Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia scamorza i taleggio

Grupy

Szukaj w grupach

 

scamorza i taleggio

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-05-06 14:55:02

Temat: scamorza i taleggio
Od: "taora" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

znacie te sery? mozecie jakos porownac ich smak do innych, zeby mniej wiecej
wiedziec, o jakie chodzi?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-05-06 17:53:16

Temat: Re: scamorza i taleggio
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

taora wrote:
> znacie te sery? mozecie jakos porownac ich smak do innych, zeby mniej wiecej
> wiedziec, o jakie chodzi?
>

scamorza to wędzona mozarella. Można baaaardzo peryferyjnie porównać do
oscypków. Tego drugiego osobiście nie znam.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-05-07 08:10:37

Temat: Re: scamorza i taleggio
Od: "taora" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:d5gauo$2m3$05$5@news.t-online.com...

> scamorza to wędzona mozarella. Można baaaardzo peryferyjnie porównać do
> oscypków.

dzieki - daje to juz jakis obraz:)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-05-09 11:19:16

Temat: Re: scamorza i taleggio
Od: "jot.be" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> scamorza to wędzona mozarella.

Eee, niezupełnie.
Scamorza też jest biała i wędzona.
Choć w smaku są zbliżone mają trochę inną konsystecję.
Scamorza jest bardziej twarda.
I Scamorza ma zawsze charakterytyczny kształt
przewiązanej sakiewki.

Pozdr


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-05-09 11:50:42

Temat: Re: scamorza i taleggio
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de> szukaj wiadomości tego autora

jot.be wrote:
>>scamorza to wędzona mozarella.
>
>
> Eee, niezupełnie.
> Scamorza też jest biała i wędzona.
> Choć w smaku są zbliżone mają trochę inną konsystecję.
> Scamorza jest bardziej twarda.
> I Scamorza ma zawsze charakterytyczny kształt
> przewiązanej sakiewki.

moje dzieciaki mówią na to kaczuszka ;-)

Faktycznie jest też niewędzona. A twardość to zależy od mozarelli. Dobra
też jest twarda.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kielki z soi - jak?
ser panierowany
pytanie-jak zmiekczyc kotleta?
Co z rabarbaru?
Co na niedzielnego kaca ;)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »