« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-31 12:07:14
Temat: sucharki- do czego wykorzystać?Zawsze po jakichś dietach pozostają w domu sucharki 3/4 pudełka i nikt tego
nie chce jeść. Do czego można je wykorzystać? dodam, że są bezcukrowe. Jeśli
ma ktoś jakiś przepis to poproszę.
Pozdrawiam
Teli.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-31 13:08:07
Temat: Re: sucharki- do czego wykorzystać?Witam serdecznie,
Użytkownik "Księżniczka Telimena" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ei7eb4$4dd$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zawsze po jakichś dietach pozostają w domu sucharki 3/4 pudełka i nikt
> tego
> nie chce jeść. Do czego można je wykorzystać? dodam, że są bezcukrowe.
> Jeśli
> ma ktoś jakiś przepis to poproszę.
> Pozdrawiam
> Teli.
>
Ja robię z sucharków wymieszanych z nutelą podkład pod ciasto z bitą
śmietaną i owocami.
Sucharki trzeba rozgnieść na miazgę i wymieszać ze słoikiem nuteli
podgrzanej w kąpieli wodnej. Masę wyłożyć do tortownicy i pozostawić do
ostugnięcia. Na to nałożyć bitą śmietanę, masę serową, owoce, galaretkę czy
co kto lubi.
Ciasto jest pyszne :-)
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-10-31 16:46:05
Temat: Re: sucharki- do czego wykorzystać?
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ei7i33$to$1@nemesis.news.tpi.pl...
> ostugnięcia. Na to nałożyć bitą śmietanę, masę serową,
a jaką masę serową?
Teli.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-10-31 17:15:02
Temat: Re: sucharki- do czego wykorzystać?Pamiętacie grę półsłówek?
Kiedyś miałem kolegę w pracy rozmawiajacego z otoczeniem w tej
konwencji.Czasami nawet służbowo.
Wymyślał je na poczekaniu. Ad topic to było : Krają sucharki....
M.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-10-31 21:43:07
Temat: Re: sucharki- do czego wykorzystać?
Księżniczka Telimena napisał(a):
> Zawsze po jakichś dietach pozostają w domu sucharki 3/4 pudełka i nikt tego
> nie chce jeść. Do czego można je wykorzystać? dodam, że są bezcukrowe. Jeśli
> ma ktoś jakiś przepis to poproszę.
Mozesz zmielic na bulke tarta. Wyjdzie delikatna bulka tarta do
panierki dla delikatniejszych mies n.p. piersi kurczaka, czy sznycle
cielece.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-11-02 07:48:15
Temat: Re: sucharki- do czego wykorzystać?Użytkownik "Księżniczka Telimena" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ei7uqc$36m$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ei7i33$to$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>
>> ostugnięcia. Na to nałożyć bitą śmietanę, masę serową,
>
> a jaką masę serową?
> Teli.
>
Serek np. Toska czy jakiś inny homogenizowany zmiksowany z cukrem, wanilią i
żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-11-02 12:33:35
Temat: Re: sucharki- do czego wykorzystać?
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eic90q$2ef$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Serek np. Toska czy jakiś inny homogenizowany zmiksowany z cukrem, wanilią
> i żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody
a powiedz mi jeszcze kiedy zalewasz to galaretką, czy tą masą?
Ja rozdrobiłam sucharki z nutellą i dodałam trochę rozpuszczonego masła,
żeby się lepiej skleiło jak wystygnie, ale za wcześnie nalałam galaretkę i
wsiąkła w te sucharki. Najpierw były takie super chrupiące, a potem zrobiły
się jak zwykłe ciasto. Też ok, ale lepsze byłoby gdyby sucharki zostały
chrupiące. Czy Twoja wersja jest z chrupiącymi, czy nie?
Teli.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-11-03 08:56:58
Temat: Re: sucharki- do czego wykorzystać?
Użytkownik "Księżniczka Telimena" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eicok2$3vt$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> a powiedz mi jeszcze kiedy zalewasz to galaretką, czy tą masą?
> Ja rozdrobiłam sucharki z nutellą i dodałam trochę rozpuszczonego masła,
> żeby się lepiej skleiło jak wystygnie, ale za wcześnie nalałam galaretkę i
> wsiąkła w te sucharki. Najpierw były takie super chrupiące, a potem
> zrobiły się jak zwykłe ciasto. Też ok, ale lepsze byłoby gdyby sucharki
> zostały chrupiące. Czy Twoja wersja jest z chrupiącymi, czy nie?
> Teli.
Witam,
Masą zalewam dopiero wtedy jak dół całkowicie się schłodzi. Wtedy spód
pozostanie przepysznie kruchy, a masa z góry nie wsiąknie.
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-11-03 15:45:30
Temat: Re: sucharki- do czego wykorzystać?
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eif0f6$7fp$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Masą zalewam dopiero wtedy jak dół całkowicie się schłodzi. Wtedy spód
> pozostanie przepysznie kruchy, a masa z góry nie wsiąknie.\
Ooo! dzięki, bo bałam się, że tak się nie da. Jutro znów to zrobię. Dziękuję
za pomysł.
Pozdrawiam
Teli.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |