« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-06 11:38:21
Temat: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?bedac na słowacji jadłam danie, kotlet pokrojony na paseczki, w sosie
pomidorowym z papryka ,cebulka, wszystko to było zawiniete w nalesnik.
kotlecik był miekutki, jak to zrobic, pewnie jakas zalewa, bo normalnie to
kotlet jest twardym. ma ktos przepis na zalewe,aby miesko zmiekło??
Joa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-06 11:57:41
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?Użytkownik "Joa" <j...@w...bezspamupl> napisał w wiadomości
news:d5fl8e$3r6$1@nemesis.news.tpi.pl...
> bedac na słowacji jadłam danie, kotlet pokrojony na paseczki, w sosie
> pomidorowym z papryka ,cebulka, wszystko to było zawiniete w
> nalesnik.
>
> kotlecik był miekutki, jak to zrobic, pewnie jakas zalewa, bo
> normalnie to
> kotlet jest twardym. ma ktos przepis na zalewe,aby miesko zmiekło??
>
Może to był kotlet z piersi kurczaka?
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
***************moje skarby: http://tinyurl.com/6qc7c ***************
"Kobiety potrzebują powodu, żeby uprawiać seks. Mężczyźni potrzebują
jedynie miejsca"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-06 12:27:40
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?In article <d5fl8e$3r6$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Joa" <j...@w...bezspamupl> wrote:
> bedac na słowacji jadłam danie, kotlet pokrojony na paseczki, w sosie
> pomidorowym z papryka ,cebulka, wszystko to było zawiniete w nalesnik.
>
> kotlecik był miekutki, jak to zrobic, pewnie jakas zalewa, bo normalnie to
> kotlet jest twardym. ma ktos przepis na zalewe,aby miesko zmiekło??
Mnie się zawsze wydawało, że normalnie to kotlet jest miękki. I nie
myślę wcale o mielonym. ;-)
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-06 13:57:34
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?Joa napisał(a):
> bedac na słowacji jadłam danie, kotlet pokrojony na paseczki, w sosie
> pomidorowym z papryka ,cebulka, wszystko to było zawiniete w nalesnik.
>
> kotlecik był miekutki, jak to zrobic, pewnie jakas zalewa, bo normalnie to
> kotlet jest twardym. ma ktos przepis na zalewe,aby miesko zmiekło??
Aby miesko, szczegolnie wolowina pozostala miekka, nakluwam bardzo
ostrym (cienkie ostre zeby) widelcem, a wiem, ze moj kumpel z USA
przywiozl takie cos jak igly na deseczce, ale plastik twardy, i tym
nakluwa. Potem szybko obsmaza na oleju lub smalcu. Steki wychodza pycha.
Ale nie powiem, ze wczesniej nie maceruje w czyms, bo nie mam pewnosci...
Lew
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-05-06 16:38:22
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?Witaj Joa,
> kotlecik był miekutki, jak to zrobic, pewnie jakas zalewa, bo normalnie to
> kotlet jest twardym. ma ktos przepis na zalewe,aby miesko zmiekło??
Tadeusz Pióro w "Przekroju" pisał niedawno o pieczeniu mięs w niskich
temperaturach - piecze się bardzo długo, za to mięso można jeść
łyżką...
W ostatnim numerze napisał:
"[...] Kto ma termometr do mięs - a nie jest to drogi gadżet - może
piec wołowinę w temperaturze 75 stopni tak długo, aż jej wewnętrzna
temperatura wyniesie 52 stopnie. [...] Konsystencja wołowiny tym
sposobem pieczonej będzie miłą niespodzianką".
--
Pozdrowienia,
M. A. K.
----------------------------------------------------
------------------
NAJTANSZY KREDYT mieszkaniowy w Polsce! 100 tys. zl juz od 333 zl
miesiecznie! Kliknij!
>>> http://clk.tradedoubler.com/click?p=20565&a=1029167&
g=1130041
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-05-06 19:40:05
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?In article <8...@p...fm>,
m...@p...fm (M. A. K.) wrote:
> Witaj Joa,
>
>
> > kotlecik był miekutki, jak to zrobic, pewnie jakas zalewa, bo normalnie to
> > kotlet jest twardym. ma ktos przepis na zalewe,aby miesko zmiekło??
>
> Tadeusz Pióro w "Przekroju" pisał niedawno o pieczeniu mięs w niskich
> temperaturach - piecze się bardzo długo, za to mięso można jeść
> łyżką...
> W ostatnim numerze napisał:
> "[...] Kto ma termometr do mięs - a nie jest to drogi gadżet - może
> piec wołowinę w temperaturze 75 stopni tak długo, aż jej wewnętrzna
> temperatura wyniesie 52 stopnie. [...] Konsystencja wołowiny tym
> sposobem pieczonej będzie miłą niespodzianką".
Pióro jest pewnie pilnym czytelnikiem naszej grupy.
<http://tinylink.com/?jKY7PZoKgk>
<http://tinylink.com/?qKERaYKY04>
<http://tinylink.com/?ia9529OxA6>
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-05-06 19:57:39
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?
Le vendredi 6 mai 2005 ŕ 13:38:21, dans <d5fl8e$3r6$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> kotlecik był miekutki, jak to zrobic, pewnie jakas zalewa, bo normalnie to
> kotlet jest twardym.
Ciekawe poglady.
> ma ktos przepis na zalewe,aby miesko zmiekło??
A moze mieso bylo lepsze ?
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-05-09 20:54:23
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?to był kotlet wieprzowy, pokrojone na paseczki 2cm ,był w jakiejs zalewie,
chyba przez ok nocy. Kelnerka nie chciała nic powiedziec, jutro bede
testowac, namacze w oliwie z przyprawami,moze stanie sie kruche,wiec zrobie
tak jakz awsze,ale dam drobne paseczki od razu.
robie tak kotlety diabelskie, oliwa,jajko, przyprawy i cała noc trzymam w
zalewie, a potem smaze na patelni jakies 5-6 minutek.Działa.
pozdrawiam
Joa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-05-09 20:57:40
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?Joa wrote:
> to był kotlet wieprzowy, pokrojone na paseczki 2cm ,był w jakiejs zalewie,
> chyba przez ok nocy. Kelnerka nie chciała nic powiedziec, jutro bede
> testowac, namacze w oliwie z przyprawami,moze stanie sie kruche,wiec zrobie
> tak jakz awsze,ale dam drobne paseczki od razu.
>
> robie tak kotlety diabelskie, oliwa,jajko, przyprawy i cała noc trzymam w
> zalewie, a potem smaze na patelni jakies 5-6 minutek.Działa.
nasz anestezysta dodaje do zalewy wódkę. Robił totona grylu
pracowniczym. Smakuje świetnie.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |