« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-08-27 20:05:33
Temat: Re: ryby-ale jak?batory pisze:
> Kotlety mielone z łososia, już kiedyś podawałam, ale co tam. Najlepiej łosoś
> mrożony w kostkach, bo świerzego to mi żal, ale jak Ci nie żal to i świerzy
> Bo świerzy to robię tak: z rana solę pieprzę polewam obficie cytryną i
ŚwieRZy, świeRZego... patrzę i własnym oczom nie wierzę - ta zaraza
dotyka każdego :(
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-08-27 20:06:02
Temat: Re: ryby-ale jak?@nn pisze:
> ŚwieRZy, świeRZego... patrzę i własnym oczom nie wierzę - ta zaraza
> dotyka każdego :(
Jakaż znów zaraza.
To Artysta całą gębą.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-08-27 22:20:21
Temat: Re: ryby-ale jak?BBjk pisze:
> @nn pisze:
> > ŚwieRZy, świeRZego... patrzę i własnym oczom nie wierzę - ta zaraza
>> dotyka każdego :(
>
> Jakaż znów zaraza.
> To Artysta całą gębą.
No tak, tylko jaki on ma udział w kotletach grupowiczki 'batory'??
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-08-28 04:16:56
Temat: Re: ryby-ale jak?@nn pisze:
> No tak, tylko jaki on ma udział w kotletach grupowiczki 'batory'??
Dokładnie to nie wiem.
Lubię go, to mi się zawsze kojarzy ze "świerzyzną".
http://www.poster.com.pl/swierzy.htm
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-08-28 06:24:06
Temat: Re: ryby-ale jak?
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fau020$6jj$1@news.onet.pl...
> Proszę, nie odsyłajcie mnie do google'a...
> Podrzućcie mi proszę jakieś swoje sprawdzone przepisy na ryby. Ale w grę
> wchodzą tylko: panga, kerguleny, tuńczyk, łosoś.
> Robiłam już pangę po grecku, pangę w panierce, kerguleny smażone na
> patelni, łosoś smażony na patelni, tak samo tuńczyk (ale wyszedł strasznie
> suchy - może macie jakieś sprawdzone metody, żeby był lepszy).
> Jutro planuję kotleciki rybne z pangi coś ala dukaty kapitana iglo, czy
> jak to tam się nazywało kiedyś.
> Ale na tym kończą się moje pomysły.
> Pomózcie proszę.
> Pozdrawiamy
a co wy w tej pandze widzicie?
ani to smaczne ani nawet ryba nie pachnie ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2007-08-28 08:08:10
Temat: Re: ryby-ale jak?Misiek napisał(a):
>
> ... ani nawet ryba nie pachnie ...
Pani w sklepie właśnie tak mi zachwalała ;)
Gdybym nie wiedział, że to ryba rzekłbym...
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2007-08-28 10:54:33
Temat: Re: ryby-ale jak?BBjk pisze:
>> No tak, tylko jaki on ma udział w kotletach grupowiczki 'batory'??
>
> Dokładnie to nie wiem.
> Lubię go, to mi się zawsze kojarzy ze "świerzyzną".
> http://www.poster.com.pl/swierzy.htm
He, he, he... widziałam, widziałam - mam tę stronę od jakiegoś czasu w
zakładkach.
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2007-08-28 14:08:50
Temat: Re: ryby-ale jak?Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:fb0fbd$d0c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> a co wy w tej pandze widzicie?
> ani to smaczne ani nawet ryba nie pachnie ...
To, że nie ma/ prawie nie ma ości!!!
A poza tym mnie smakuje, Mężowi również, a i Marysia jest zachwycona, kiedy
podjada pangę z mojego talerza :-)
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2007-08-28 17:30:22
Temat: Re: ryby-ale jak?
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fau020$6jj$1@news.onet.pl...
> Proszę, nie odsyłajcie mnie do google'a...
> Podrzućcie mi proszę jakieś swoje sprawdzone przepisy na ryby. Ale w grę
> wchodzą tylko: panga, kerguleny, tuńczyk, łosoś.
> Robiłam już pangę po grecku, pangę w panierce, kerguleny smażone na
> patelni, łosoś smażony na patelni, tak samo tuńczyk
Hej,
trzeba przygotowac potrawe pare dni wczesniej przed konsumpcja, schowac do
lodowki, nie zapomniec, ze tam jest, bo sama wyjdzie, hehe...
"Ryba w sosie pomidorowym"
Rybe panierowac: najpierw w rozbeltanym jajku, potem w mące.
Usmazyc na zloty kolor.
Do oleju pozostalego po smazeniu ryby, *nie wolno oleju spalic*, dodac
cebule pokrojona w kostke, koncentrat pomidorowy, troche wody, przyprawic
wszystko sola, pieprzem czarnym i ziolowym, dac troche octu, cukru, maggi i
wszystko chwile pogotowac.
Goracym sosem przekladac warstwy ryby, przechowac pare dni w lodowce.
Smacznego!
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2007-08-29 07:47:21
Temat: Re: ryby-ale jak?
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fb1a9g$3uq$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:fb0fbd$d0c$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> a co wy w tej pandze widzicie?
>> ani to smaczne ani nawet ryba nie pachnie ...
>
> To, że nie ma/ prawie nie ma ości!!!
> A poza tym mnie smakuje, Mężowi również, a i Marysia jest zachwycona,
> kiedy podjada pangę z mojego talerza :-)
> Pozdrawiamy
> Barbara i Marysia
kazdy filet nie bedzie miec osci (prawie)
a na ten przyklad fladra tez ma malo osci
No coz rozne sa gusta i gusciki ...
Mnie, zonie, znajomym nie smakuje
to tak jak jest "schabowe z soji" hehehe
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |