| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-06 14:55:02
Temat: scamorza i taleggioznacie te sery? mozecie jakos porownac ich smak do innych, zeby mniej wiecej
wiedziec, o jakie chodzi?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-06 17:53:16
Temat: Re: scamorza i taleggiotaora wrote:
> znacie te sery? mozecie jakos porownac ich smak do innych, zeby mniej wiecej
> wiedziec, o jakie chodzi?
>
scamorza to wędzona mozarella. Można baaaardzo peryferyjnie porównać do
oscypków. Tego drugiego osobiście nie znam.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-07 08:10:37
Temat: Re: scamorza i taleggioUżytkownik "Waldemar Krzok" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:d5gauo$2m3$05$5@news.t-online.com...
> scamorza to wędzona mozarella. Można baaaardzo peryferyjnie porównać do
> oscypków.
dzieki - daje to juz jakis obraz:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-09 11:19:16
Temat: Re: scamorza i taleggio
> scamorza to wędzona mozarella.
Eee, niezupełnie.
Scamorza też jest biała i wędzona.
Choć w smaku są zbliżone mają trochę inną konsystecję.
Scamorza jest bardziej twarda.
I Scamorza ma zawsze charakterytyczny kształt
przewiązanej sakiewki.
Pozdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-05-09 11:50:42
Temat: Re: scamorza i taleggiojot.be wrote:
>>scamorza to wędzona mozarella.
>
>
> Eee, niezupełnie.
> Scamorza też jest biała i wędzona.
> Choć w smaku są zbliżone mają trochę inną konsystecję.
> Scamorza jest bardziej twarda.
> I Scamorza ma zawsze charakterytyczny kształt
> przewiązanej sakiewki.
moje dzieciaki mówią na to kaczuszka ;-)
Faktycznie jest też niewędzona. A twardość to zależy od mozarelli. Dobra
też jest twarda.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |