| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-09 20:17:37
Temat: bitkidziś rozmrażam polędwicę
robię - PLANUJĘ - zrobić bitki
proszę o pomoc
wolę Was niż książkę :-)
pozdr.
--
----------------------------------------------------
-----------
Paulina i Ola 18.06.2003
http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-09 20:37:17
Temat: Odp: bitki
Użytkownik wojus <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bm4frg$mea$...@n...news.tpi.pl...
> dziś rozmrażam polędwicę
> robię - PLANUJĘ - zrobić bitki
>
> proszę o pomoc
> wolę Was niż książkę :-)
Witam serdecznie
bitki z poledwicy? coż obawiam sie ze jest za delikatna, mozemy sie zamienic
hi
np na cosik innego z wolowinki a z poledwiczki tatarek albo grill albo jakis
befsztyczek hi
pozdrawiam busek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-09 20:40:02
Temat: Re: bitki
Użytkownik "wojus" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bm4frg$mea$1@nemesis.news.tpi.pl...
> dziś rozmrażam polędwicę
> robię - PLANUJĘ - zrobić bitki
Toz to zbrodnia, NIE BIJ POLEDWICY!!! Potraktuj lagodnie, jak na szlachetny
gatunek przystalo.
Serdecznosci
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-09 23:07:59
Temat: Re: bitki> dziś rozmrażam polędwicę
> robię - PLANUJĘ - zrobić bitki
>
> proszę o pomoc
> wolę Was niż książkę :-)
>
> pozdr.
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------
> Paulina i Ola 18.06.2003
> http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
>
>
Witam! Z polędwicy zrób tatara, ale skoro upierasz się przy bitkach , to
proszę: mięso pokroić w plastry 1/2 cm, rozklepać tłuczkiem , obtoczyć lekko w
mące i obsmażyć z obu stron. Przełożyć do rondla , podlać zimną wodą , dodać
pieprz w ziarenkacg, listek laurowy / malutki/,można kminek,
cebulkę ,czosnek /wg gustu/, podlać zimną wodą i dusić do miękkości. Gdyby
mięso okazało się twarde, dodaj kieliszek wódki do gotowania. pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 06:37:12
Temat: Re: bitki
Zbrodnia, morderstwo na polędwicy.Nie rób tak!
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 07:23:45
Temat: Re: bitki>... Z polędwicy zrób tatara, ale skoro upierasz się przy bitkach...
=======
Współudział w zbrodni też jest karany.
waldek
=======
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 07:31:36
Temat: Re: bitki> >... Z polędwicy zrób tatara, ale skoro upierasz się przy bitkach...
> =======
> Współudział w zbrodni też jest karany.
hej no zaraz
tatar-odpada
czy to nie z polędwicy robi się bitki?
--
----------------------------------------------------
-----------
Paulina i Ola 18.06.2003
http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 09:13:57
Temat: Re: bitki> czy to nie z polędwicy robi się bitki?
=======
To jest marnowanie surowca. Z polędwicy można przygotować bardziej wyszukane
i delikatne potrawy. To tak, jakby do pizzy dodać drogiego francuskiego
sera, albo do bigosu znakomitego wina, które powinno być raczej degustowane
przy muzyce Mozarta w tle.
Co nie zmienia faktu, że bitki też można zrobić.
waldek
=======
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 10:11:04
Temat: Re: bitki <m...@W...onet.pl> wrote:
> > dzis´ rozmraz˙am pole˛dwice˛
> > robie˛ - PLANUJE˛ - zrobic´ bitki
> >
> > prosze˛ o pomoc
> > wole˛ Was niz˙ ksia˛z˙ke˛ :-)
> >
> > pozdr.
> >
> > --
> > ----------------------------------------------------
-----------
> > Paulina i Ola 18.06.2003
> > http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
> >
> >
> Witam! Z pole˛dwicy zrób tatara,
Z mrozonej poledwicy?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-10 12:22:12
Temat: Re: bitki> > >... Z polędwicy zrób tatara, ale skoro upierasz się przy bitkach...
> > =======
> > Współudział w zbrodni też jest karany.
>
> hej no zaraz
> tatar-odpada
> czy to nie z polędwicy robi się bitki?
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------
> Paulina i Ola 18.06.2003
> http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
>
>
Owszem, z polędwicy też się robi bitki, ale można też z ligawy wołowej lub
udźca wołowego. Co do tatara z mrożonej polędwicy , też się robi pod
warunkiem, że do natychmiastowej konsumpcji/ w czasach kryzyu przecież tak się
robiło czyżby niektórzy zapomnieli ?/ .pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |