Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ser topiony

Grupy

Szukaj w grupach

 

ser topiony

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-09-26 16:04:08

Temat: ser topiony
Od: "Mariusz" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pytanie moje jest takie:

Jak zrobic, zeby ser topiony byl rzadki. Zeby zrobic z niego taki sos/dip,
czy cos w tym rodzaju.
Przy tym chodzi mi o to, zeby byl rzadki w temperaturze pokojowej, a nie
podgrzany?

Mariusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-09-26 16:33:27

Temat: Re: ser topiony
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Mariusz wrote:

> Pytanie moje jest takie:
>
> Jak zrobic, zeby ser topiony byl rzadki. Zeby zrobic z niego taki sos/dip,
> czy cos w tym rodzaju.
> Przy tym chodzi mi o to, zeby byl rzadki w temperaturze pokojowej, a nie
> podgrzany?
>
> Mariusz
>
>

Pokroj ser na male kawalki, umiesc w garnku. Podgrzej, az sie rozpusci,
dodaj smietany (tyle smietany ile sera na objetosc), podgrzej, az sie
polaczy, dodaj cos do smaku, np. pol lyzeczki musztardy, pieprz, troche
papryki, cos zielonego, np. koperek, albo cebulke dymke, wymieszaj,
podaj na zimno lub cieplo.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-09-26 17:45:12

Temat: Re: ser topiony
Od: "Mariusz" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Pokroj ser na male kawalki, umiesc w garnku. Podgrzej, az sie rozpusci,
> dodaj smietany (tyle smietany ile sera na objetosc), podgrzej, az sie
> polaczy, dodaj cos do smaku, np. pol lyzeczki musztardy, pieprz, troche
> papryki, cos zielonego, np. koperek, albo cebulke dymke, wymieszaj, podaj
> na zimno lub cieplo.
> MB


No wlasnie myslalem o smietanie lub masle, tylko wydawalo mi sie, ze to
bedzie bardzo tluste. Ale co tam, dam chuda smietana.
Rzeczywiscie podczas podgrzewania powinno sie polaczyc chyba.


Mariusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-09-26 18:54:23

Temat: Re: ser topiony
Od: "Mariusz" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Pokroj ser na male kawalki, umiesc w garnku. Podgrzej, az sie rozpusci,
> dodaj smietany (tyle smietany ile sera na objetosc), podgrzej, az sie
> polaczy, dodaj cos do smaku, np. pol lyzeczki musztardy, pieprz, troche
> papryki, cos zielonego, np. koperek, albo cebulke dymke, wymieszaj, podaj
> na zimno lub cieplo.
> MB

Ooo! Jak fajnie wyszlo. Nastepnym razem dodam jednak slodka smietana.
No i ciekawe jaka bdzie konsystencja jak wystygnie?

Dziekuje za rade

Mariusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2008-09-26 19:45:24

Temat: Re: ser topiony
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Mariusz wrote:
>>Pokroj ser na male kawalki, umiesc w garnku. Podgrzej, az sie rozpusci,
>>dodaj smietany (tyle smietany ile sera na objetosc), podgrzej, az sie
>>polaczy, dodaj cos do smaku, np. pol lyzeczki musztardy, pieprz, troche
>>papryki, cos zielonego, np. koperek, albo cebulke dymke, wymieszaj, podaj
>>na zimno lub cieplo.
>>MB
>
>
> Ooo! Jak fajnie wyszlo. Nastepnym razem dodam jednak slodka smietana.
> No i ciekawe jaka bdzie konsystencja jak wystygnie?
>
> Dziekuje za rade
>
> Mariusz
>
>

Czy za kwasne Ci wyszlo? smietanka wydawala mi sie za mdla do dipow.
Moze pol na pol? Mysle, ze po wystygnieciu konsystencja pozostanie taka
sama.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

PILNE !!!
suszone pestki z dyni - errata - Lemonko help
teraz gotuję
Frytki do piekarnika...
poledwiczki wieprzowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »