| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-23 09:32:41
Temat: Re: roznica: cukier brazowy a biały> cukier brązowy kosztuje - UWAGA ! - ponad 100 zł za kg ! Nie skusiłam się.
>
>
> --
Kurczę, strasznie droga przyjemność:( Ale taki cukier można dodwać do
wypieku ciemnego chleba. Chyba z takiego zrezygnuję. Ciekawe wobec tego, czy
można do pieczenia chleba dodac cukier biały zamiast ciemnego?
Pozdrawiam, Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-23 09:43:56
Temat: Re: roznica: cukier brazowy a białyFri, 23 Apr 2004 11:32:41 +0200, na pl.rec.kuchnia, K_a_s_i_a napisał(a):
> Kurczę, strasznie droga przyjemność:( Ale taki cukier można dodwać do
> wypieku ciemnego chleba. Chyba z takiego zrezygnuję. Ciekawe wobec tego, czy
> można do pieczenia chleba dodac cukier biały zamiast ciemnego?
Poczekaj, Kasiu, może jeszcze odpowie ktoś, kto ma większe doświadczenie w
tej kwestii. Nigdy nie piekłam chleba, ale w tych przepisach, które wpadły
mi w oko cukru nie było. Koniecznie musisz dodawać cukier do chleba ?
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-23 09:49:38
Temat: Re: roznica: cukier brazowy a białyKoniecznie musisz dodawać cukier do chleba ?
>
>
> --
Tak jest w przepisie, a nie chcę go sama zmieniać. Muszę tylko dodać, że
chlebek piekę w automacie do pieczenia chleba. Rzeczywiście poczekam to ktoś
nam pomoże. Może się czegoś nauczymy? :)
Pozdrawiam, Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-23 09:53:51
Temat: Re: roznica: cukier brazowy a biały> Kurczę, strasznie droga przyjemność:( Ale taki cukier można dodwać do
> wypieku ciemnego chleba. Chyba z takiego zrezygnuję. Ciekawe wobec tego,
czy
> można do pieczenia chleba dodac cukier biały zamiast ciemnego?
> Pozdrawiam, Kasia
Ja piekę chleb z miodem zamiast cukru :) Ciemny cukier jest o wiele tańszy w
sklepach ze zdrową żywnością (taki prod. polskiej). Wg mnie, cukier zawsze
będzie cukrem bez względu na kolor...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-23 10:13:52
Temat: Re: roznica: cukier brazowy a białyZdaje sie, ze cukier brazowy to cukier z pewna zawartoscia melasy (3-6
procent) a jego czeste wystepowanie w przepisach na wypieki (i nie
tylko, rowniez n.p. w marynatach) bierze sie stad, ze ma leciutko
karmelowy smaczek.
Pozdr., Zb.
--
http://MrGrill.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |