« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-24 07:22:16
Temat: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?Mi najlepiej wychodzi kruche ciasto z jabłkami (czyli szarlotka) lub dżemem
np. śliwkowym lub wiśniowym - pycha. Pozdrawiam i czekam na propozycje
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-24 10:41:28
Temat: Re: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?Drożdżowe, jak ze śliwkami to tylko drożdżowe (oj ślinotok) ;))
Z przepisu grupowiczów, rzecz jasna, jeśli trzeba, mogę podać link, albo
wkleić luzem podawszy autora ;))
I Piernik Kępiński (Kempiński)? to nic, że z papierka, zawsze wychodzi, a
jak się nawrzuca bakalii, to bardzo, bardzo dobry.
--
KingAM
"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 12:09:31
Temat: Re: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?Placek ucierany nasączony kawą i przełożony kremem z ajerkoniakiem (to nic,
że kupny ten krem - bardzo dobry jest :)
--
olga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 12:17:26
Temat: Re: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?Bezkonkurencyjnie szarlotka z dużą ilością musu jabłkowego i kruchutkim
ciastem, a na wierzch sos waniliowy........
koneserka
Użytkownik "sMOCZYCA" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bnaka6$1sl$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Mi najlepiej wychodzi kruche ciasto z jabłkami (czyli szarlotka) lub
dżemem
> np. śliwkowym lub wiśniowym - pycha. Pozdrawiam i czekam na propozycje
> Ania
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 15:18:02
Temat: Re: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?
"Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> wrote in message
news:bnavkl$4rb$1@opal.futuro.pl...
> Drożdżowe, jak ze śliwkami to tylko drożdżowe (oj ślinotok) ;))
> Z przepisu grupowiczów, rzecz jasna, jeśli trzeba, mogę podać link, albo
> wkleić luzem podawszy autora ;))
> I Piernik Kępiński (Kempiński)? to nic, że z papierka, zawsze wychodzi, a
> jak się nawrzuca bakalii, to bardzo, bardzo dobry.
>
A nie chodzi przypadkiem o Piernik Kętrzyński? Takie ciemne opakowanie....
Ja znam tylko taki, i faktycznie zawsze wychodzi, a poza tym można sporo
ciekawych opcji wykombinować.
Tu widać jak wygląda opakowanie. Widać też inne ciasta, ale piernik to mój
"debeściak"
http://www.majonez-ketrzyn.com.pl/index2.htm
Wszystkim polecam. Robi się łatwo i szybko. Dość długo może stać i ciągle
jest pyszny.
Pozdrawiam,
Cwasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 18:01:14
Temat: Re: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?
Użytkownik "sMOCZYCA" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bnaka6$1sl$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Mi najlepiej wychodzi kruche ciasto z jabłkami (czyli szarlotka) lub
dżemem
> np. śliwkowym lub wiśniowym - pycha. Pozdrawiam i czekam na propozycje
> Ania
......
w niedziele sie przymierzam piec...
podaj prosze swoja wersje moze cos inaczej zrobie niz zwykle...
pozdrawiam
orio
.....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-26 05:45:43
Temat: Re: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?ok - ale watek ma sens, jak podajecie przepisy, a nie tylko nazwy:)
przepisow np. na szarlotke znam z 10, a nie kazda smakuje tak samo:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-27 17:48:10
Temat: Re: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?
Użytkownik "rena" <r...@a...pl> napisał w wiadomości
news:bnfqiv$q6i$1@foka.aster.pl...
> ok - ale watek ma sens, jak podajecie przepisy, a nie tylko nazwy:)
> przepisow np. na szarlotke znam z 10, a nie kazda smakuje tak samo:)
......
właśnie...
ja sie odpowiedzi.... przepisu nie doczekalam...buuuu....
Smoczyca zaczela watek i tyle ja widziano....
orio
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-27 19:39:34
Temat: Odp: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?
> A nie chodzi przypadkiem o Piernik Kętrzyński? Takie ciemne
opakowanie....
> Ja znam tylko taki, i faktycznie zawsze wychodzi, a poza tym można sporo
> ciekawych opcji wykombinować.
> Tu widać jak wygląda opakowanie. Widać też inne ciasta, ale piernik to
mój
> "debeściak"
> http://www.majonez-ketrzyn.com.pl/index2.htm
>
Tak, tak!
pewnie, że Kętrzyński - skleroza nie boli :)) i dużo, duuuużo bakalii -
mniam!
--
KingAM
"things are not always as they seem to be"
*al pacino*recruit
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 09:55:39
Temat: Re: sałątki i ziemniaki były a może teraz topowe ciasta?
>==================
> Smoczyca zaczela watek i tyle ja widziano....
> =======================
************ Oto pojawiam się znowu he he
ja myślałam, że tu też posypią się przepisy - moja szarlotka to zwykłe
kruche ciasto - mąka, tłuszcz, jajko, cukier najlepiej puder, proszek do
pieczenia, waniliowy cukier lub zapach - szybkie zagniecienie - zamrażalnik
na pół godziny ;) a potem szybko wylepiam blachę - oczywiście w miarę cienko
bo kruche ciasto tak lubię właśnie - na to kładę co mam - albo dżem albo
jabłka chwilę podduszone z cukrem i cynamonem - posypuję orzechami czasem
rodzynkami - na to ścieram drugą warstwę kruchego ciasta i szybciutko do
rozgrzanego piekarnika - piekę na oko - czyli aż zbrązowieje lub inaczej
zezłoci się ;) i to wszystko - prosto i szybko
A proporcje na ciasto to na oko - czyli nigdy nie wiem ile czego ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |