Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ryby-ale jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

ryby-ale jak?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 22


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-08-27 20:05:33

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: "@nn" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

batory pisze:
> Kotlety mielone z łososia, już kiedyś podawałam, ale co tam. Najlepiej łosoś
> mrożony w kostkach, bo świerzego to mi żal, ale jak Ci nie żal to i świerzy
> Bo świerzy to robię tak: z rana solę pieprzę polewam obficie cytryną i

ŚwieRZy, świeRZego... patrzę i własnym oczom nie wierzę - ta zaraza
dotyka każdego :(
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-08-27 20:06:02

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

@nn pisze:
> ŚwieRZy, świeRZego... patrzę i własnym oczom nie wierzę - ta zaraza
> dotyka każdego :(

Jakaż znów zaraza.
To Artysta całą gębą.
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-08-27 22:20:21

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: "@nn" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

BBjk pisze:
> @nn pisze:
> > ŚwieRZy, świeRZego... patrzę i własnym oczom nie wierzę - ta zaraza
>> dotyka każdego :(
>
> Jakaż znów zaraza.
> To Artysta całą gębą.

No tak, tylko jaki on ma udział w kotletach grupowiczki 'batory'??
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2007-08-28 04:16:56

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

@nn pisze:

> No tak, tylko jaki on ma udział w kotletach grupowiczki 'batory'??

Dokładnie to nie wiem.
Lubię go, to mi się zawsze kojarzy ze "świerzyzną".
http://www.poster.com.pl/swierzy.htm
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2007-08-28 06:24:06

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fau020$6jj$1@news.onet.pl...
> Proszę, nie odsyłajcie mnie do google'a...
> Podrzućcie mi proszę jakieś swoje sprawdzone przepisy na ryby. Ale w grę
> wchodzą tylko: panga, kerguleny, tuńczyk, łosoś.
> Robiłam już pangę po grecku, pangę w panierce, kerguleny smażone na
> patelni, łosoś smażony na patelni, tak samo tuńczyk (ale wyszedł strasznie
> suchy - może macie jakieś sprawdzone metody, żeby był lepszy).
> Jutro planuję kotleciki rybne z pangi coś ala dukaty kapitana iglo, czy
> jak to tam się nazywało kiedyś.
> Ale na tym kończą się moje pomysły.
> Pomózcie proszę.
> Pozdrawiamy

a co wy w tej pandze widzicie?
ani to smaczne ani nawet ryba nie pachnie ...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2007-08-28 08:08:10

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: richo nazca <n...@n...nospam.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Misiek napisał(a):
>
> ... ani nawet ryba nie pachnie ...

Pani w sklepie właśnie tak mi zachwalała ;)
Gdybym nie wiedział, że to ryba rzekłbym...

--
richo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2007-08-28 10:54:33

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: "@nn" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

BBjk pisze:
>> No tak, tylko jaki on ma udział w kotletach grupowiczki 'batory'??
>
> Dokładnie to nie wiem.
> Lubię go, to mi się zawsze kojarzy ze "świerzyzną".
> http://www.poster.com.pl/swierzy.htm

He, he, he... widziałam, widziałam - mam tę stronę od jakiegoś czasu w
zakładkach.
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2007-08-28 14:08:50

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:fb0fbd$d0c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> a co wy w tej pandze widzicie?
> ani to smaczne ani nawet ryba nie pachnie ...

To, że nie ma/ prawie nie ma ości!!!
A poza tym mnie smakuje, Mężowi również, a i Marysia jest zachwycona, kiedy
podjada pangę z mojego talerza :-)
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2007-08-28 17:30:22

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: "manama" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fau020$6jj$1@news.onet.pl...
> Proszę, nie odsyłajcie mnie do google'a...
> Podrzućcie mi proszę jakieś swoje sprawdzone przepisy na ryby. Ale w grę
> wchodzą tylko: panga, kerguleny, tuńczyk, łosoś.
> Robiłam już pangę po grecku, pangę w panierce, kerguleny smażone na
> patelni, łosoś smażony na patelni, tak samo tuńczyk

Hej,

trzeba przygotowac potrawe pare dni wczesniej przed konsumpcja, schowac do
lodowki, nie zapomniec, ze tam jest, bo sama wyjdzie, hehe...

"Ryba w sosie pomidorowym"

Rybe panierowac: najpierw w rozbeltanym jajku, potem w mące.
Usmazyc na zloty kolor.
Do oleju pozostalego po smazeniu ryby, *nie wolno oleju spalic*, dodac
cebule pokrojona w kostke, koncentrat pomidorowy, troche wody, przyprawic
wszystko sola, pieprzem czarnym i ziolowym, dac troche octu, cukru, maggi i
wszystko chwile pogotowac.
Goracym sosem przekladac warstwy ryby, przechowac pare dni w lodowce.
Smacznego!
M.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2007-08-29 07:47:21

Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fb1a9g$3uq$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:fb0fbd$d0c$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> a co wy w tej pandze widzicie?
>> ani to smaczne ani nawet ryba nie pachnie ...
>
> To, że nie ma/ prawie nie ma ości!!!
> A poza tym mnie smakuje, Mężowi również, a i Marysia jest zachwycona,
> kiedy podjada pangę z mojego talerza :-)
> Pozdrawiamy
> Barbara i Marysia

kazdy filet nie bedzie miec osci (prawie)
a na ten przyklad fladra tez ma malo osci
No coz rozne sa gusta i gusciki ...
Mnie, zonie, znajomym nie smakuje
to tak jak jest "schabowe z soji" hehehe

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Rozhermetyzowane kurki
Pasta kokosowa - Creamed coconut
Filety "kurczacze" w sosie czekoladowym
Super hiper kuchnia gazowo-elektryczna!
strach pytać

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »