« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-01 10:38:00
Temat: Re: smalec domowyideogram wrote:
> Właśnie kroję słoninkę na domowy smalec, ale pomyślałam sobie: ech,
> znowu z cebulką :( Tradycyjnie wrzucam ząbek czosnku na czas topienia
> się słoninki, czasem jakąś wędlinkę, na koniec cebulkę, ale dziś mam
> ochotę na coś innego... Macie może jakieś pomysły na nadanie nowego
> smaczku domowemu smalcu?
Jabłko wkrojone jeszcze.
--
mojra
I hit the door, all the dudes hit the floor.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-01 10:40:07
Temat: Re: smalec domowyideogram wrote:
> Właśnie kroję słoninkę na domowy smalec, ale pomyślałam sobie: ech,
> znowu z cebulką :( Tradycyjnie wrzucam ząbek czosnku na czas topienia
> się słoninki, czasem jakąś wędlinkę, na koniec cebulkę, ale dziś mam
> ochotę na coś innego... Macie może jakieś pomysły na nadanie nowego
> smaczku domowemu smalcu?
Pieczarki, jablko, majeranek.
--
Pozdrawiam,
Ania
Moje aukcje: http://tinyurl.com/4t9sc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 10:43:25
Temat: smalec domowyWłaśnie kroję słoninkę na domowy smalec, ale pomyślałam sobie: ech,
znowu z cebulką :( Tradycyjnie wrzucam ząbek czosnku na czas topienia
się słoninki, czasem jakąś wędlinkę, na koniec cebulkę, ale dziś mam
ochotę na coś innego... Macie może jakieś pomysły na nadanie nowego
smaczku domowemu smalcu?
--
"Gdyby marzycieli brać serio, musiano by wydatnie rozbudować Izby
Wytrzeźwień." (Horacy Safrin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 10:44:48
Temat: Re: smalec domowy> Właśnie kroję słoninkę na domowy smalec, ale pomyślałam sobie: ech,
> znowu z cebulką :( Tradycyjnie wrzucam ząbek czosnku na czas topienia
> się słoninki, czasem jakąś wędlinkę, na koniec cebulkę, ale dziś mam
> ochotę na coś innego... Macie może jakieś pomysły na nadanie nowego
> smaczku domowemu smalcu?
> --
boczek wedzony albo
koncentrat pomidorowy i troszke ostrej papryki
> "Gdyby marzycieli brać serio, musiano by wydatnie rozbudować Izby
> Wytrzeźwień." (Horacy Safrin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 10:45:34
Temat: Re: smalec domowy
ideogram wrote:
> Właśnie kroję słoninkę na domowy smalec, ale pomyślałam sobie: ech,
> znowu z cebulką :( Tradycyjnie wrzucam ząbek czosnku na czas topienia
> się słoninki, czasem jakąś wędlinkę, na koniec cebulkę, ale dziś mam
> ochotę na coś innego... Macie może jakieś pomysły na nadanie nowego
> smaczku domowemu smalcu?
jesli tolerujesz ostrosc to mozesz poeksperymentowac ze swieza czuszka
(jeszcze do kupienia)
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 11:27:21
Temat: Re: smalec domowyDnia 2004-12-01 11:38, Użytkownik mojra napisał:
> ideogram wrote:
Macie może jakieś pomysły na nadanie nowego
>> smaczku domowemu smalcu?
>
>
> Jabłko wkrojone jeszcze.
Aaaa, właśnie, zapomniałam o jabłuszku... Serdeczne dzięki :)
--
"Gdyby marzycieli brać serio, musiano by wydatnie rozbudować Izby
Wytrzeźwień." (Horacy Safrin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 11:27:30
Temat: Re: smalec domowy> A papryka w owocu, czy sypka?
sypka 1-2 lyzeczki
> Koncentratu za to nigdy nie dawałam, pewnie nadaje lekko kwaskowy
> posmak?
kwasno-slodki
>I dużo tego?
tez 1-2 lyzeczki
Proporcje na ok dwie szklanki smalcu wagowo nie wiem:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 11:28:42
Temat: Re: smalec domowyDnia 2004-12-01 11:44, Użytkownik Kaska W napisał:
Macie może jakieś pomysły na nadanie nowego
>>smaczku domowemu smalcu?
>>--
>
> boczek wedzony albo
> koncentrat pomidorowy i troszke ostrej papryki
A papryka w owocu, czy sypka?
Koncentratu za to nigdy nie dawałam, pewnie nadaje lekko kwaskowy
posmak? I dużo tego?
--
"Gdyby marzycieli brać serio, musiano by wydatnie rozbudować Izby
Wytrzeźwień." (Horacy Safrin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 11:31:06
Temat: Re: smalec domowyDnia 2004-12-01 11:45, Użytkownik wiku napisał:
>
>
> ideogram wrote:
Macie może jakieś pomysły na nadanie nowego
>> smaczku domowemu smalcu?
>
>
> jesli tolerujesz ostrosc to mozesz poeksperymentowac ze swieza czuszka
> (jeszcze do kupienia)
Hm, ostatnio jak byłam na ryneczku, to bardzo dziwnie na mnie patrzyli,
kiedy zaczęłam wypytywać o gatunek i rodzaj papryki :(
Ale trzeba przyznać, że to intrygujący pomysł... W której fazie
przygotowania wrzucić i jak dużo?
--
"Gdyby marzycieli brać serio, musiano by wydatnie rozbudować Izby
Wytrzeźwień." (Horacy Safrin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 11:33:19
Temat: Re: smalec domowy> A kiedy to dodać? Razem z cebulką tuż przed zestawieniem z gazu, czy już
po?
>
Razem z cebulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |