« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-31 22:26:31
Temat: rosół mętny ???Witam
czy ktoś może miał taki rosół ?
ugotowałam go normalnie na kurczaku z warzywami
(por, cebula, seler, marchew, pietruszka)
do tego 2 kostki rosołowe, i co ?
brak smaku prawdziwego rosołu i jakiś mętny kolor ?
skąd to się mogło wziąć ?
czyżby siódme życie kurczaka z Kerfura ?
Pozdrawiam
Katrinos
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-31 22:34:06
Temat: Re: rosół mętny ???*** Katrinos <k...@w...pl>:
> czy ktoś może miał taki rosół ? ugotowałam go normalnie na kurczaku z
> warzywami (por, cebula, seler, marchew, pietruszka) do tego 2 kostki
> rosołowe, i co ? brak smaku prawdziwego rosołu i jakiś mętny kolor ?
> skąd to się mogło wziąć ? czyżby siódme życie kurczaka z Kerfura ?
Z 2 tyg. temu był identyczny wątek - poszukaj w archiwum.
--
+ .-. .
Pozdrawiam, . * ) )
Konrad Kosmowski . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-01 08:39:32
Temat: Re: rosół mętny ???
normalnie metnieje, jak sie go ponownie zagotuje. W zasadzie
jak sie gotuje to nalezy dbac o to aby ,,tylko pyrkotal'', a nie
buzowal sie, przy podgrzewaniu rowniez POWOLUTKU.
ale ostatnio mialem przypadek ze po dwu dniach rosol zszedl (stania w
lodowce).
objaw byl taki ze zmetnial przy podgrzaniu (bez zagotowania) i mial obcy
nieprzyjemny smak (pierwszego i drugiego dnia bylo OK) -- polecial do kibla
rosol byl na gesine
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |