Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Robot kuchenny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Robot kuchenny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-10-24 06:26:19

Temat: Robot kuchenny
Od: "RakS" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Poszukuje dobrego robota kuchennego.

Powinien miec:
moc co najmniej 700 W (a najlepiej 800-900W),
duza miske na wyrabianie ciasta,
blender do robienia koktajli,
duzo dodatkowych akcesoriow.

Co polecilibyscie mi?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-10-24 07:52:57

Temat: Re: Robot kuchenny
Od: "Artek" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


robota kuchennego.
>
> Powinien miec:
> moc co najmniej 700 W (a najlepiej 800-900W),
> duza miske na wyrabianie ciasta,
> blender do robienia koktajli,
> duzo dodatkowych akcesoriow.
>
> Co polecilibyscie mi?
>
Witaj,

odpowiem Ci bo właśnie niedawno byłem na tym etapie.
JEst tego troszeczke na rynku ale... wlaśnie ale co do czego
to nie ma co wybrac.
Ja kierowałem się jakościa wykonania przedewszyskim i aby
mial porządny mikser. ( bo nie chce zawalac kuchni )
Pierwszy rzut poszedłem do supermarkietów i patrze na półki.
Zobacze Zelmera trzeba wspierac polski rynek.
Pomacalem zobaczylem najpierw ten tanszy chyba za 300zł
ale odpada bo wlacznik a zarazem rekulator obrotow jakaś
porażka pokrętłó beznadzieja i podstawa prak blendera. ( zaleta
nóż do frytek ) patrze na drugi chyba Fenomen czy coś hmm
ma juz wszystko ale cena chyba 700zł !!! i jak zwykle polski
wyglad wyświetlacze prosto z wolumenu ochyda.
Ide na inna półke Kenwood cena przystepna ok 320zł
ale po wstepnej analizie to nie to miska mala lapki mixera
plastykowe ( badziew ) ciasto drozdzowe raczej na nim tez sie nei zrobi i
brak noży do scierania ziemiaków - porazka.
Patrzyłem jeszcze na Tefal wyglad całkiem calkiem pojemnik w srodku
na chowanie nozy dobra rzecz. Ale zawsze jest jakies ale przełacznik
a zarazem ( zamkniecie - pojemnika i zapezpieczenie ) juz lata i topornie
chodzi
jakby mialo zaraz sie urwac nieeeeeee co jak co ale biednego nie stac
na badziewie.

Patrzyłem też Philipsa juz wczesniej o nim myslalem ale nie wiedzialem
ze nie ma w sobie mixera ( lipa ) a koncowka do zagniatania cista
tez jakas lipna i misa jkis kiepski ten plastyk.

Wreszcie zobaczyłem w Media Markt Siemens MK52800 (500zł).
( w Euro tez są ale drozsze 600zł)
hmmm Cena ale coż zawsze mowie kupic raz a dobrze.
I stalem sie posiadaczem i jestem baaardzo zadowolony.
POdstawa duza moc 800wat duza misa 1,5l i przedewszystkim
wykonanie i duzo koncowek, zaletą też jest stwierdzam zwijający
sie kabel zasilania do srodka.
noze do scierania ziemiakow ( uwaga patrzec bo to opcja ja jak
kupowalem dodawali gratis) rozdrabiac, noze do siadkowania 2 grubosci,
noze do scierania ( te z oczkami ) 2 grubosci, przystawka do
wyciskania cytrusow, sokowirowka, blender i podstawa
to mixer i przystawa mocna do zagniatania ciast. Ciasto
na pizze teraz robie doslownie w 10 sek robi sie puszyte i miekkie
a jakie ciasto lepsze niz Pizzahut mmmm.
Robienie nalesników to teraz tylko 2sek wkladam noże ( a nie
mixer ) i zero gródek.

Naprawde polecam tego Siemiensa zreszta jak ktos go zobaczy
sam stwierdzi ze jest the Best. Jedynie czego nie ma to nozy
do frytek.

podaje linka jak on wyglada niestety po niemiecku
http://www.preisvergleich-guenstiger.de/preisverglei
ch/315679/K%FCchenhelfer
/Siemens/MK52800/Siemens_MK52800.html

Gdyby jaies pytania to prosze pytac :)

Pozdrawiam
Artek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 09:39:51

Temat: Re: Robot kuchenny
Od: "Milena" <m...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ciasto
> na pizze teraz robie doslownie w 10 sek  robi sie puszyte i miekkie
> a jakie ciasto lepsze niz Pizzahut mmmm.
> Robienie nalesników to teraz tylko 2sek  wkladam noże ( a nie
> mixer ) i zero gródek.

Ja mam pytanie nie w kwestii robota, ale tego ciasta na pizzę. Czy mógłbyś
podać przepis (kilka próbowałam ale nic specjalnego); i jeszcze proszę o
informację, którymi nożami to ciasto miętosisz. Pozdrawiam

Milena


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 09:59:47

Temat: Pizza
Od: "Artek" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> > Ciasto
> > na pizze teraz robie doslownie w 10 sek robi sie puszyte i miekkie
> > a jakie ciasto lepsze niz Pizzahut mmmm.
> > Robienie nalesników to teraz tylko 2sek wkladam noże ( a nie
> > mixer ) i zero gródek.
>
> Ja mam pytanie nie w kwestii robota, ale tego ciasta na pizzę. Czy
mógłbyś
> podać przepis (kilka próbowałam ale nic specjalnego); i jeszcze proszę o
> informację, którymi nożami to ciasto miętosisz. Pozdrawiam
>
> Milena

Witaj, oo jestem tu nowy i już jestem przydatny hehe ;)

przepis na ciasto wziąłem z przepisów tego Siemensa choć pewnie
jest tradycyjny.

500g maki
1 jajko
szczypta soli
łyżka cukru
4 łyżki oleju
szklanka cieplej wody
najważniejsze drożdże 25g
( te francuskie 42g (taka mała kostka)
z innymi drożdżami zawsze wychodził mi naleśnik )
ja polowe tego rozrabiam z ta ciepła woda a resztę kruszę w ciasto

Wrzucam to wszystko do Siemensika zakładam wcześniej
przystawkę do ciast drożdżowych ( taka z dwoma wygiętymi
prętami ) najpierw na małych obrotach aby wszystko się ładnie połączyło
a później szybsze aż będzie plucha masa jak Cy.... :))).
nie wyjmuje z misy czekam aż dobrze wyrośnie później jak ( jakieś 5-10min)
zwiększy swoja objętość jakieś 2x nakładam na szklana wysmarowana masłem
tace i do piekarnika :)) no oczywiście jeszcze składniki :))

chyba niczego nie pomyliłem najwyżej się poprawie.

pozdrawiam
Artek




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 11:40:57

Temat: Re: Pizza
Od: "Milena" <m...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witaj, oo jestem tu nowy i już jestem przydatny hehe ;)
>
> przepis na ciasto wziąłem z przepisów tego Siemensa choć pewnie
> jest tradycyjny.
>
> 500g maki
> 1 jajko
> szczypta soli
> łyżka cukru
> 4 łyżki oleju
> szklanka cieplej wody
> najważniejsze drożdże 25g
> ( te francuskie 42g (taka mała kostka)
> z innymi drożdżami zawsze wychodził mi naleśnik )
> ja polowe tego rozrabiam z ta ciepła woda a resztę kruszę w ciasto
>
> Wrzucam to wszystko do Siemensika zakładam wcześniej
> przystawkę do ciast drożdżowych ( taka z dwoma wygiętymi
> prętami ) najpierw na małych obrotach aby wszystko się ładnie połączyło
> a później szybsze aż  będzie plucha masa jak Cy.... :))).
> nie wyjmuje z misy czekam aż dobrze wyrośnie później jak ( jakieś 5-10min)
> zwiększy swoja objętość jakieś 2x nakładam na szklana wysmarowana masłem
> tace i do piekarnika :)) no oczywiście jeszcze składniki :))
>
> chyba niczego nie pomyliłem najwyżej się poprawie.
>
> pozdrawiam
> Artek


Serdecznie dziękuję, będę próbować. Pozdrawiam

Milena


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 11:45:16

Temat: Re: Robot kuchenny
Od: "RakS" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

patrze na drugi chyba Fenomen czy coś hmm
> ma juz wszystko ale cena chyba 700zł !!! i jak zwykle polski

to gdzie to widziales, ja taki model widzialem za 510 zl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 12:12:04

Temat: Re: Robot kuchenny
Od: "Artek" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



> patrze na drugi chyba Fenomen czy coś hmm
> > ma juz wszystko ale cena chyba 700zł !!! i jak zwykle polski
>
> to gdzie to widziales, ja taki model widzialem za 510 zl

widziałem taka cene w MM ale pozniej widziałem w Auchan za 450zł
ale i tak za tyle bym nie kupil. Nie podabalo mi sie w nim topornosc i
misa bez rączki ( kiepsko ktos to wymyslil ).

Artek




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 12:55:32

Temat: Re: Robot kuchenny
Od: "Artek" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> POdstawa duza moc 800wat duza misa 1,5l i przedewszystkim
> wykonanie i duzo koncowek, zaletą też jest stwierdzam zwijający
> sie kabel zasilania do srodka.

POprawiam sie bo :) 1,5l to ma blender a misa oczywiscie
ze jest wieksza bo na 1kg ciasta :)
bo wielkosc misty to tez wazna rzecz.

Artek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 16:09:11

Temat: Re: Pizza
Od: "Artek" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



>
> Witaj, oo jestem tu nowy i już jestem przydatny hehe ;)
>
> przepis na ciasto wziąłem z przepisów tego Siemensa choć pewnie
> jest tradycyjny.
>
> 500g maki
> 1 jajko

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ALE
BEZ JAJKA (cos mi sie pomyliło )

> szczypta soli
> łyżka cukru
> 4 łyżki oleju
> szklanka cieplej wody
> najważniejsze drożdże 25g
> ( te francuskie 42g (taka mała kostka)
> z innymi drożdżami zawsze wychodził mi naleśnik )
> ja polowe tego rozrabiam z ta ciepła woda a resztę kruszę w ciasto
>
> Wrzucam to wszystko do Siemensika zakładam wcześniej
> przystawkę do ciast drożdżowych ( taka z dwoma wygiętymi
> prętami ) najpierw na małych obrotach aby wszystko się ładnie połączyło
> a później szybsze aż będzie plucha masa jak Cy.... :))).
> nie wyjmuje z misy czekam aż dobrze wyrośnie później jak ( jakieś 5-10min)
> zwiększy swoja objętość jakieś 2x nakładam na szklana wysmarowana masłem
> tace i do piekarnika :)) no oczywiście jeszcze składniki :))
>
> chyba niczego nie pomyliłem najwyżej się poprawie.
>
> pozdrawiam
> Artek
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-24 17:00:16

Temat: Re: Robot kuchenny
Od: "Krzysiek" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "RakS" <r...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bnagm8$su0$1@inews.gazeta.pl...
> Poszukuje dobrego robota kuchennego.
>
> Powinien miec:
> moc co najmniej 700 W (a najlepiej 800-900W),
> duza miske na wyrabianie ciasta,
> blender do robienia koktajli,
> duzo dodatkowych akcesoriow.
>
> Co polecilibyscie mi?
>
>
Jeśli chcesz mieć _naprawdę dobre_ urządzenie ale i bardzo drogie, to polecam
Thermomix.
Mam, używam do pięciu lat i jestem baaaardzo zadowolony, jeśli oglądasz Makłowicza,
to ostatnio
w kopalni używał takowego do robienia sosów.
Kiedyś już była dyskusja na temat tego urządzenia, czytałem i śmiałem się, kto tego
nie miał,
nie używał to będzie miał tysiące argumentów na nie.
Syn stosuje Termomix zawodowo w kuchni (nie jakiejś garkuchni :) )

Krzysztof


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

grzaniec - grzane wino (jak)
Temperatura piekarnika
Witam !!!
ciasta
wina domowe i nalewki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »