Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: roznica: cukier brazowy a biały

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: roznica: cukier brazowy a biały

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-23 09:32:41

Temat: Re: roznica: cukier brazowy a biały
Od: "K_a_s_i_a" <k...@t...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

> cukier brązowy kosztuje - UWAGA ! - ponad 100 zł za kg ! Nie skusiłam się.
>
>
> --
Kurczę, strasznie droga przyjemność:( Ale taki cukier można dodwać do
wypieku ciemnego chleba. Chyba z takiego zrezygnuję. Ciekawe wobec tego, czy
można do pieczenia chleba dodac cukier biały zamiast ciemnego?
Pozdrawiam, Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-23 09:43:56

Temat: Re: roznica: cukier brazowy a biały
Od: Evunia <j...@s...net> szukaj wiadomości tego autora

Fri, 23 Apr 2004 11:32:41 +0200, na pl.rec.kuchnia, K_a_s_i_a napisał(a):

> Kurczę, strasznie droga przyjemność:( Ale taki cukier można dodwać do
> wypieku ciemnego chleba. Chyba z takiego zrezygnuję. Ciekawe wobec tego, czy
> można do pieczenia chleba dodac cukier biały zamiast ciemnego?

Poczekaj, Kasiu, może jeszcze odpowie ktoś, kto ma większe doświadczenie w
tej kwestii. Nigdy nie piekłam chleba, ale w tych przepisach, które wpadły
mi w oko cukru nie było. Koniecznie musisz dodawać cukier do chleba ?


--
Eva Sheers

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-23 09:49:38

Temat: Re: roznica: cukier brazowy a biały
Od: "K_a_s_i_a" <k...@t...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Koniecznie musisz dodawać cukier do chleba ?
>
>
> --
Tak jest w przepisie, a nie chcę go sama zmieniać. Muszę tylko dodać, że
chlebek piekę w automacie do pieczenia chleba. Rzeczywiście poczekam to ktoś
nam pomoże. Może się czegoś nauczymy? :)
Pozdrawiam, Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-23 09:53:51

Temat: Re: roznica: cukier brazowy a biały
Od: "Dorunia" <d...@e...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Kurczę, strasznie droga przyjemność:( Ale taki cukier można dodwać do
> wypieku ciemnego chleba. Chyba z takiego zrezygnuję. Ciekawe wobec tego,
czy
> można do pieczenia chleba dodac cukier biały zamiast ciemnego?
> Pozdrawiam, Kasia


Ja piekę chleb z miodem zamiast cukru :) Ciemny cukier jest o wiele tańszy w
sklepach ze zdrową żywnością (taki prod. polskiej). Wg mnie, cukier zawsze
będzie cukrem bez względu na kolor...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-23 10:13:52

Temat: Re: roznica: cukier brazowy a biały
Od: Zbigniew Pieciul <M...@S...zeta-media.com> szukaj wiadomości tego autora

Zdaje sie, ze cukier brazowy to cukier z pewna zawartoscia melasy (3-6
procent) a jego czeste wystepowanie w przepisach na wypieki (i nie
tylko, rowniez n.p. w marynatach) bierze sie stad, ze ma leciutko
karmelowy smaczek.

Pozdr., Zb.


--
http://MrGrill.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: slimaki
Baglawa - jaki i gdzie?
Re: najlepsze pieczywo w Warszawie
Re: najlepsze pieczywo w Warszawie
Re: Pomocy, komunia!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »