Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierogi pieczone

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierogi pieczone

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-08-31 14:02:26

Temat: pierogi pieczone
Od: "Ania" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam pytanie dotyczące pierogów. Zawsze robię takie tradycyjne - gotowane,
które później można podsmażyć. Ale jak zrobić takie pieczone w piekarniku,
chrupiące?
Będę wdzięczna za przepisy. I jaki farsz proponujecie?

Ann


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-08-31 14:07:04

Temat: Re: pierogi pieczone
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Ania napisał:

> Mam pytanie dotyczące pierogów. Zawsze robię takie tradycyjne - gotowane,
> które później można podsmażyć. Ale jak zrobić takie pieczone w piekarniku,
> chrupiące?

Z innego ciasta: kruchego, drożdżowego.

> Będę wdzięczna za przepisy.

Mnóstwo tego powinno być np. w guglu, jak nie znajdziesz, daj znać,
podeślę później.

I jaki farsz proponujecie?

Najlepiej smakują z grzybami, kapustą i grzybami, mięsem, jajkiem na
twardo i grzybami. Wariacji do woli :)
--
pa, BasiaBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-08-31 14:12:21

Temat: Re: pierogi pieczone
Od: "Ania" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:df4dip$6hi$1@inews.gazeta.pl...
>

>
> Najlepiej smakują z grzybami, kapustą i grzybami, mięsem, jajkiem na
> twardo i grzybami. Wariacji do woli :)
> --
> pa, BasiaBjk

Z jajkami jeszcze nie próbowałam ale uwielbiam farsz z kapustą i grzybami.
Tylko zastanawiam sie nad tym ciastem - czy ono ma być kruche, drożdżowe.
Gdzieś słyszałam też o jakimś ziemniacznym.

Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-08-31 14:30:56

Temat: Re: pierogi pieczone
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ania" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:df4ds2$pr7$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
> news:df4dip$6hi$1@inews.gazeta.pl...
> >
>
> >
> > Najlepiej smakują z grzybami, kapustą i grzybami, mięsem, jajkiem na
> > twardo i grzybami. Wariacji do woli :)
> > --
> > pa, BasiaBjk
>
> Z jajkami jeszcze nie próbowałam ale uwielbiam farsz z kapustą i grzybami.
> Tylko zastanawiam sie nad tym ciastem - czy ono ma być kruche, drożdżowe.
> Gdzieś słyszałam też o jakimś ziemniacznym.
>
> Ania
>

każde dobre...
sprawdz np. francuskie..drozdzowe..

forma pieroga a nadziewac mozna wszystkim..i na słodko i na słono i na
pikantno...

Marek





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-09-01 17:42:30

Temat: Re: pierogi pieczone
Od: tapta <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Ania napisał:
> Mam pytanie dotyczące pierogów. Zawsze robię takie tradycyjne - gotowane,
> które później można podsmażyć. Ale jak zrobić takie pieczone w piekarniku,
> chrupiące?
> Będę wdzięczna za przepisy. I jaki farsz proponujecie?

A może spróbuj normalnie zrobić pierogi, ugotować i później odgrzać w
głębokim oleju, we frytkownicy? Ja jadłam takie ruskie i były super.

--
tapta GG:4082847
"Wolność to możliwość wyboru wariantów własnego zachowania. Jej źródłem
jest wiedza" (W. Sawczenko)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-09-02 14:55:29

Temat: Re: pierogi pieczone
Od: "Ania" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "tapta" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:df7e8r$p14$1@atlantis.news.tpi.pl...
> A może spróbuj normalnie zrobić pierogi, ugotować i później odgrzać w
> głębokim oleju, we frytkownicy? Ja jadłam takie ruskie i były super.
>
> --
Takie już jadłam - faktycznie pychotka. Ale widziałam kiedys w jakimś
czasopiśmie takie pieczone i kiedy sobie o tym przypomniałam to naszła mnie
na nie ochota. Zawsze chciałam takie zrobić.

Ann


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

OMLET
do czego uzywac gar zeliwny?
Chałwa - troche inna.
Zupa kurkowa z kuchni Sowy [P]
sosy i dipy (impreza przy grillu) - Znacie przepisy?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »