« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-26 23:00:20
Temat: surówka z białej kapustyMacie moze jakis pomysl na taka surowke??
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-26 23:17:53
Temat: Re: surówka z białej kapustyFrom: "Aga" <a...@i...pl>
> Macie moze jakis pomysl na taka surowke??
> Aga
>
Prosze :-)
Posiekana drobno [w paski, nie w kostke!] biala kapusta
na grubej tarce starte 1-2 marchewki
mozna zetrzec lub wkroic takze jablko
pokrojona w cienkie piorka spora cebula
do tego duza lyzka cukru, soli do smaku i pieprzu do smaku
Wlozyc lapke w te mieszanine i wymieszac duszac skladniki lapka - kapusta musi bowiem
puscic sok -
na koniec dodac oliwe, posiekana zielenine...
mam nadzieje, ze salatka bedzie smaczna :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.445 / Virus Database: 250 - Release Date: 2003.01.22
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-26 23:29:40
Temat: Re: surówka z białej kapusty------ Wiadomość oryginalna ------
Od: Aga <a...@i...pl>
Data: 2003-01-27 00:00
Temat: surówka z białej kapusty
> Macie moze jakis pomysl na taka surowke??
> Aga
kapusta, pomidory, ogorek + sos winegret. Wsio. choc mozesz dodac
co tam chcesz. Ja lubie atka, lekko slodkawa.
------------ R E K L A M A ------------
Konkurs z nagrodami w nowym serwisie o zarządzaniu finansami osobistymi "Moje
finanse" w Elfin.pl! Powstał dzięki wsparciu NBP w ramach programu edukacji
ekonomicznej. Patronem serwisu jest bank BPH PBK SA.
http://www.elfin.pl/mojefinanse/
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 08:47:46
Temat: Re: surówka z białej kapusty
Użytkownik > Posiekana drobno [w paski, nie w kostke!] biala kapusta
> na grubej tarce starte 1-2 marchewki
> mozna zetrzec lub wkroic takze jablko
> pokrojona w cienkie piorka spora cebula
> do tego duza lyzka cukru, soli do smaku i pieprzu do smaku
>
> Wlozyc lapke w te mieszanine i wymieszac duszac skladniki lapka - kapusta
musi bowiem puscic sok -
> na koniec dodac oliwe, posiekana zielenine...
jak cukier i oliwa to ja jeszcze doradzam sok z cytryny
pozdrawiam
Basia
> mam nadzieje, ze salatka bedzie smaczna :-)
> Barbara
>
>
>
> ---
> Outgoing mail is certified Virus Free.
> Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
> Version: 6.0.445 / Virus Database: 250 - Release Date: 2003.01.22
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 09:45:48
Temat: RE: surówka z białej kapusty>
> Macie moze jakis pomysl na taka surowke??
> Aga
>
>
Hej!
Ja robię taką surówkę:
kapusta biała
kukurydza
ananas
majonez
cytryna
Kapustę zetrzeć na tarce skropić sokiem z cytryny do tego kukurydzę wsypać i
ananasa wkroić, wymieszać i majonezu dołożyć. Poczekać aż wszystko się
przegryzie i wcinać. Pychotka mówię Wam.
Pozdrawiam ze smakiem Asia M. z Olsztyna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 09:50:38
Temat: Re: surówka z białej kapustyBiałą albo czerwoną kapustkę poszadkować w paski,posolić i odstawić na 1
godz.Jak puści sok odcedzić.Do szklanki wsypać cukier i trochę kwasku
cytrynowego dodać trochę gorącej wody i dobrze wymieszać dodać trochę oliwy
a następnie zalać kapustę i wymieszać.
Jeśli będzie za mało słodka albo kwaśna dosypać brakującego składnika i
wymieszać.Po paru minutach jest gotowa do spożycia
Jolka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 11:15:01
Temat: Re: surówka z białej kapustyBasia wrote:
> Użytkownik > Posiekana drobno [w paski, nie w kostke!] biala kapusta
> > na grubej tarce starte 1-2 marchewki
> > mozna zetrzec lub wkroic takze jablko
> > pokrojona w cienkie piorka spora cebula
> > do tego duza lyzka cukru, soli do smaku i pieprzu do smaku
> >
> > Wlozyc lapke w te mieszanine i wymieszac duszac skladniki lapka - kapusta
> musi bowiem puscic sok -
> > na koniec dodac oliwe, posiekana zielenine...
>
> jak cukier i oliwa to ja jeszcze doradzam sok z cytryny
A ja posiekany koperek - doskonale mi pasuje do kapusty.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 11:59:30
Temat: Re: surówka z białej kapusty> wymieszac duszac skladniki lapka - kapusta musi bowiem puscic sok
===========
Jezeli kapusta jest biala to nie trzeba nic dusic.
Na kapuste mowi sie biala, a w rzeczywistosci jest jej klka roznych gatunkow
rozniacych sie nieco wygladem!
Na surowke idealna jest kapusta, ktora ma mocno splaszczone glowki i kolor
rzeczywiscie calkowicie bialy. Ona od razu po
posiekaniu jest mieciutka i krucha. A jak postoi w sosie z pol godziny to nawet
innych dodatkow roslinnych jej nie
trzeba.
waldek
===========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 12:06:08
Temat: Re: surówka z białej kapusty
> Białą albo czerwoną kapustkę poszadkować w paski,posolić i odstawić na 1
> godz.Jak puści sok odcedzić.Do szklanki wsypać cukier i trochę kwasku
> cytrynowego dodać trochę gorącej wody i dobrze wymieszać dodać trochę
oliwy
> a następnie zalać kapustę i wymieszać.
> Jeśli będzie za mało słodka albo kwaśna dosypać brakującego składnika i
> wymieszać.Po paru minutach jest gotowa do spożycia
> Jolka
>
Poszatkowalam, posolilam tylko nie wiem za bardzo ile tej soli:), a ile tego
cukru? (poszatkowalam polowe malej glowki kapusty).
Ag
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-27 12:13:59
Temat: Re: surówka z białej kapustySoli do smaku (nie za dużo),cukru ze 2 łyżeczki od herbaty a kwasku na
czubek łyżeczki.
Użytkownik "Aga" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b137ia$nmp$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
>
> > Białą albo czerwoną kapustkę poszadkować w paski,posolić i odstawić na 1
> > godz.Jak puści sok odcedzić.Do szklanki wsypać cukier i trochę kwasku
> > cytrynowego dodać trochę gorącej wody i dobrze wymieszać dodać trochę
> oliwy
> > a następnie zalać kapustę i wymieszać.
> > Jeśli będzie za mało słodka albo kwaśna dosypać brakującego składnika i
> > wymieszać.Po paru minutach jest gotowa do spożycia
> > Jolka
> >
> Poszatkowalam, posolilam tylko nie wiem za bardzo ile tej soli:), a ile
tego
> cukru? (poszatkowalam polowe malej glowki kapusty).
> Ag
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |