| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-31 14:02:26
Temat: pierogi pieczoneMam pytanie dotyczące pierogów. Zawsze robię takie tradycyjne - gotowane,
które później można podsmażyć. Ale jak zrobić takie pieczone w piekarniku,
chrupiące?
Będę wdzięczna za przepisy. I jaki farsz proponujecie?
Ann
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-31 14:07:04
Temat: Re: pierogi pieczoneUżytkownik Ania napisał:
> Mam pytanie dotyczące pierogów. Zawsze robię takie tradycyjne - gotowane,
> które później można podsmażyć. Ale jak zrobić takie pieczone w piekarniku,
> chrupiące?
Z innego ciasta: kruchego, drożdżowego.
> Będę wdzięczna za przepisy.
Mnóstwo tego powinno być np. w guglu, jak nie znajdziesz, daj znać,
podeślę później.
I jaki farsz proponujecie?
Najlepiej smakują z grzybami, kapustą i grzybami, mięsem, jajkiem na
twardo i grzybami. Wariacji do woli :)
--
pa, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-31 14:12:21
Temat: Re: pierogi pieczone
Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:df4dip$6hi$1@inews.gazeta.pl...
>
>
> Najlepiej smakują z grzybami, kapustą i grzybami, mięsem, jajkiem na
> twardo i grzybami. Wariacji do woli :)
> --
> pa, BasiaBjk
Z jajkami jeszcze nie próbowałam ale uwielbiam farsz z kapustą i grzybami.
Tylko zastanawiam sie nad tym ciastem - czy ono ma być kruche, drożdżowe.
Gdzieś słyszałam też o jakimś ziemniacznym.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-31 14:30:56
Temat: Re: pierogi pieczone
Użytkownik "Ania" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:df4ds2$pr7$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
> news:df4dip$6hi$1@inews.gazeta.pl...
> >
>
> >
> > Najlepiej smakują z grzybami, kapustą i grzybami, mięsem, jajkiem na
> > twardo i grzybami. Wariacji do woli :)
> > --
> > pa, BasiaBjk
>
> Z jajkami jeszcze nie próbowałam ale uwielbiam farsz z kapustą i grzybami.
> Tylko zastanawiam sie nad tym ciastem - czy ono ma być kruche, drożdżowe.
> Gdzieś słyszałam też o jakimś ziemniacznym.
>
> Ania
>
każde dobre...
sprawdz np. francuskie..drozdzowe..
forma pieroga a nadziewac mozna wszystkim..i na słodko i na słono i na
pikantno...
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-01 17:42:30
Temat: Re: pierogi pieczoneUżytkownik Ania napisał:
> Mam pytanie dotyczące pierogów. Zawsze robię takie tradycyjne - gotowane,
> które później można podsmażyć. Ale jak zrobić takie pieczone w piekarniku,
> chrupiące?
> Będę wdzięczna za przepisy. I jaki farsz proponujecie?
A może spróbuj normalnie zrobić pierogi, ugotować i później odgrzać w
głębokim oleju, we frytkownicy? Ja jadłam takie ruskie i były super.
--
tapta GG:4082847
"Wolność to możliwość wyboru wariantów własnego zachowania. Jej źródłem
jest wiedza" (W. Sawczenko)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-02 14:55:29
Temat: Re: pierogi pieczone
Użytkownik "tapta" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:df7e8r$p14$1@atlantis.news.tpi.pl...
> A może spróbuj normalnie zrobić pierogi, ugotować i później odgrzać w
> głębokim oleju, we frytkownicy? Ja jadłam takie ruskie i były super.
>
> --
Takie już jadłam - faktycznie pychotka. Ale widziałam kiedys w jakimś
czasopiśmie takie pieczone i kiedy sobie o tym przypomniałam to naszła mnie
na nie ochota. Zawsze chciałam takie zrobić.
Ann
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |