| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-06 12:36:38
Temat: ser panierowanyJadłem w czechach ser panierowny smazony, jak to zrobić, jaki ser?
Amdrzej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-06 12:50:27
Temat: Re: ser panierowanyJa kupiłam wczoraj kilka paczek w Czeskim supermarkecie, tak najłatwiej :-)
i nie jest to zbyt drogie, można też kupić kilka rodzajów.
Jak sądzę w archiwum powinno być kilka przepisów, bo wątek powraca co jakiś
czas.
Pozdrawiam
Ewa
Użytkownik "Andrzej" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d5foff$dqo$1@pippin.nask.net.pl...
> Jadłem w czechach ser panierowny smazony, jak to zrobić, jaki ser?
> Amdrzej
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-06 12:50:32
Temat: Re: ser panierowany
"Andrzej" <a...@w...pl> wrote in message
news:d5foff$dqo$1@pippin.nask.net.pl...
> Jadłem w czechach ser panierowny smazony, jak to zrobić, jaki ser?
Ja panierowałam jak zwykłe kotlety (jajo + dużo buły tartej) i smażyłam w
dość głębokim tłuszczu, dość zdecydowanie.
Jeśli ser żółty, kroiłam w grube plastry.
Jeśli mały pleśniowy (turek itp.), smażyłam cały.
A kiedyś jadłam kostki wykrojone z olbrzymiego brie.
Pychota jak dla mnie.
Zając
PS. A! Koniecznie żurawina do tego.... mniam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-06 14:29:26
Temat: Re: ser panierowanyUżytkownik "Andrzej" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d5foff$dqo$1@pippin.nask.net.pl...
> Jadłem w czechach ser panierowny smazony, jak to zrobić, jaki ser?
Kupić ser, pokroić, panierować, smażyć ;-)
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
***************moje skarby: http://tinyurl.com/6qc7c ***************
"Kobiety potrzebują powodu, żeby uprawiać seks. Mężczyźni potrzebują
jedynie miejsca"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-05-07 08:47:05
Temat: Re: ser panierowanyJa stosuje patent podwojnego panierowania - czyli jajko bulka, jajko bulka.
Podobno to znajomemu ktos z czeskiej gastronomii doradzil.
R.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-05-09 09:33:04
Temat: Re: ser panierowanyPo-pierwsze - trzeba dopasowac ser - trzeba pokombinowac.
Po-drugie - jajko + bulka i znowu jajko + bulka
Po-trzecie - smazyc na duzym ogniu w rozgrzanym glebokim oleju.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-05-10 10:59:19
Temat: Re: ser panierowanyw czechach sprzedawaja ser edamska stihla -40%,własnie ten ser poni smaża na
głebokim tłuszczu. Nie rozpłynie sie, a bedzie taki miekki. W czechach mozna
go kupic w Billi-jest juz zwykle w takie plastry pokrojony(na wage).
w Pl smazyłam ser edamski,jest wąłsnie półtwardy i odpowiedni,ja smaze na
patelni, nawet czasem dodaje groszku pod koniec smazenia z puszki,tak fajnie
sie to połaczy. zanjomi smaza ser w frytkownicy.
ser+jajko+bułka tarta
Joa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |