Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ser panierowany

Grupy

Szukaj w grupach

 

ser panierowany

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-05-06 12:36:38

Temat: ser panierowany
Od: "Andrzej" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jadłem w czechach ser panierowny smazony, jak to zrobić, jaki ser?
Amdrzej


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-05-06 12:50:27

Temat: Re: ser panierowany
Od: "Elisha" <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Ja kupiłam wczoraj kilka paczek w Czeskim supermarkecie, tak najłatwiej :-)
i nie jest to zbyt drogie, można też kupić kilka rodzajów.

Jak sądzę w archiwum powinno być kilka przepisów, bo wątek powraca co jakiś
czas.

Pozdrawiam

Ewa

Użytkownik "Andrzej" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d5foff$dqo$1@pippin.nask.net.pl...
> Jadłem w czechach ser panierowny smazony, jak to zrobić, jaki ser?
> Amdrzej
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-05-06 12:50:32

Temat: Re: ser panierowany
Od: "Marcowy Zajac" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Andrzej" <a...@w...pl> wrote in message
news:d5foff$dqo$1@pippin.nask.net.pl...
> Jadłem w czechach ser panierowny smazony, jak to zrobić, jaki ser?

Ja panierowałam jak zwykłe kotlety (jajo + dużo buły tartej) i smażyłam w
dość głębokim tłuszczu, dość zdecydowanie.
Jeśli ser żółty, kroiłam w grube plastry.
Jeśli mały pleśniowy (turek itp.), smażyłam cały.
A kiedyś jadłam kostki wykrojone z olbrzymiego brie.
Pychota jak dla mnie.

Zając

PS. A! Koniecznie żurawina do tego.... mniam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-05-06 14:29:26

Temat: Re: ser panierowany
Od: "@nn" <jurek@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Andrzej" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d5foff$dqo$1@pippin.nask.net.pl...
> Jadłem w czechach ser panierowny smazony, jak to zrobić, jaki ser?

Kupić ser, pokroić, panierować, smażyć ;-)
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
***************moje skarby: http://tinyurl.com/6qc7c ***************
"Kobiety potrzebują powodu, żeby uprawiać seks. Mężczyźni potrzebują
jedynie miejsca"


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-05-07 08:47:05

Temat: Re: ser panierowany
Od: "Robert" <test@USUNTO_wsi.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja stosuje patent podwojnego panierowania - czyli jajko bulka, jajko bulka.
Podobno to znajomemu ktos z czeskiej gastronomii doradzil.
R.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-05-09 09:33:04

Temat: Re: ser panierowany
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

Po-pierwsze - trzeba dopasowac ser - trzeba pokombinowac.
Po-drugie - jajko + bulka i znowu jajko + bulka
Po-trzecie - smazyc na duzym ogniu w rozgrzanym glebokim oleju.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-05-10 10:59:19

Temat: Re: ser panierowany
Od: "Joa" <j...@w...bezspamupl> szukaj wiadomości tego autora

w czechach sprzedawaja ser edamska stihla -40%,własnie ten ser poni smaża na
głebokim tłuszczu. Nie rozpłynie sie, a bedzie taki miekki. W czechach mozna
go kupic w Billi-jest juz zwykle w takie plastry pokrojony(na wage).

w Pl smazyłam ser edamski,jest wąłsnie półtwardy i odpowiedni,ja smaze na
patelni, nawet czasem dodaje groszku pod koniec smazenia z puszki,tak fajnie
sie to połaczy. zanjomi smaza ser w frytkownicy.

ser+jajko+bułka tarta


Joa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pytanie-jak zmiekczyc kotleta?
Co z rabarbaru?
Co na niedzielnego kaca ;)
Kuchnia hiszpańska...
ser

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »