Data: 2002-12-11 13:34:45
Temat: Re: serwetka techniką filet - problemopytania :)
Od: "Gocha" <g...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kroowka" <o...@N...pl> napisał w wiadomości
news:at45c4$4ha$1@news.gazeta.pl...
> > Tego obrobienia nie wbijaj w oczka łańcuszka, ale w pod łańcuszek w
kratkę
> > filetu. To się chyba nazywa półsłupek dziany. W ten sposób nie musisz
> myśleć
> > ile masz gdzie oczek, ale po prostu robisz zawsze tyle samo w każdej
> kratce
>
> tu właśnie problem, że to nie są puste krateczki na brzegu , tylko pełne i
> wtedy gdzie się najlepiej wbijać?
Jesli na brzegu masz akurat pełną kratke, to proponuję pomiedzy słupki.
Dlatego pomiedzy, że obrobienie będzie i na górze roboty i na dole irównież
tam, gdzie dodawałaś szerokości. Wtedy wszystkie boki bedą w miarę
jednolicie wygladały, bo skryje się dolny łańcuszek początkowy i boczne
dodawanie itd.
>
> > filetu, a marszczy się samo. A co drugie oczko to chyba zbyt duże
> > zmarszczenie. Rób tyle półsłupków ile robiłaś oczek łańcuszka w pustej
> > krateczce. Nad słupkiem zrób albo dodatkowy półsłupek, albo oczko
> łańcuszka,
> > albo pikotkę. Jeśli wszędzie będziesz robić zawsze tyle samo musi się
> > wyrównać.
>
> sprubuję tak: 2 półsłupki nad środkiem kratki, 1 o. łąńcuszka nad brzegiem
> kratki, ten brzeg, czyli jeden słupek opuszczę i znowu 2 półsłupki ,1 o.
> łańcuszka. Zobaczę jak to wyjdzie na "żywo" bo teraz to sobie teoretyzuję.
> --
Powinno być dobrze.
Gocha
|