| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-05 18:52:28
Temat: sos holenderski-prosze o przepisbardzo mi kiedys smakowal u kolezanki, niestety kolezanka bardzo daleko,
przepisu brak a chec mam ogromna.
czy dobrze pamietam, ze ten sos robi sie na bazie zoltek???
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-05 19:03:02
Temat: Re: sos holenderski-prosze o przepisUżytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a6345v$imc$1@news.tpi.pl...
> bardzo mi kiedys smakowal u kolezanki, niestety kolezanka bardzo daleko,
> przepisu brak a chec mam ogromna.
> czy dobrze pamietam, ze ten sos robi sie na bazie zoltek???
Oto linki do przepisow z jakich korzystam robiac ten sos:
http://www.kuchnia.3miasto.pl/624.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/5995.htm
Mam nadzieje, ze ktorys z tych przepisow przypadnie ci do gustu :)
--
Pozdrawiam
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-05 19:18:07
Temat: Re: sos holenderski-prosze o przepis
Użytkownik "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:a634o4$njd$1@news.tpi.pl...
> Oto linki do przepisow z jakich korzystam robiac ten sos:
> http://www.kuchnia.3miasto.pl/624.htm
> http://www.kuchnia.3miasto.pl/5995.htm
>
> Mam nadzieje, ze ktorys z tych przepisow przypadnie ci do gustu :)
>
> --
> Pozdrawiam
> Valentine
dzieki kochana Valciu!
chyba wlasnie o to mi chodzilo.
a do czego ten sos podajesz???
ja sobie brkuly z nim wymyslilam-moze to sie nie podobac kuchennym
ortodoksom ale jakos tak mi sie chce zielonego z holenderskim:)))
pozdrawiam
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-05 19:24:21
Temat: Re: sos holenderski-prosze o przepisUżytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a635m1$2nq$1@news.tpi.pl...
> a do czego ten sos podajesz???
> ja sobie brkuly z nim wymyslilam-moze to sie nie podobac kuchennym
> ortodoksom ale jakos tak mi sie chce zielonego z holenderskim:)))
Ja najczesciej dodaje do brokulow, kalafiora oraz do szparagow :)
Jadlam u znajomych z drobiem oraz z gotowana ryba.
--
Pozdrawiam i zycze smacznego
Valentine
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-05 19:25:26
Temat: Re: sos holenderski-prosze o przepis
MechaGodzilla wrote:
> pozdrawiam
> Mechcia
Mechciu, zgadnij, co dzisiaj robie? MIELONE! Bo dzis obiad z
zamrazalnika, wiec raczej beda z koperkiem, bulki nie mam, to chyba
namocze jakies krakersy, na szczescie mam jajo, bede panierowac w
zmielonych migdalach (no nie mam bulki, a do sklepu mi sie nie chce).
Ktos wczesniej pisal o kremie z borowikow i pomyslalam, ze zrobie taki
sos z suszonych, i wsadze te podsmazone mielone do tego, zeby sie
dusily. Co o tym myslisz? Juz namoczylam grzyby. Moze dodac je rowniez
do miesa, zmielone?
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-05 19:41:09
Temat: Re: mielone-befsztyki, jak???
Użytkownik "Magdalena Bassett" <M...@w...net> napisał w wiadomości
news:3C851B9F.F0521CC4@west.net...
> Mechciu, zgadnij, co dzisiaj robie? MIELONE! Bo dzis obiad z
> zamrazalnika, wiec raczej beda z koperkiem, bulki nie mam, to chyba
> namocze jakies krakersy, na szczescie mam jajo, bede panierowac w
> zmielonych migdalach (no nie mam bulki, a do sklepu mi sie nie chce).
> Ktos wczesniej pisal o kremie z borowikow i pomyslalam, ze zrobie taki
> sos z suszonych, i wsadze te podsmazone mielone do tego, zeby sie
> dusily. Co o tym myslisz? Juz namoczylam grzyby. Moze dodac je rowniez
> do miesa, zmielone?
> Magdalena Bassett
ostatnio jak mi kielone wyszly do mielonych niepodobne to wlasnie w taki sos
z suszonych grzybow je wrzucilam, dusialam i w koncu dalo je sie zjesc.
a do strodka to jak najbardziej ale chyba lekko obgotowane i ppokrojone zeby
je bylo czuc "na zabku".
Mechcia
no ale jak wiadomo ja specjalistka od mielonych jestem hehe:)))
p.s. dostalam od chlopiny w prezencie robota-malakser. co prawda maszynki do
mielenia tam nie ma ale mozna posiekac mieso na befsztyki. tylko jak je
zrobic???
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-05 20:13:24
Temat: Re: sos holenderski-prosze o przepis> Mechciu, zgadnij, co dzisiaj robie? MIELONE! Bo dzis obiad z
> zamrazalnika, wiec raczej beda z koperkiem, bulki nie mam, to chyba
> namocze jakies krakersy, na szczescie mam jajo, bede panierowac w
> zmielonych migdalach (no nie mam bulki, a do sklepu mi sie nie chce).
Mielone kotlety w sosie?, gałki?, kulki? a w zasadzie to i tak są pulpety.
Jak do sosu to lepiej od razu zrobić pulpety.
> Ktos wczesniej pisal o kremie z borowikow i pomyslalam, ze zrobie taki
> sos z suszonych, i wsadze te podsmazone mielone do tego, zeby sie
> dusily.
Mielone, duszone w kremie?!
Nic z tego. Mogą być nim co najwyżej polane i to zrozumię.
> Co o tym myslisz? Juz namoczylam grzyby. Moze dodac je rowniez
> do miesa, zmielone?
Przenigdy, lepsze będą w sosie grzybowym.
pozdr. Jerzy
PS
Grzyby dodane do mięsa są lepsze w pieczeni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-06 08:35:00
Temat: Re: sos holenderski-prosze o przepis
>
>a do czego ten sos podajesz???
>ja sobie brkuly z nim wymyslilam-moze to sie nie podobac kuchennym
>ortodoksom ale jakos tak mi sie chce zielonego z holenderskim:)))
>
>
>pozdrawiam
>Mechcia
jajka albo szparagi, albo rybka
a brokuly dlaczego nie?
Krysia
>
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |