« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-22 12:40:29
Temat: sernik na zimno z agaremCzy ktoś ma wypróbowany przepis na 'sernik na zimno' z agarem zamiast
żelatyny?
pozdrawiam Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-23 07:42:48
Temat: Re: sernik na zimno z agarem
Użytkownik "Dorunia" <d...@e...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c68efo$10a$1@korweta.task.gda.pl...
> Czy ktoś ma wypróbowany przepis na 'sernik na zimno' z agarem zamiast
> żelatyny?
Agar w użyciu w niczym specjalnie nie odbiega od żelatyny, więc spokojnie
możesz używać tych przepisów jakie wykorzystywałaś do tej pory - po prosty
trzeba się trzymać dawek agaru jakie są zalecane na opakowaniu.
Agar jest silniejszy od żelatyny i dużo szybciej krzepnie.
Czasami robiłam dzieciakom pseudoserniczki z jogurtu + zmiksowane świeże
owoce i soku owocowego mieszanych z agarem.
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-23 07:48:25
Temat: Re: sernik na zimno z agarem> Agar w użyciu w niczym specjalnie nie odbiega od żelatyny, więc spokojnie
> możesz używać tych przepisów jakie wykorzystywałaś do tej pory - po prosty
> trzeba się trzymać dawek agaru jakie są zalecane na opakowaniu.
> Agar jest silniejszy od żelatyny i dużo szybciej krzepnie.
>
> Czasami robiłam dzieciakom pseudoserniczki z jogurtu + zmiksowane świeże
> owoce i soku owocowego mieszanych z agarem.
>
> Sowa
Nigdy nie uzywałam żelatyny nie lubiłam słodyczy i jestem wegetarianką od
kilkunastu lat,
a niedawno przypomniał mi się smak sernika z dzieciństwa i zamarzyłam o
takim :)
Dziękuję za przepisy, dziś wyprubuję :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |