.

Wlasnie myslalam co by tu na kolacje na powrot lubego z Francji - bedzie jak
znalazl !!!

A chcialam sie dzisiaj poodchudzac :-// Mechcia, te siedem kilo jednak
przylecialo :-//

;-))

--
Maya
When God made man, she was only testing

Ps. Nadal nie na czasie ;-))

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kostki, szklanki, łyżki czyli ile?
Poznan-wiem ze zanudzam
Programy do gromadzenia przepisów.
leczo
sake- czy ktoś robil

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »