« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-09 19:36:41
Temat: szpinak + paprykawitam,
bardzo lubie szpinak i papryke. zastanawiam sie czy mozna w jakis sposob
polaczyc te wazywa. ostatnio papryka jest w dobrej cenie, wiec w ostatni
weekend przyrzadzilem pierwszy raz leczo, i wyszlo calkiem, calkiem.
zastanawiam sie nad tym weekendem, mam cholerna ochote, na to polaczenie
niestety nic mi nieprzychodzi do glowy. zastanawialem, sie jeszcze nad
dodaniem do tego wszystkiego miesa wieprzowego. jesli macie jakies przepisy
na mega pysznosci w tym zestawieniu, z gory dzieki.
pozdrawiam. tomek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-09 22:53:17
Temat: Re: szpinak + paprykaDans la news:bm4dc8$4vg$1@news.onet.pl,
Majcher <m...@p...onet.pl> a écrit:
> witam,
>
> bardzo lubie szpinak i papryke. zastanawiam sie czy mozna w jakis
> sposob polaczyc te wazywa. ostatnio papryka jest w dobrej cenie, wiec
> w ostatni weekend przyrzadzilem pierwszy raz leczo, i wyszlo calkiem,
> calkiem. zastanawiam sie nad tym weekendem, mam cholerna ochote, na
> to polaczenie niestety nic mi nieprzychodzi do glowy. zastanawialem,
> sie jeszcze nad dodaniem do tego wszystkiego miesa wieprzowego. jesli
> macie jakies przepisy na mega pysznosci w tym zestawieniu, z gory
> dzieki.
Osobiscie bym odradzala... nie tyle z powodu smakow odrebnych i
wyrazistych ale raczej z powodu zupelnie innej obrobki cieplnej.
Jezeli juz, to poeksperymentuj z salatkami (surowa liscie szpinaku,
bardzo smaczne + surowe paseczki papryki)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 11:05:17
Temat: Re: szpinak + paprykaUżytkownik Majcher napisał:
> bardzo lubie szpinak i papryke. zastanawiam sie czy mozna w jakis sposob
> polaczyc te wazywa. ostatnio papryka jest w dobrej cenie, wiec w ostatni
> weekend przyrzadzilem pierwszy raz leczo, i wyszlo calkiem, calkiem.
> zastanawiam sie nad tym weekendem, mam cholerna ochote, na to polaczenie
> niestety nic mi nieprzychodzi do glowy. zastanawialem, sie jeszcze nad
> dodaniem do tego wszystkiego miesa wieprzowego. jesli macie jakies przepisy
> na mega pysznosci w tym zestawieniu, z gory dzieki.
Nie próbowałam, ale myślę, że można by nafaszerować papryki
podsmażonym szpinakiem wymieszanym z gotowaną kaszą jęczmienną
i/lub fetą i/lub jajkiem na twardo (albo może szpinak można
by usmażyć z jajkiem i potem z kaszą wymieszać, też powinno
być dobrze), i zapiec, ewentualnie posypując żółtym serem
albo parmezanem.
Czasem też przyrządzam zasłupowe danie z mrożonki pt. Primavera
Gemuese, składającej się z cukinii w plastrach, strączków zielonej
fasolki (groszku? Markerbsenschoten się to nazywa bodajże),
kawałków różnokolorowych papryk i liści szpinaku właśnie.
Wszystko podsmażam krótko na oliwie, z czosnkiem i solą, mieszam
z makaronem z razowej mąki, czasem dodaję pesto z bazylii albo pomidorów
Naprawdę smaczne - no i obiad w 10 minut :)
Nie przychodzi mi tylko do głowy, gdzie i jak można by do tego
mięso dorzucić, ale myślę, że zdeklarowanym mięsożercom wystarczy
po prostu kotlet obok ;)
Pozdrawiam,
Evva
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 23:17:43
Temat: Re: szpinak + papryka"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
> Jezeli juz, to poeksperymentuj z salatkami (surowa liscie szpinaku,
> bardzo smaczne + surowe paseczki papryki)
niestety - w naszym klimacie nie zgrywa się to czasowo
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 23:23:23
Temat: Re: szpinak + paprykaEwa Dacko wrote:
> Nie próbowałam, ale myślę, że można by nafaszerować papryki
> podsmażonym szpinakiem wymieszanym z gotowaną kaszą jęczmienną
> i/lub fetą i/lub jajkiem na twardo (albo może szpinak można
> by usmażyć z jajkiem i potem z kaszą wymieszać, też powinno
> być dobrze), i zapiec, ewentualnie posypując żółtym serem
> Nie przychodzi mi tylko do głowy, gdzie i jak można by do tego
> mięso dorzucić, ale myślę, że zdeklarowanym mięsożercom wystarczy
> po prostu kotlet obok ;)
wymyśłiłem cos takiego:
szpinacz pomiędlic z serem (na patelni), aby się zaczął kluskować
te, wystgnięte kluchy, dopchać do mielonego i nafaszerować tym papryki
całość zapiec
Gdybym miał, gdzie spróbować -to by, spróbował
Wydaje misię, że powinno byc niezłe
Przed zapiekaniem możńa dosypać tartego sera do wnętrza papryki
(uzupełniając luki międzykluchowe)
wieprzowina dobrze wspłgra z serem - a ten z papryką
Powino byc niezłe
AE
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |