| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-09-26 16:04:08
Temat: ser topionyPytanie moje jest takie:
Jak zrobic, zeby ser topiony byl rzadki. Zeby zrobic z niego taki sos/dip,
czy cos w tym rodzaju.
Przy tym chodzi mi o to, zeby byl rzadki w temperaturze pokojowej, a nie
podgrzany?
Mariusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-09-26 16:33:27
Temat: Re: ser topionyMariusz wrote:
> Pytanie moje jest takie:
>
> Jak zrobic, zeby ser topiony byl rzadki. Zeby zrobic z niego taki sos/dip,
> czy cos w tym rodzaju.
> Przy tym chodzi mi o to, zeby byl rzadki w temperaturze pokojowej, a nie
> podgrzany?
>
> Mariusz
>
>
Pokroj ser na male kawalki, umiesc w garnku. Podgrzej, az sie rozpusci,
dodaj smietany (tyle smietany ile sera na objetosc), podgrzej, az sie
polaczy, dodaj cos do smaku, np. pol lyzeczki musztardy, pieprz, troche
papryki, cos zielonego, np. koperek, albo cebulke dymke, wymieszaj,
podaj na zimno lub cieplo.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-09-26 17:45:12
Temat: Re: ser topiony> Pokroj ser na male kawalki, umiesc w garnku. Podgrzej, az sie rozpusci,
> dodaj smietany (tyle smietany ile sera na objetosc), podgrzej, az sie
> polaczy, dodaj cos do smaku, np. pol lyzeczki musztardy, pieprz, troche
> papryki, cos zielonego, np. koperek, albo cebulke dymke, wymieszaj, podaj
> na zimno lub cieplo.
> MB
No wlasnie myslalem o smietanie lub masle, tylko wydawalo mi sie, ze to
bedzie bardzo tluste. Ale co tam, dam chuda smietana.
Rzeczywiscie podczas podgrzewania powinno sie polaczyc chyba.
Mariusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-09-26 18:54:23
Temat: Re: ser topiony> Pokroj ser na male kawalki, umiesc w garnku. Podgrzej, az sie rozpusci,
> dodaj smietany (tyle smietany ile sera na objetosc), podgrzej, az sie
> polaczy, dodaj cos do smaku, np. pol lyzeczki musztardy, pieprz, troche
> papryki, cos zielonego, np. koperek, albo cebulke dymke, wymieszaj, podaj
> na zimno lub cieplo.
> MB
Ooo! Jak fajnie wyszlo. Nastepnym razem dodam jednak slodka smietana.
No i ciekawe jaka bdzie konsystencja jak wystygnie?
Dziekuje za rade
Mariusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-09-26 19:45:24
Temat: Re: ser topionyMariusz wrote:
>>Pokroj ser na male kawalki, umiesc w garnku. Podgrzej, az sie rozpusci,
>>dodaj smietany (tyle smietany ile sera na objetosc), podgrzej, az sie
>>polaczy, dodaj cos do smaku, np. pol lyzeczki musztardy, pieprz, troche
>>papryki, cos zielonego, np. koperek, albo cebulke dymke, wymieszaj, podaj
>>na zimno lub cieplo.
>>MB
>
>
> Ooo! Jak fajnie wyszlo. Nastepnym razem dodam jednak slodka smietana.
> No i ciekawe jaka bdzie konsystencja jak wystygnie?
>
> Dziekuje za rade
>
> Mariusz
>
>
Czy za kwasne Ci wyszlo? smietanka wydawala mi sie za mdla do dipow.
Moze pol na pol? Mysle, ze po wystygnieciu konsystencja pozostanie taka
sama.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |