| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-24 06:26:19
Temat: Robot kuchennyPoszukuje dobrego robota kuchennego.
Powinien miec:
moc co najmniej 700 W (a najlepiej 800-900W),
duza miske na wyrabianie ciasta,
blender do robienia koktajli,
duzo dodatkowych akcesoriow.
Co polecilibyscie mi?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-24 07:52:57
Temat: Re: Robot kuchenny
robota kuchennego.
>
> Powinien miec:
> moc co najmniej 700 W (a najlepiej 800-900W),
> duza miske na wyrabianie ciasta,
> blender do robienia koktajli,
> duzo dodatkowych akcesoriow.
>
> Co polecilibyscie mi?
>
Witaj,
odpowiem Ci bo właśnie niedawno byłem na tym etapie.
JEst tego troszeczke na rynku ale... wlaśnie ale co do czego
to nie ma co wybrac.
Ja kierowałem się jakościa wykonania przedewszyskim i aby
mial porządny mikser. ( bo nie chce zawalac kuchni )
Pierwszy rzut poszedłem do supermarkietów i patrze na półki.
Zobacze Zelmera trzeba wspierac polski rynek.
Pomacalem zobaczylem najpierw ten tanszy chyba za 300zł
ale odpada bo wlacznik a zarazem rekulator obrotow jakaś
porażka pokrętłó beznadzieja i podstawa prak blendera. ( zaleta
nóż do frytek ) patrze na drugi chyba Fenomen czy coś hmm
ma juz wszystko ale cena chyba 700zł !!! i jak zwykle polski
wyglad wyświetlacze prosto z wolumenu ochyda.
Ide na inna półke Kenwood cena przystepna ok 320zł
ale po wstepnej analizie to nie to miska mala lapki mixera
plastykowe ( badziew ) ciasto drozdzowe raczej na nim tez sie nei zrobi i
brak noży do scierania ziemiaków - porazka.
Patrzyłem jeszcze na Tefal wyglad całkiem calkiem pojemnik w srodku
na chowanie nozy dobra rzecz. Ale zawsze jest jakies ale przełacznik
a zarazem ( zamkniecie - pojemnika i zapezpieczenie ) juz lata i topornie
chodzi
jakby mialo zaraz sie urwac nieeeeeee co jak co ale biednego nie stac
na badziewie.
Patrzyłem też Philipsa juz wczesniej o nim myslalem ale nie wiedzialem
ze nie ma w sobie mixera ( lipa ) a koncowka do zagniatania cista
tez jakas lipna i misa jkis kiepski ten plastyk.
Wreszcie zobaczyłem w Media Markt Siemens MK52800 (500zł).
( w Euro tez są ale drozsze 600zł)
hmmm Cena ale coż zawsze mowie kupic raz a dobrze.
I stalem sie posiadaczem i jestem baaardzo zadowolony.
POdstawa duza moc 800wat duza misa 1,5l i przedewszystkim
wykonanie i duzo koncowek, zaletą też jest stwierdzam zwijający
sie kabel zasilania do srodka.
noze do scierania ziemiakow ( uwaga patrzec bo to opcja ja jak
kupowalem dodawali gratis) rozdrabiac, noze do siadkowania 2 grubosci,
noze do scierania ( te z oczkami ) 2 grubosci, przystawka do
wyciskania cytrusow, sokowirowka, blender i podstawa
to mixer i przystawa mocna do zagniatania ciast. Ciasto
na pizze teraz robie doslownie w 10 sek robi sie puszyte i miekkie
a jakie ciasto lepsze niz Pizzahut mmmm.
Robienie nalesników to teraz tylko 2sek wkladam noże ( a nie
mixer ) i zero gródek.
Naprawde polecam tego Siemiensa zreszta jak ktos go zobaczy
sam stwierdzi ze jest the Best. Jedynie czego nie ma to nozy
do frytek.
podaje linka jak on wyglada niestety po niemiecku
http://www.preisvergleich-guenstiger.de/preisverglei
ch/315679/K%FCchenhelfer
/Siemens/MK52800/Siemens_MK52800.html
Gdyby jaies pytania to prosze pytac :)
Pozdrawiam
Artek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 09:39:51
Temat: Re: Robot kuchenny> Ciasto
> na pizze teraz robie doslownie w 10 sek robi sie puszyte i miekkie
> a jakie ciasto lepsze niz Pizzahut mmmm.
> Robienie nalesników to teraz tylko 2sek wkladam noże ( a nie
> mixer ) i zero gródek.
Ja mam pytanie nie w kwestii robota, ale tego ciasta na pizzę. Czy mógłbyś
podać przepis (kilka próbowałam ale nic specjalnego); i jeszcze proszę o
informację, którymi nożami to ciasto miętosisz. Pozdrawiam
Milena
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 09:59:47
Temat: Pizza
> > Ciasto
> > na pizze teraz robie doslownie w 10 sek robi sie puszyte i miekkie
> > a jakie ciasto lepsze niz Pizzahut mmmm.
> > Robienie nalesników to teraz tylko 2sek wkladam noże ( a nie
> > mixer ) i zero gródek.
>
> Ja mam pytanie nie w kwestii robota, ale tego ciasta na pizzę. Czy
mógłbyś
> podać przepis (kilka próbowałam ale nic specjalnego); i jeszcze proszę o
> informację, którymi nożami to ciasto miętosisz. Pozdrawiam
>
> Milena
Witaj, oo jestem tu nowy i już jestem przydatny hehe ;)
przepis na ciasto wziąłem z przepisów tego Siemensa choć pewnie
jest tradycyjny.
500g maki
1 jajko
szczypta soli
łyżka cukru
4 łyżki oleju
szklanka cieplej wody
najważniejsze drożdże 25g
( te francuskie 42g (taka mała kostka)
z innymi drożdżami zawsze wychodził mi naleśnik )
ja polowe tego rozrabiam z ta ciepła woda a resztę kruszę w ciasto
Wrzucam to wszystko do Siemensika zakładam wcześniej
przystawkę do ciast drożdżowych ( taka z dwoma wygiętymi
prętami ) najpierw na małych obrotach aby wszystko się ładnie połączyło
a później szybsze aż będzie plucha masa jak Cy.... :))).
nie wyjmuje z misy czekam aż dobrze wyrośnie później jak ( jakieś 5-10min)
zwiększy swoja objętość jakieś 2x nakładam na szklana wysmarowana masłem
tace i do piekarnika :)) no oczywiście jeszcze składniki :))
chyba niczego nie pomyliłem najwyżej się poprawie.
pozdrawiam
Artek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 11:40:57
Temat: Re: Pizza> Witaj, oo jestem tu nowy i już jestem przydatny hehe ;)
>
> przepis na ciasto wziąłem z przepisów tego Siemensa choć pewnie
> jest tradycyjny.
>
> 500g maki
> 1 jajko
> szczypta soli
> łyżka cukru
> 4 łyżki oleju
> szklanka cieplej wody
> najważniejsze drożdże 25g
> ( te francuskie 42g (taka mała kostka)
> z innymi drożdżami zawsze wychodził mi naleśnik )
> ja polowe tego rozrabiam z ta ciepła woda a resztę kruszę w ciasto
>
> Wrzucam to wszystko do Siemensika zakładam wcześniej
> przystawkę do ciast drożdżowych ( taka z dwoma wygiętymi
> prętami ) najpierw na małych obrotach aby wszystko się ładnie połączyło
> a później szybsze aż będzie plucha masa jak Cy.... :))).
> nie wyjmuje z misy czekam aż dobrze wyrośnie później jak ( jakieś 5-10min)
> zwiększy swoja objętość jakieś 2x nakładam na szklana wysmarowana masłem
> tace i do piekarnika :)) no oczywiście jeszcze składniki :))
>
> chyba niczego nie pomyliłem najwyżej się poprawie.
>
> pozdrawiam
> Artek
Serdecznie dziękuję, będę próbować. Pozdrawiam
Milena
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 11:45:16
Temat: Re: Robot kuchennypatrze na drugi chyba Fenomen czy coś hmm
> ma juz wszystko ale cena chyba 700zł !!! i jak zwykle polski
to gdzie to widziales, ja taki model widzialem za 510 zl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 12:12:04
Temat: Re: Robot kuchenny
> patrze na drugi chyba Fenomen czy coś hmm
> > ma juz wszystko ale cena chyba 700zł !!! i jak zwykle polski
>
> to gdzie to widziales, ja taki model widzialem za 510 zl
widziałem taka cene w MM ale pozniej widziałem w Auchan za 450zł
ale i tak za tyle bym nie kupil. Nie podabalo mi sie w nim topornosc i
misa bez rączki ( kiepsko ktos to wymyslil ).
Artek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 12:55:32
Temat: Re: Robot kuchenny
> POdstawa duza moc 800wat duza misa 1,5l i przedewszystkim
> wykonanie i duzo koncowek, zaletą też jest stwierdzam zwijający
> sie kabel zasilania do srodka.
POprawiam sie bo :) 1,5l to ma blender a misa oczywiscie
ze jest wieksza bo na 1kg ciasta :)
bo wielkosc misty to tez wazna rzecz.
Artek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 16:09:11
Temat: Re: Pizza
>
> Witaj, oo jestem tu nowy i już jestem przydatny hehe ;)
>
> przepis na ciasto wziąłem z przepisów tego Siemensa choć pewnie
> jest tradycyjny.
>
> 500g maki
> 1 jajko
PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ALE
BEZ JAJKA (cos mi sie pomyliło )
> szczypta soli
> łyżka cukru
> 4 łyżki oleju
> szklanka cieplej wody
> najważniejsze drożdże 25g
> ( te francuskie 42g (taka mała kostka)
> z innymi drożdżami zawsze wychodził mi naleśnik )
> ja polowe tego rozrabiam z ta ciepła woda a resztę kruszę w ciasto
>
> Wrzucam to wszystko do Siemensika zakładam wcześniej
> przystawkę do ciast drożdżowych ( taka z dwoma wygiętymi
> prętami ) najpierw na małych obrotach aby wszystko się ładnie połączyło
> a później szybsze aż będzie plucha masa jak Cy.... :))).
> nie wyjmuje z misy czekam aż dobrze wyrośnie później jak ( jakieś 5-10min)
> zwiększy swoja objętość jakieś 2x nakładam na szklana wysmarowana masłem
> tace i do piekarnika :)) no oczywiście jeszcze składniki :))
>
> chyba niczego nie pomyliłem najwyżej się poprawie.
>
> pozdrawiam
> Artek
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-24 17:00:16
Temat: Re: Robot kuchenny
Użytkownik "RakS" <r...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bnagm8$su0$1@inews.gazeta.pl...
> Poszukuje dobrego robota kuchennego.
>
> Powinien miec:
> moc co najmniej 700 W (a najlepiej 800-900W),
> duza miske na wyrabianie ciasta,
> blender do robienia koktajli,
> duzo dodatkowych akcesoriow.
>
> Co polecilibyscie mi?
>
>
Jeśli chcesz mieć _naprawdę dobre_ urządzenie ale i bardzo drogie, to polecam
Thermomix.
Mam, używam do pięciu lat i jestem baaaardzo zadowolony, jeśli oglądasz Makłowicza,
to ostatnio
w kopalni używał takowego do robienia sosów.
Kiedyś już była dyskusja na temat tego urządzenia, czytałem i śmiałem się, kto tego
nie miał,
nie używał to będzie miał tysiące argumentów na nie.
Syn stosuje Termomix zawodowo w kuchni (nie jakiejś garkuchni :) )
Krzysztof
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |