« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-04 12:24:53
Temat: "sledzik pod pierzynka"Na poczatku chce sie przywitac i powiedziec WSZYSTKIM czesc!
Mam problem:
Ostatnio spedza mi sen z powiek "sledzik pod pierzynka".
Czy moze ktos wie jak to pyszne danko sie robi?
Wiem, ze warstwowo poprzekladane sa sledziki, jajeczko, majonezik i ......
No wlasnie, co jeszcze? ( i w jakich proporcjach? )
Serdecznie pozdrawiam:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-04 12:42:46
Temat: Re: "sledzik pod pierzynka"
Użytkownik "Rafal Nowakowski" <r...@a...waw.pl> napisał w wiadomości
news:aq5p1s$8aa$1@foka.acn.pl...
[...]
> "sledzik pod pierzynka".[...] danko [...] sledziki, jajeczko, majonezik i
......
........
I moze seteczka wodeczki? Mamo, trzymaj mnie bo oszaleje. Nawet w
jadlospisie w przedszkolu i mojego syna nie pisza tak koszmarnie :(
Kelnerska maniera? ;)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 12:49:32
Temat: Re: "sledzik pod pierzynka"
Użytkownik "Rafal Nowakowski" <r...@a...waw.pl> napisał w wiadomości
news:aq5p1s$8aa$1@foka.acn.pl...
> Na poczatku chce sie przywitac i powiedziec WSZYSTKIM czesc!
> Mam problem:
> Ostatnio spedza mi sen z powiek "sledzik pod pierzynka".
> Czy moze ktos wie jak to pyszne danko sie robi?
> Wiem, ze warstwowo poprzekladane sa sledziki, jajeczko, majonezik i ......
> No wlasnie, co jeszcze?
żółty ser, cebula
( i w jakich proporcjach? )
kwestia smaku
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 12:49:48
Temat: Re: "sledzik pod pierzynka"MJ Skorupscy:
>
>>"sledzik pod pierzynka".[...] danko [...] sledziki, jajeczko, majonezik i
>
> ......
> ........
>
> I moze seteczka wodeczki? Mamo, trzymaj mnie bo oszaleje. Nawet w
> jadlospisie w przedszkolu i mojego syna nie pisza tak koszmarnie :(
> Kelnerska maniera? ;)
no i nieodłączny pawik.
No i do Rafała: co niektórzy (ja też) mają tu alergię ( z wysypką na
półd, twu pośladkach włącznie) widząc te zdrobnienia.
Nie możesz zjeść po prostu śledzia, musi być śledzik?
Waldek
PS przepisu nie znam, ale mogę poszukać.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 13:01:24
Temat: Re: "sledzik pod pierzynka"wITAM,
Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:aq5qge$ge9$1@news.onet.pl...
>
> > No wlasnie, co jeszcze?
>
> żółty ser, cebula
>
i starte, ugotowane buraki
Pozdrawiam
Goska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 13:11:59
Temat: Re: "sledzik pod pierzynka"
Użytkownik "Gocha" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:aq5r2q$lp3$1@flis.man.torun.pl...
> wITAM,
> Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> wrote in message
> news:aq5qge$ge9$1@news.onet.pl...
> >
> > > No wlasnie, co jeszcze?
> >
> > żółty ser, cebula
> >
> i starte, ugotowane buraki
>
Jakie buraki? Z burakami byłoby czerwone, a to jest żółtawe...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 13:12:45
Temat: Re: "sledzik pod pierzynka"Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de>
napisał:
> > I moze seteczka wodeczki? Mamo, trzymaj mnie bo oszaleje. Nawet w
> > jadlospisie w przedszkolu i mojego syna nie pisza tak koszmarnie :(
> > Kelnerska maniera? ;)
>
> no i nieodłączny pawik.
>
> No i do Rafała: co niektórzy (ja też) mają tu alergię ( z wysypką na
> półd, twu pośladkach włącznie) widząc te zdrobnienia.
> Nie możesz zjeść po prostu śledzia, musi być śledzik?
No to ladnie przywitaliscie Rafala na jednej z najbardziej sympatycznych
grup w Internecie :-/
Nakrzyczec, nakrzyczec i zostawić czlowieka bez pomocy...
Moj przepis na pysznego sledzika pod kozuchem (pod pierzynka) ;-)
2-3 filety sledziowe
1-2 marchewki
2 buraczki cwiklowe
1-2 cebule
2 jajka
1 jablko
majonez
zielenina typu: koperek, pietruszka.
Ugotowac buraczki cwiklowe, marchewke i jajka na twardo.
Wymoczone filety sledziowe rozdrobnic widelcem na male kawalki,
ulozyc na dnie salaterki.
Na to polozyc warstwe marchwi startej na tarce o malych dziurkach.
Wymieszac majonez z woda do gestosci smietany, posmarowac nim
warstwe marchwi. Nastepnie polozyc drobno posiekana cebule,
wyrównac powierzchnie salatki, posmarowac majonezem, potem
polozyc warstwe jablek startych na tarce o najmniejszych dziurkach,
znów warstwa majonezu, nastepnie warstwe buraczków cwiklowych
startych na tarce. Ostatnia warstwe posmarowac gestym majonezem
i odstawic salatke na kilka godz. do lodówki.
Przed podaniem udekorowac salatke jajkami i zielenina, w tym celu
oddzielic ugotowane bialka od zóltek, rozdrobnic widelcem lub zetrzec
na tarce i ulozyc dekoracyjna kompozycje np. szachownice + ozdoby
z zieleniny.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 13:16:00
Temat: Re: "sledzik pod pierzynka"
Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
news:aq5ro0$s8h$1@news2.tpi.pl...
> No to ladnie przywitaliscie Rafala na jednej z najbardziej sympatycznych
> grup w Internecie :-/
> Nakrzyczec, nakrzyczec i zostawić czlowieka bez pomocy...
Hihi, ja nie krzyczalam ale jestem dzis w bojowym nastroju. I niech ktos
wyjedzie z pizza;)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 13:21:19
Temat: Re: "sledzik pod pierzynka"
Użytkownik MJ Skorupscy w wiadomości do grup dyskusyjnych
> Hihi, ja nie krzyczalam ale jestem dzis w bojowym nastroju. I niech ktos
> wyjedzie z pizza;)
zaryzykuje:-))))))))))))
zapraszam na pizze:-PP
anya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 13:26:32
Temat: Re: "sledzik pod pierzynka"
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:aq5rrl$kfv$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Gocha" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:aq5r2q$lp3$1@flis.man.torun.pl...
> > wITAM,
> > Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> wrote in message
> > news:aq5qge$ge9$1@news.onet.pl...
> > >
> > > > No wlasnie, co jeszcze?
> > >
> > > żółty ser, cebula
> > >
> > i starte, ugotowane buraki
> >
>
> Jakie buraki? Z burakami byłoby czerwone, a to jest żółtawe...
Ale fakt, że zapomniałam o jabłuszku... dzięki Lilla.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |